به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، فارس به نقل از پایگاه خبری صورت المنامة نوشت: موضع گیری محمد حسنین هیکل مبنی بر ایرانی بودن سه جزیره «تنب بزرگ، تنب کوچک و ابو موسی» موجی از حمله در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به ویژه بحرین و امارات علیه وی به راه افتاد.
این روزنامهها حسنین هیکل را به خرفتی دوران پیری متهم کرده اند.
روزنامه منطقه ای « الخلیج ا ل ع ر ب ی»و روزنامه های بحرینی وابسته به آل خلیفه و همچنین روزنامه اماراتی «الاتحاد الاماراتیة» حمله شدیدی علیه این نویسنده برجسته مصری ترتیب دیده اند.
هیکل در گفتوگو با شبکه «سی بی سی» گفت: «من در اوایل دوران جمال عبد الناصر در گفتوگوها در مورد جزایر سه گانه حضور داشتم، آن زمان کشورهای عربی در تلاش بودند تا استقلال خود را به دست بیاورند» وی با استناد به این مطلب ادامه داد: «عربها در آن زمان در مورد جزایر سه گانه ایران زیاده روی کردند.»
کشور امارات متحده با حمایت برخی کشورهای عربی، ادعای حاکمیت بر جزایر سه گانه را دارد و از جمهوری اسلامی ایران می خواهد تا دراین مورد به پای میز مذاکره بنشیند. اما مسئولین کشورمان همواره گفت و گو در مورد خاک سرزمینی را غیرممکن دانسته اند.
این نویسنده مطرح عرب، از زاویه دیگری نیز به این موضوع می پردازد و می گوید: « چطور کشورهای عربی جرأت مطرح کردن موضوع جزایر سه گانه به مدت 10 سال در زمان شاه ایران را نداشتند اما به محض وقوع انقلاب اسلامی در ایران این موضوع را در بوق کرده و همچنان به این مسئله اختلافی دامن میزنند؟»
حسنین هیکل در ادامه این گفت و گو می گوید:« ملک فیصل پادشاه آن زمان عربستان این گفتوگو ها را رهبری میکرد و کشورهای عربی قبول کردند که بحرین یک کشور عربی باشد ــ با وجود این که 70 درصد جمعیت آن شیعه بود ــ در مقابل عربها از ادعای تملک این جزایر دست بکشند.»
هیکل افزود: «حکام عرب به حاکمیت اقلیت سنی بر اکثریت شیعه در بحرین وجه قانونی دادند تا آن را به عنوان یک دولت عربی به رسمیت بشناسند و به جای اصرار بر این که جزایر سه گانه متعلق به امارات است باید توازن قوا را در منطقه بپذیریم.»
کشور بحرین در دست اقلیتی قرار دارد که هیچ جایگاه و منزلیتی برای جمعیت 70 درصدی شیعیان قائل نیست و تمامی جایگاههای حکومت را در انحصار خود قرار داده است.
پیشتر خالد بن احمد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین در پاسخ به این سخنان هیکل گفته بود: «اگر هیکل مدرکی برای ادعاهای خود دارد رو کند و اگر مدرکی ندارد سکوت کند.»
این نویسنده برجسته مصری پیش از این در مصاحبه با تلویزیون «سی بی اس» در تاریخ یک تیر 92 ایران را قدرتی در منطقه به شمار آورد که باید برای آن حساب جداگانهای باز کرد
حسنین هیکل، نویسنده و اندیشمند بزرگ مصری متولد 1923 سال ها دوست نزدیک و مشاور جمال عبدالناصر، رئیس جمهور فقید مصر، بوده است که سهم به سزایی در روشنگری معاصر دنیای عرب دارد. «ریاض الصیداوی» نویسنده تونسی در کتابی تحت عنوان «هیکل یا پرونده سری خاطرات عرب - 1993» به بررسی شخصیت فرهنگی و تأثیر گذاری «حسنین هیکل» پرداخته است. در همین رابطه یک استاد دانشگاه دمشق در مورد هیکل می گوید: «اگر در بین عرب 10 تن آدم فهیم وجود داشته باشد یکی از آنها هیکل است».
این اندیشمند مصری بارها به ایران سفر کرده و به هنگام ملی شدن صنعت نفت در ایران حضور داشت. وی دیداری نیز با حضرت امام خمینی (ره) داشته است.
پایان پیام/
نظر شما