به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام وهاب زاده، مدیر فرهنگسرای زیارت مشهد اظهار داشت: نگاه به مقوله زیارت باید نگاهی معنوی باشد و از نگرش های مالی و دنیایی دوری کرد.
حجت الاسلام وهاب زاده خاطرنشان کرد: بارگاه منور رضوی جای خود را به پارک های آبی و مجموعه تفریحی توریستی پدیده داده است و بر این اساس در سالیان آتی با شهری صددرصد سیاحتی مواجه خواهیم شد، درصورتی که تمدن شهری مشهد حول محور زیارت ایجاد شده است.
بنابر اظهارات مدیر فرهنگسرای موضوعی زیارت ، وقتی به تمام این کلانشهر مذهبی می نگریم باید پیام محوری آن را دریابیم و زیارتی بودن مشهد را لمس نماییم؛ لذا ارتقاء فرهنگ مردم و تغییر نگاه معکوس مسوولین از جنبه مادی صرف به دید زیارتی ضروری است.
حجت الاسلام وهاب زاده وهاب زاده نواقص کنونی در تحقق شهر زیارتی مطلوب را نتیجه کم دقتی مسولین شهری، گرافیکی و حوزه های علمیه نسبت به زیارت و امام رضا (ع) دانست و مدعی شد: مبانی شهر زیارتی تاکنون جایی نشر نشده و تا حدودی از مسیر مورد نظر منحرف شده است.
وی تصریح کرد: گرافیک و نمای بیرونی شهر به شکل کلی تر و معماری ایرانی اسلامی بطور جزئی تر از مهمترین مقوله های نیازمند توجه است؛ بدان معنا که باید هویت زیارتی در مشهد فرض گرفته شود تا ارتقاء معارف رضوی و ارتقاء فرهنگ میزبانی کریمانه زائران حضرت رضا (ع) حاصل شود.
حجت الاسلام وهاب زاده درخصوص ترویج فرهنگ میزبانی بیان کرد: باید کار جمعی و همت عمومی تحقق یابد و مسوولین شهری نیز بر پایه فرهنگ مردمی بسترها را برای تشکل ها و عموم آماده سازند؛ میزبانی مردم کربلا از زائرین امام حسین (ع) باید الگوی مردم مشهد قرار گیرد که البته قریب به 2 سال وقت و کار حساب شده را می طلبد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: همت جمعی مسوولین شهری، تشکل های مردمی و عدم ایجاد فرهنگ حکومتی مقدمه آداب میزبانی است.
رییس فرهنگسرای موضوعی زیارت در پاسخ به راهکارهای رفع آسیب های فرهنگ زیارت، گفت: عدم زیارت عارفانه موجب شده است تا زیارت کنونی با زیارت مطلوب فاصله داشته باشد درحالی که ملاک زیارت برای دریافت پیام واقعی امام(ع) و تغییر سبک زندگی، کمرنگ تر شده است.
بنا بر گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی زیارت، حجت الاسلام وهاب زاده با اشاره به لزوم تحقق مدیریت یکپارچه زیارت، اظهار داشت: ایجاد معاونت زیارت شهرداری در خیابان های منتهی به حرم برای ارایه خدمات زیارتی امری اساسی است که خود نیازمند پرداختن عمیق تر در سطح مدیریتی است.
وی در پایان با استناد به گسست فرهنگی در شهر، اذعان داشت: متاسفانه همگرایی فرهنگی میان آستان قدس رضوی، فرهنگسرای زیارت، مدیرکل رفاه حال زائرین و نهادهای مردمی وجود ندارد.
پایان پیام/
نظر شما