به گزارش خبرگزاری شبستان: ائتلاف مخالفان سوریه همانطور خواستند تا دقایق آخر باقی مانده به برگزاری نشست ژنو 2 پرده از حضور و یا عدم حضور در آن بر نداشتند، و به قدری این بازی را کش دادند که نشست مخالفان و به اصطلاح دوستان سوریه این روزها در پاریس حول محور بودن یا نبودن مخالفان در ژنو 2 در جریان است.
در حالی که ائتلاف مخالفان سوریه تصور می کنند که سران کشورهای بازیگردان را روی انگشت خود می چرخانند، رهبران تصمیم گیرنده شرق و غرب دیدار فوق العاده ای را امروز در پاریس پشت سر می گذرانند که جزئیات ژنو 2 را تنظیم می کند.
رفتار مخالفان و تفریق گروههای تروریستی و تجهیز قوای ارتش سوریه بحران این کشور را به این سمت پیش برده است تا عاملان ژنو 2 از جمله جان کری و سرگئی لاوروف متقاعد شوند که بود و نبود مخالفان در تصمیم گیری های بزرگ اهمیتی ندارد و تنها بزرگان باید بر سر دولت آینده سوریه به توافق برسند.
آخرین گزارش ها از نشست بی حاصل پاریس حاکی از آن است که حاضران خلع قدرت سیاسی بشار اسد را شرط حضور مخالفان دانسته اند اما بشار اسد واگذاری قدرت به گروههای معاند را رد کرده است.
بشار اسد با استناد به نظر مردم و طرح موضوع انتخابات آزاد به گونه ای پیروزی خود را در بگیر و ببند در جریان تضمین کرده است.
از سویی توازن قدرت روسیه و آمریکا در موضوع سوریه که از بعداز انحلال تفکر جنگی غرب علیه این کشور وزنه شرق را سنگین تر هم کرده است موجب می شود تا دخالت های خارجی که از همان اول هم غلط ترین گزینه ممکن درباره سوریه بود، کنار برود، و مردم سوریه سرنوشت سیاسی کشورشان را تعیین کنند.
بد نیست به منطقه برگردیم و نقش ایران در ژنو 2 را بازنگری کنیم، جان کری کنفرانس خبری پاریس اذعان کرد: همانطور که بارها گفتم ایران می تواند نقش مبتکرانه ای در حل بحران سوریه داشته باشد.
سران سیاست خارجی ایران نیز آمادگی خود را برای حضور پر بار در ژنو 2 بدون پیش شرط عنوان کرده اند، رسانه های ایران از سفر زودهنگام دکتر جواد ظریف، وزیر امور خارجه به سوریه خبر داده اند.
وزرای امور خارجه 11 کشور حامی مخالفان موسوم به «دوستان سوریه» متشکل از : انگلیس، آلمان،ایتالیا،فرانسه،عربستان سعودی،امارات متحده عربی،قطر،مصر،اردن،آمریکا و ترکیه، این باره نیز تعهدات خود را مبنی بر خروج بشار اسد از قدرت در نشست پاریس ابراز کردند.
بر همین اساس تصمیم نهایی ائتلاف مخالفان که اوج چند دستگی خود را از روز گذشته پاریس اثبات کردند، باید 17 ژانویه 2014 اتخاذ شود.
احمد جربا، رئیس این ائتلاف از هم گسسته در اظهاراتی کوتاه نگرانی ها، تردیدها و ترس هایش را از ژنو 2 آشکار کرد.
سازمان ملل با حمایت از برگزاری ژنو 2 بنا دارد حل بحران سوریه را از راه سیاسی هموار سازد.
با این وجود برخی از این تحلیلگران هشدار دادند که ژنو 2 یک بازی سیاسی است و می تواند به ژنو 3، 4، 5، 6 و ... نیز کشانده شود.
بیانیه استخراج شده از نشست پاریس این دستور را صادر کرد که از زمان آغاز ژنو 2 تا هر زمانی که مذاکرات به طول بینجامد، هر یک از طرفین باید سلاح را بر زمین بگذارند.
حامیان مخالفان برابر گروههای جهادی تروریستی داعش، جبهه النصره و گروههای وابسته به القاعده هم پیمان شدند و از ائتلاف آزاد سوریه خواستند تا لباس خود را از گناه آنها بشوید.
جالب است بدانیم، گروه تروریستی داعش از یک هفته گذشته به قتل عام برادران جهادی خود تحت عنوان جبهه النصره دست زده است که در طول هفت روز به کشتار 700 تن منتهی شده است.
باید یاد آور شد که آشوب های داخلی سوریه از مارس 2011 آغاز شد و تا کنون 130 کشته از جمله 7 هزار کودک قربانی و بیش از 2 میلیون و چهار هزار آواره بر جای گذاشته است.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: هر آنچه که سرنوشت سوریه باشد، واقعیتی جدا از بازی سیاسی ای به نام «ژنو 2» است، نشست بین المللی قول و قراری میان سران شرق و غرب است که نمی تواند تاثیر مشخصی در بحران سوریه بگذارد.
کد خبر 332484
نظر شما