به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، احمد فاضلیان، رئیس کل دادگستری گلستان و رئیس شورای حفاظت از اراضی ملی، منابع طبیعی و انفال استان گلستان از تشکیل 23 هزار پرونده با موضوع منابع طبیعی از سال 79 تا پایان آذر 92 در محاکم استان خبر داد و گفت: با احکام صادر شده در این محاکم 3 هزار هکتار اراضی جنگلی و 11 هزار هکتار از اراضی مرتعی خلع ید شده است.
وی با اشاره به تشکیل سالانه یک هزار و 700 تا یک هزار و 800 پرونده پیرامون منابع طبیعی در محاکم استان از صدور 75 درصد آرای این پرونده ها به نفع منابع طبیعی خبر داد و افزود: این رقم نشان از اهتمام و تلاش قضات و منابع طبیعی استان برای حفظ حقوق بیت المال است.
فاضلیان با بیان اینکه باید این واقعیت که در بخش حفظ منابع طبیعی غفلت صورت گرفته است و برخی مسئولان به وظایف قانونی خود عمل نکرده اند را بپذیریم، تصریح کرد: اگر این بی توجهی ادامه یابد دست اندازی به منابع طبیعی در بقیه نقاط آسیب پذیر استان نیز اتفاق خواهد افتاد.
رئیس شورای حفاظت از اراضی ملی، منابع طبیعی و انفال با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی نیاز به مدیریت جمعی دارد، گفت: باید همه دستگاه ها با تمام ظرفیت های خود پای کار بیایند.
فاضلیان افزود: ساخت و سازهای غیرمجاز یک معضل اجتماعی است و برای برخورد با این معضل باید شرح وظایف دستگاه ها را دقیقا بدانیم تا برخورد با متخلفین، تسهیل شود.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برخی قوانین مربوط به منابع طبیعی مربوط به بیش از 4 دهه گذشته است، گفت: این قوانین در زمان خود شاید توانسته باشند کارآمد باشند اما در شرایط کنونی باید قوانین به روز و کارآمدتری تصویب شود.
رئیس کل دادگستری گلستان با اشاره به لایحه جامع منابع طبیعی، افزود: قوانین باید حمایتی باشد تا بتواند بین توسعه و احیای منابع طبیعی یک رابطه متناسب برقرار کند.
وی در ادامه سخنان خود به 430 هزار هکتار جنگل و 870 هزار هکتار مرتع در استان اشاره کرد و گفت: منابع طبیعی و دستگاه قضایی به تنهایی نمی توانند کار حفاظت از این سطح از اراضی جنگلی و مرتعی استان را انجام دهند و باید برای حفظ این میراث های طبیعی، مردم و سازمان های مردم نهاد پای کار بیایند.
به گزارش روابط عمومی دادگستری کل گلستان، فاضلیان، در بخش دیگری از سخنان خود احترام به قانون را یکی از نیازهای ضروری امروز ما در جامعه برشمرد و افزود: اگر در گذشته مشکلی در برخی حوزه ها داشتیم ریشه ی آن قانون گریزی و احترام نگذاشتن به قانون است.
وی ادامه داد: اگر همه ما به عنوان جزئی از جامعه به قانون احترام بگذاریم بسیاری از مشکلات و معضلات جامعه از جمله دست اندازی و تجاوز به اراضی ملی و منابع طبیعی حل می شود.
پایان پیام/
نظر شما