کارشناسان رسانه ملزم به آشنایی با یک دوره تفسیر قرآن باشند

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام قرائتی با اشاره به لزوم بهره‌مندی از آیات قرآن کریم به عنوان منبع غنی و بی‌پایان گفت: روحانیون و کارشناسان رسانه خود را ملزم به آشنایی با یک دوره تفسیر قرآن کنند.

 

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام و المسلمین محسن قرائتی در همایش روحانیون رسانه ملی با اشاره به ویژگی‌های کارشناسان مذهبی برای ارایه برنامه‌های تازه و گفتمان نو در رسانه ملی گفت: روحانیون و کارشناسان مذهبی باید خود را ملزم به آشنایی با یک دوره تفسر قرآن و نهج‌البلاغه کنند تا از این گنجینه زنده و تمام‌نشدنی الهی بهره‌مند شوند. اگر به خواست خداوند من در رسانه 34 سال جلسه تفسیر قرآن داشتم تنها به واسطه بهره‌مندی از مضامین نو و زنده قرآن کریم. همچنین در متر این کتاب آسمانی سایر کتب پوچ و بی‌ارزش است و هرچه از قرآن دور شویم بیشتر ضرر خواهیم کرد.

وی افزود: متأسفانه در رسانه ملی برخی روایات مطرح می‌شود که کاملا ضد آموزه‌های قرآن کریم است همچون که در ایام رحلت پیامبر (ص) یکی از کارشناسان مذهبی روایتی نقل کرد که پیامبر در لحظه جان‌دادن شخصی پیش ایشان آمد و عرض کرد شما سهوا چوبی را به دست من زدید و اکنون می‌خواهیم قصاص آن خطا را کنم.

حجت‌الاسلام قرائتی تصریح کرد: اگر پیامبر دست‌اش خطا کند ممکن است این فکر در مخاطب ایجاد شود که پیامبر عظیم‌الشأن اسلام در فکرش نیز خطا می‌کند در حالی که قرآن کریم رسول خداوند را از هرگونه خطا و اشتباه مبرا می‌داند. همچنین قصاص برای خطای سهوی با روایات و فقه ما همخوانی ندارد.

وی با اشاره به نمونه‌های دیگری از سنخیت‌نداشتن موضوعات مطروحه با آیات قرآن کریم عنوان کرد: یکی از اشعار معروف مولانا داستان چوپان و شبان است که طبق آیات قرآن کریم از اساس و پایه غلط است زیرا خداوند در قرآن کریم می‌فرماید کسی که برای پروردگار عالم فرزندی متصور شود کوه‌ها و آسمان متلاشی شوند برای این کار کم است اما مولانا داستان چوپانی را نقل می‌کند که خدا را آن‌طور که شناخته مناجات می‌کند در حالی که اگر آدمی به ظاهر توجه نکند و تنها درون افراد را بنگرد بسیاری از احکام ما از بنیه بی‌اساس می‌شود زیرا ممکن است کسی بگوید چرا باید رو به قبله نماز خواند و مهم پاک‌بودن دل و نیت است.

قرائتی با اشاره به لزوم حضور روحانیون در بین مردم و لمس شبهه‌ها و مشکلات اجتماعی عنوان کرد: روحانیون نباید پس از القاب مدیریتی ارتباط با مردم را قطع کنند و باید از پشت میز به میان جامعه بیایند و در مدارس حضور داشته و از نزدیک با تازه‌ترین شبهات دینی آشنا شوند و به سرعت پاسخگوی آنها باشند زیرا حضور روحانیون در میان مردم نبض جامعه را در اختیارشان قرار می‌دهد.

وی با بیان این مطلب که قرآن کریم برای مسئولان و متولیان فرهنگی راهکار نشان میِ‌دهد، تصریح کرد: قرآن کریم کتاب زندگی است که در تمام موضوعات برای انسان‌ها راه‌حل ارایه می‌دهد و در این خصوص کتابی به چاپ رسیده که 200 آیه برای متولیان فرهنگی ارایه می‌دهد که از این میان می‌توان به آیات قرآن کریم اشاره کرد که می‌فرماید مسئولان و مدیران فرهنگی باید خودشان عامل به دستورات و پاک از هرگونه آلودگی باشند.

حجت‌الاسلام قرائتی با اشاره به پیشنهاداتی در خصوص ارایه برنامه‌های مذهبی در رسانه ملی اظهار کرد: کارشناسان مذهبی باید دایما روایات و احادیث را با قرآن کریم بسنجند و همچون عارفی عمل کنند، به عنوان مثال شبکه نسیم که در رسانه ملی کار سرگرمی و خنده را برای مخاطبان ایجاد می‌کند می‌تواند با خنده‌های حکیمانه از خوراک‌های حلال و خنده‌های درست به مخاطب بچشاند و اگر این‌طور نشود مردم به دنبال خنده‌های حرام می‌روند. همچنین کارشناسان رسانه ملی باید حرف تازه بزنند و یا سبک جدیدی در بیان مطالب خود داشته باشند و گفتن مطالب به صورت موجز و خلاصه در رسانه بسیار قابل اهمیت است.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در رسانه ملی برخی از مطالب و کارشناسان به صورت منحصرشده ارایه می‌شوند که از این میان می‌توان به اذان‌های پخش‌شده از رسانه ملی اشاره کرد که متأسفانه منحصر به چند نفر شده که این خلاف تفکر پیامبر (ص) است. همچنین گفتن اذان از حلق مؤذن ثواب دارد و نباید این کار پرثواب را به صورت ضبط‌شده پخش کرد. همچنین روحانیون و کارشناسان مذهبی با نگاه به پروردگار عالم دل‌های مخاطبان را تسخیر می‌کنند و مردم نیز با نگاه به آنها سرمشق و الگو می‌گیرند لذا باید آموزه‌های قرآن و نهج‌البلاغه را در میان سخنان خود در رسانه ملی جای داد.

پایان پیام/
 

کد خبر 331840

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha