فعالیت اقتصادی نیازمند نظارت و برنامه ریزی است

خبرگزاری شبستان: دکتر حسن روحانی، با بیان اینکه فعالیت اقتصادی نیازمند نظارت و برنامه ریزی است، اظهار داشت: آرامش در جامعه نسبت به روند سیاست خارجی و بخش اقتصادی لازم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور، امروز(25 دی) در نشست ظرفیت های توسعه استان خوزستان، با بیان اینکه باید تقسیم بندی میان وظیفه دولت و کارآفرینان و بخش های مردمی صورت گیرد، گفت: اساس فعالیت های اقتصادی و اموری همچون فناوری، صنعت، خدمات بر عهده مردم است.


وی با اشاره به اینکه دولت وظیفه دارد امنیت ملی و امنیت سرمایه گذاری را تأمین و شرایط را برای واردات ضروری و صادرات حداکثری آماده کند، ادامه داد: ما باید محیط سیاسی را آماده و بازار پول و سرمایه را تنظیم و اقدامات زیربنایی انجام دهیم.


وی با بیان اینکه فعالیت اقتصادی نیازمند نظارت و برنامه ریزی است، افزود: امروز با عنایات خداوند شرایطی فراهم شده که بهانه دیگری وجود ندارد، یک زمان جنگ بود و بسیاری از فعالیت ها محدود شد و زمانی گفتند تنش های داخلی و با ثباتی ها فراوان است البته نمی گویم آرامش و ثبات کامل در زمینه سیاسی و بازار پول و سرمایه به وجود آمده ولی شرایط نسبتاً مساعد است.


دکتر روحانی، به ضرورت ایجاد نشاط سیاسی و رقابت سیاسی تأکید کرد و اذعان داشت: نزاع های سیاسی تنش زا بر فعالیت های اقتصادی تأثیرگذار بوده و امروز تنش های سیاسی جامعه کاهش یافته است.


وی با بیان اینکه انتقاد و نقد باید باشد و نباید نگرانی در این خصوص داشته باشیم، اضافه کرد: این ها جزء لوازم نشاط سیاسی و مردم سالاری دینی است و مردم باید نظرات خود را بگویند و همه بخش های جامعه نقد سازنده داشته باشند.


وی با اشاره به اینکه دولت مصمم است راه را ادامه دهد تا یک آرامش سیاسی حاکم شود، عنوان کرد: همه فعالان سیاسی، مردم و تشکل های سیاسی باید کمک کنند و ما باید همزیستی مسالمت آمیز سیاسی را بیاموزیم.


رئیس جمهور، با بیان اینکه آرامش در جامعه نسبت به روند سیاست خارجی و بخش اقتصادی لازم است، تصریح کرد: تنش های اقتصادی سرمایه گذاری را با مشکل مواجه می کند و باید شرایطی فراهم کنیم که یک نوع ثبات ایجاد شود.


وی با اشاره به اینکه ایستادگی بر سر اصول غیر از تنش است و ما بر سر اصول و مواضع خود ایستاده ایم و ذره ای کوتاه نخواهیم آمد، اما لازمه ایستادگی در داد زدن نیست، تأکید کرد: لازمه کاهش تنش سخت و مشکل است و وقتی می خواهیم تنش را کاهش دهیم باید در حدی اعتمادسازی کنیم و این کار بسیار سخت و پیچیده است.


وی با بیان اینکه ما در حال ستیز و جنگ نیستیم و روی منافع و مصالح ملی محکم ایستاده ایم و باید در دنیا تعامل سازنده داشته باشیم، ابراز کرد: تمام تلاش ما برای این است که کارآفرینان بتوانند در شرایط آزادتر، آرام تر، رقابتی و پرمنفعت کار کنند.


دکتر روحانی، با اشاره به اهمیت دولت در سیاست خارجی، خاطر نشان کرد: باید به منافع ملی اهمیت دهیم و این منافع گاهی در گرو فعال شدن سیاست خارجی است چرا که ما در همه بخش ها باید متوازن شده حرکت کنیم.


وی با بیان اینکه هدف دولت یازدهم کمبود کیفیت و زندگی مردم از نظر مادی و معنوی است و برای این کار باید به همه جوانب توجه کنیم، یاد آور شد: معتقدیم قدم های مهمی در سیاست خارجی برداشته شده و شرایط را مناسب کرده ایم و چند روز آینده توافق ژنو عملی خواهد شد که یک قدم دیگر در سیاست خارجی، امنیت ملی و اقتصادی و ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی در سطح منطقه و جهان برداشته می شود.


وی با اشاره به اینکه دولت هم کارها را با هدایت رهبری نظام و پشتیبانی مردم انجام می دهد، اظهار کرد:  باید از انجمن های تخصصی، صنفی، تشکل های مردم نهاد و... کمک بگیریم چرا که مردم با صنعت، صادرات، واردات، کشاورزی و.. آشنا هستند.


رئیس دولت یازدهم، با تأکید بر اینکه دولت باید زمنیه سازی کند و در این کشور سیاست خارجی به عهده دولت است و در چارچوب های سیاست های رهبری تصمیم گیری می کند، بیان کرد: امنیت به عهده دولت است و رئیس شورای عالی امنیت ملی در این کشور دولت است.


وی با بیان اینکه در زمینه آرامش داخلی، ثبات اقتصادی ومسائل زیربنایی قدم هایی برداشته شده و برای ادامه آن مصمم هستیم، افزود: دولت یک شبکه اطلاعات داخلی قوی با پهنای باند مطلوب را تا آخر سال آینده انجام می دهد که این یک کار زیربنایی است.


وی با اشاره به اینکه تجارت و صنعت به این شبکه نیاز دارد تا ارتباطات با بخش های مختلف دولت برقرار شود، تصریح کرد: ما مصمم هستیم شبکه راه آهن را فعال کنیم و بخش بزرگی از حمل و نقل باید بر عهده شبکه ریلی باشد.


حجت الاسلام روحانی، با بیان اینکه یکی از اولویت های سرمایه گذاری دولت در بخش شبکه ریلی است و در این زمنیه تصمیماتی اتخاذ شده، اضافه کرد: در بخش بانکی نیز اقدامات فراوانی باید صورت گیرد چرا که اطلاعات بانکی برای شکل گیری فعالیت های اقتصادی لازم است.


وی از جمله برنامه های دولت را فعال کردن بنیاد نخبگان دانست و با بیان اینکه خوزستان امروز به طور کامل آماده فعالیت در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، اقتصاد و... است، اذعان داشت: این استان با توجه به همجواری با کشور عراق فرصتی خوب برای جذب سرمایه های خارجی است.


وی با اشاره به اینکه بودجه استانی در سال 93 حدود 800 میلیارد تومان است که از این مقدار بیش از 300 میلیارد آن از منابع داخلی و 500 میلیارد آن از بودجه عمومی تأمین می شود، بیان کرد: برای سال آینده 129 طرح عمرانی اجرا می شود که البته بودجه در نظر گرفته شده رقم قابل ملاحظه ‌ای در بخش عمرانی است.


پایان پیام/
 

کد خبر 333388

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha