به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجتالاسلام دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور در جمع علما، فضلا و طلاب خوزستان، گفت: روحانیت شیعه از آغاز بار مسئولیت سنگینی را بر دوش داشته و آن حفظ و حراست از مرزهای دینی و اسلامی است.
رئیس جمهور ادامه داد: علما حافظ مرزهای دین و اسلام و مبین انطباق دین با شرایط زمان و تبیین کننده احکام دین در مقاطع مختلف تاریخی از طریق اجتهاد هستند.
وی با بیان اینکه در دوران غیبت کبری امام زمان(عج) شرایط سختی در جهان اسلام حاکم شد، افزود: در قرن پنجم کار بزرگی توسط شیخ الطائفه صورت گرفت و آن، تأسیس حوزه علمیه نجف بود و آنچه امروز از فقه، اصول، تفسیر و فلسفه و سایر علوم اسلامی داریم در واقع منشأ آن حوزه علمیه نجف در یک مقطع و همچنین در حوزه علمیه قم در مقطع دیگری بود.
وی با بیان اینکه در حوزه علمیه نجف شخصیت های بزرگی همچون شیخ انصاری و آخوند خراسانی تربیت شدند که بعد از سالیان دراز با این همه تحقیقاتی که از سوی علما و طلاب انجام شده هنوز نام شیخ انصاری می درخشد، تصریح کرد: 90 سال پیش نیز مرحوم شیخ حائری، حوزه علمیه قم را تأسیس کرد که امام خمینی(ره) تربیت شدند.
حجت الاسلام روحانی، اضافه کرد: اسلام در مراحل و حوزه های مختلف فراز و نشیب های مختلفی داشته و دورانی بوده که کل علوم اعم از ریاضی، شیمی، فیزیک، طب و سایر علوم در اختیار حوزه های علمیه بود و تدریس می شد و ابن سینا و زکریای رازی از جمله کسانی هستند که در این حوزه ها تربیت یافتند.
وی با بیان اینکه غرب قدرناشناسی کرد چرا که هر چه دارد از دنیای اسلام است، عنوان کرد: غربی ها در همه مسائل از جمله ساختمان های دانشکده هایشان از حوزه های علمیه تقلید کردند و در مقاطعی نیز انحرافاتی پیش آمد که علمای بزرگی همچون وحید بهبهانی یک تنه در مقابل آنها ایستادگی کردند.
رئیس جمهور، با اشاره به اینکه دنیای غرب به جای قدردانی همواره بر مبنای اسلام هراسی در مقابل روحانیت و اسلام ایستادگی کرد، اذعان داشت: غربی ها در سه مقطع جنگ های صلیبی، دوران قدرت عثمانی، قبل از جنگ جهانی اول و پیروزی انقلاب اسلامی ایران مسأله اسلام هراسی را مطرح کردند.
وی با بیان اینکه حوزه علمیه قم شخصی را همچون امام خمینی(ره) تربیت کرد که افتخار روحانیت شیعه و حرکت های آزادی بخش شد، تأکید کرد: امام خمینی(ره) کار بزرگی را انجام دادند و به طوری که غربی ها اذعان داشتند که از فهم اینکه روحانیون و مساجد چگونه سازماندهی می شوند، عاجزند.
دکتر روحانی، با بیان اینکه انقلاب اسلامی صدور یک فرهنگ بود و به خاطر این غربی ها اسلام هراسی را گسترش دادند، ابراز کرد: از دیگر مقاطع تاریخی که باعث شدت اسلام هراسی شد، حادثه 11 سپتامبر بود و در کنار آن به خاطر انقلاب اسلامی ایران همیشه ایران هراسی را نیز مطرح کردند.
وی با بیان اینکه غربی ها همیشه به دنبال تضعیف نظام جمهوری اسلامی بودند تا حداقل جلوی نفوذ این انقلاب را در منطقه و جهان بگیرند، ادامه داد: غربی ها در سال های اخیر دو بهانه داشتند که یکی از آنها این بود که به دنیا گفته بودند که اسلام مظهر خشونت است و با تشویق برخی جوانان و ایجاد ناامنی، افراطی گری و خشونت به نوعی می خواستند چهره اسلام را در عرصه جهانی مخدوش میکند.
رئیس دولت یازدهم، با اشاره به اینکه از این طریق سازمان های جاسوسی یک عده را در همین راستا تحریک کردند، یاد آور شد: عده ای منحرف به نام دین و جهاد و متأسفانه با توسل به آیات قرآن، جوانان را منحرف میکنند و بهانه به غرب می دهند.
وی به موضوع فناوری صلح آمیز هستهای ایران اشاره کرد و اظهار داشت: غرب در دنیا ترویج کردند که ایران دنبال بمب هسته ای است و میخواهد آن را در اختیار گروه های تروریستی قرار دهد و دنیا را ناامن کند در حالی که جمهوری اسلامی ایران هرگز به دنبال سلاح هستهای نبوده و هیچ موقع نیز نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در خصوص تحریم به کارگیری سلاح هسته ای فتوا داده اند، خاطر نشان کرد: اگر ایران دنبال بمب هسته ای بود، ما برای غنیسازی چرا میخواستیم با آنها معامله کنیم و از آنها سیستم غنیسازی را بخریم؛ همه کسانی که دنبال بمب هسته ای رفته اند در این باره مخفی کاری کردند.
دکتر روحانی، با بیان اینکه کشوری که بعد از جنگ تحمیلی ما سراغ بسیاری از کشورهای غربی و شرقی رفتیم تا فناوری هسته ای را به ما بدهند و بتوانیم سوخت هسته ای را آماده کنیم، گفت: هیچ کشوری نیست که دنبال بمب باشد و برود عضو NPT شود اما متأسفانه غرب با تبلیغات وسیع و دیپلماسی قوی توانست این را در دنیا شایع کند که ایران و فناوری هسته ای آن خطری برای صلح و امنیت جهان است.
وی ابراز کرد: در قطعنامه ای که شورای حکام صادر کرد، آمده است فعالیت هسته ای ایران به این خاطر که صلح و امنیت جهانی خطر دارد، پرونده آن باید به شورای امنیت سازمان ملل برود و این کار نادرستی بود که آنها انجام دادند و از این طریق در تبلیغات خود ایران هراسی را در جامعه مطرح کردند.
وی با بیان اینکه یکی از افتخارات من این است که هرچه دارم از اساتید حوزه علمیه و اساتید بزرگوار آن می باشد، تصریح کرد: مردم ایران با شرکت در انتخابات و خلق حماسه سیاسی به دنیا اعلام کردند که ما اسلام را همراه با اعتدال می خواهیم و شعار دولت تدبیر و امید نیز همین است و در حد توان با قدرت دولت کاری می کنیم که دنیا به تدریج قبول کند چهره ای که از اسلام ترسیم کرده، نادرست است.
رئیس جمهور، توضیح داد: در زمینه اینکه غربی ها می گویند اسلام مظهر خشونت است طرح مبارزه با خشونت و افراطی گری را در سازمان ملل پذیرفته مطرح کردیم و از سازمان ملل خواستیم طرح ایران را در دستور کار قرار دهد، مطرح شدن این پیشنهاد مورد استقبال قرار گرفت، این طرح چنان فائق آمد که دشمنان ما در موقع رأی گیری جرأت نکردند اعلام رأی کنند.
وی با بیان اینکه ملت ایران در انتخابات کار بزرگی انجام داد و در به سفر به نیویورک همه کسانی که در جلسه حضور داشتند عنوان کردند که انتخابات چهره اسلام را در دنیای غرب تغییر داد، اضافه کرد: این دولت در طول 5 ماه فعالیت قدم های خوبی را در زمینه مقابله با اسلام هراسی و ایران هراسی برداشته است و امروز در برابر این توطئه جهانی باید بایستیم.
وی با بیان اینکه ما به دنبال فناوری هسته ای هستین نه بمب هسته ای، ابراز داشت: دشمنان به این بهانه که ایران به دنبال بمب هستهای است، ما را تحریم کردند و فشارهای بسیاری بر مردم وارد شده وگرچه ما از تحریم نمیترسیم ولی این عمل، ظلمی ناروا بود و حتی برای خرید گندم و دارو به ما فشار آوردند.
حجت الاسلام روحانی، با تأکید بر این همه ما به دنیا ثابت میکنیم که به دنبال فناوری هسته ای هستیم و آنها بدون دلیل موجهی ما را به سوی تحریم ها برده و به مردم ظلم و فشار روا می دارند، عنوان کرد: این مبنای مذاکرات ما در ژنو و 1+5 بود و این راه طولانی و پر پیچ و خم بوده که در این راه نخستین گام برداشته شده است.
وی با بیان اینکه در نقشه راه ژنو به توافقی رسیدیم که چند روز دیگر اجرایی و عملیاتی خواهد شد و اولین گام ها برای شکستن تحریم ها برداشته می شود و ما این راه سخت را ادامه می دهیم، خاطر نشان کرد: ما می خواهیم با ایران هراسی و اسلام هراسی بجنگیم و بگوییم اسلام دین رحمت است و در این زمینه علمای بزرگ و روحانیون نقش بسیار مهمی بر دوش دارند.
وی یاد آور شد: در بحث سیاست خارجی دولت معتقد است که سیاست های کلی نظام بر عهده مقام معظم رهبری بوده و در عمل آن را قبول دارد و برای معرفی چهره واقعی اسلام و مبارزه با ایران هراسی و اسلام هراسی باید متحد باشیم چرا که منافع ملی متعلق به همه ماست و همه باید زیر خیمه قانون اساسی کنار هم قرار گیریم.
رئیس جمهور، اضافه کرد: ملت حماسه سیاسی را به خوبی محقق کرد و ما باید حماسه اقتصادی را نیز بسازیم و دولت با کمک ملت حتماً به تحقق این امر قادر است و آنچه که در استان به دنبال آن هستیم تحقق حماسه اقتصادی است که باید در دیگر استان ها نیز به دنبال آن باشیم.
وی در پایان احیای اروند، مقابله با معضلات زیست محیطی و احیای کارون را از مسائل کشوری دانست و یاد آور شد: زیربنای اقتصاد، سیاست خارجی، داخلی و امنیت، فرهنگ است و در این میان مبلغان، روحانیت و همه عالمان دینی و آنانی که باید اسلام را تبیین کنند نقشی اساسی دارند.
پایان پیام/
نظر شما