وام مسکن زوج‌ها و چند نکته

خبرگزاری شبستان: اعطای وام‌های 50 میلیونی مسکن به زوج‌ها اقدام مناسبی برای حل مشکل مسکن جوانان است اما اعطای این وام دارای چند نکته و ایراد عمده است.

خبرگزاری شبستان: اعطای وام 50 میلیونی و 10 میلیون وام جعاله که مجموعا مبلغ 60 میلیون تومان است ضمن اینکه اقدام مناسبی است اما دارای چند نکته و ایراد عمده است که می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

 

1. عدم توجه به آمایش سرزمینی در پرداخت وام؛ در هنگام تصویب ارایه تسهیلات باید به نکاتی توجه کرد. یک نگاه عمده در طرح پرداخت وام مسکن توجه به این مسئله است که قیمت مسکن در شهر تهران، کلان‌شهرها، شهرهای کوچک و روستاها متفاوت از یکدیگر است، به عنوان مثال احتمالا با وام 50 میلیونی و جعاله 10 میلیونی در شهرهای کوچک امکان خرید یک منزل کوچک وجود دارد، یعنی این طرح تا حدودی معضل مسکن را برای شهرهای کوچک و روستاها حل می‌کند، اما این مقدار تسهیلات مسکن برای تهیه مسکن در تهران و کلان‌شهرها مانند اصفهان، مشهد، تبریز و اهواز تکافو نمی‌کند و سیاست‌گذار لازم است به این نکته توجه کند.

 

2. در این طرح میانگین بازپرداخت ماهانه اقساط تسهیلات مسکن به صورت متوسط مبلغ 750 هزار تومان در نظر گرفته شده است؛ در حالی که جوانان تازه ازدواج کرده خود با معضل بیکاری و عدم دریافت حقوق مکفی مواجه هستند یعنی مبلغ قسط بیش از توانمندی مالی زوج‌ها است.

3. نکته منفی دیگر که به نظر می‌رسد مجموع مبلغ بازپرداخت تسهیلات مسکن است؛ که برای وام 50 میلیونی مبلغ حدود 109 تومان است که به نظر می‌رسد این مبلغ نیز زیاد است.

 

4. نکته دیگر در این طرح که به عنوان یک هدف واهی برای ازدواج و کاهش هزینه‌ها و آسیب‌ها در نظر گرفته شده است به دیگر وضعیت‌های زوجین توجه نشده است، یعنی احتمالا زوجین مبالغ دیگری از اقساط را نیز باید پرداخت کنند، مثلا وام 5 میلیونی ازدواج، وام خودرو و یا اقساط و بدهکاری‌های دیگر که در اثر مراسم ازدواج ایجاد شده است.

 

5. تبعیض نهفته در ارایه تسهیلات مسکن اعلام شده است که این تسهیلات فقط برای افرادی است که پس از 17 دی سال جاری عقد کرده باشند در حالی که موضوع مسکن دغدغه‌ای شدید برای تازه دامادها و تازه عروسان است و دولت باید تلاش کند شمولیت این طرح را به سایر زوج‌ها تعمیم دهد.

 

6. تأثیر روانی پرداخت اقساط 12 ساله بر زوج‌ها؛ در این مرحله زوج‌ها از لحاظ روانی تحت فشار هستند و به نظر می‌رسد با توجه به هزینه‌های زندگی و اقساط لازم‌الاپرداخت، فرزندآوری خود را که متضمن هزینه‌ها است به تأخیر می‌اندازد.

 

در پایان لازم است؛ سیاست‌گذاران و تصمیم‌سازان با نگاهی دقیق‌تر و شیوه‌ای کارآمدتر نسبت به حل موضوع مسکن و اشتغال که دغدغه‌ای همه‌گیر برای جوانان و والدین آنها است، توجه کنند.

 

حسین هواسی

 

پایان پیام/
 

کد خبر 333044

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha