به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مصباح یزدی، رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) امروز (28 دی) در دیدار با جمعی از دانشجویان با اشاره به تعبیری که از پیشرفت در دنیای امروز می شود، تصریح کرد: این تعبیر پیشرفت را تنها در کسب رفاه بیشتر و زندگی دنیایی می داند.
وی گفت: از این منظر اگر نگاه کنیم پس عزاداری برای امام حسین (ع) هیچ پیشرفتی حاصل نمی کند چرا که پیشرفت تعبیر دیگر دارد و در این نگرش حتی مسائلی مثل عزاداری ها مایه مزاحمت است.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: در این نگرش پیشرفت مبنایش رفاه زندگی است و اگر حرکت ها در آن جهت باشد، پیشرفتی حاصل می شود وگرنه مسائل دیگری همچون عزاداری ها جریانی حاشیه ایست.
وی ادامه داد: قضاوت های بسیاری در مورد موضوع پیشرفت به همین شکل است و این مسئله سبقه ای بس طولانی دارد و صحبت امروز و فردا نیست.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به فرازهایی از قرآن کریم اضافه کرد: بهترین مدارک ما در این خصوص قرآن کریم است که در موارد مختلف به مشکلات پیامبران با مردم در این موضوع اشاره می کند.
وی گفت: جناب شبیر یکی از این مصادیق است که قرآن مخصوصا از آن نام می برد که مردم را به سمت رعایت عدالت در معاملات و دوری کردن از کم فروشی دعوت می کرد.
این دنیا بخش کوچکی از زندگی انسان و به تعبیر خودم جنینی دوم اوست
وی افزود: در طول تاریخ دعوای اصلی انبیاء با مردم در دو مسئله بوده، اول اینکه خدای یگانه را بپرستید و دوم موضوع ایمان به قیامت و مشکل ترین کار انبیاء در مقابل امت ها این بود که به مردم بفهمانند، زندگی چند ساله انسان در این دنیا بخش کوچکی از زندگی بشر بوده و به تعبیر بنده زندگی این دنیا جنینی دوم است تا خود را برای زندگی آینده که در دنیای پس از مرگ می باشد، آماده کند.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) تصریح کرد: بخش عظیمی از آیات قرآن یعنی بیش از ثلث آن درباره زمینه سازی برای دنیای آخرت انسان است.
وی ادامه داد: تمام فعالیت های انسان ها بر راحتی زندگی 70 یا 80 ساله این دنیا متمرکز شده ولی اگر انسان ها می فهمیدند که زندگی آنها 80 میلیارد سال هم بیشتر است، آیا بازهم در این دنیا به این شکل رفتار کرده و همه چیز را در رفاه می دیدند.
آیت الله مصباح یزدی گفت: در این صورت تمام معادلات عوض می شود و همه هدف ها به ابزاری تبدیل می شود، انسان باید بداند که برای چه به این دنیا آمده و برای ماندن و جاودانگی آفریده شده و نه فقط آمدن به این دنیا و مردن پس از چند سال زندگی.
انبیاء این دنیا را در مقابل زندگی اصلی انسان به اندازه چشم بر هم زدنی هم نمی دانند
وی با بیان اینکه دو نوع بینش نسبت به هستی و انسان وجود دارد، افزود: اولین نگرش انسان را در همین دنیا دانسته و بر این باور است که پس از مرگ تمام می شود و دوم نگرش انبیاست که این دنیا را نسبت به زندگی اصلی حتی به اندازه پلک زدنی هم نمی داند.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: این دو بینش بسیار متفاوتند و باید ببینیم که کجای مسئله قرار داریم.
پیشرفت را به گونه ای دیگر معنا کنیم
وی با بیان اینکه باید پیشرفت را به گونه ای دیگر معنا کنیم، اضافه کرد: این پیشرفت هایی که دیگران از آن در مسائل فاهی و صنعتی مثل ساخت هواپیماهای پیشرفته یا داشتن رفاه بیشتر در زندگی می گویند، پیشرفت هایی حیوانی است.
پیشرفت یعنی انسان در انسانیتش پیشرفت کند
وی افزود: این پیشرفت ها انسانی نیست و اگر تمام دنیا هم تنها همین مسائل را به معنای پیشرفت بداند، بازهم عقل آن را نمی پذیرد و آن چیزی پیشرفت است که انسان در انسانیتش پیشرفت کند.
آیت الله مصباح یزدی گفت: محور تمام زحمت های پیامبران این بود که می خواستند، انسان ها بدانند زندگی آنها تنها این زندگی مادی و بدنی نیست چرا که شما جانشین خداوند در زمین هستید و باید ارزش خدایی پیدا کنید.
وی در ادامه خطاب به دیدارکنندگان گفت: مهم ترین خدمتی که می توانید به جامعه ارائه کنید این است که این بینش را (این دنیا زمینه ای برای آمادگی برای جهانی ماندگار تر است) ایجاد و تقویت کنید.
وی در پایان تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف باید جهاد فرهنگی داشته باشیم و باید تلاش کنیم به مردم بباورانیم، قطب نمای زندگی ما آن است که ما را به سمت سعادت هدایت کرده و آن هم در سایه اطاعت از خداوند است.
پایان پیام/
نظر شما