دغدغه های ناشران نمایشگاه کتاب گلستان/گرانی کاغذ مشکل اصلی ناشران است

خبرگزاری شبستان: هشتمین نمایشگاه کتاب گلستان هم به پایان رسید اما گویا ناشران حرف ها و دغدغه های زیادی برای گفتن داشتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، شامگاه گذشته (30 دی) هشتمین نمایشگاه کتاب گلستان به پایان رسید و در این میان 500 ناشر از سراسر کشور برای حضور در این نمایشگاه حضور یافته بودند و 50 هزار عنوان کتاب عرضه کردند.


 

مردم توان خرید کمی دارند
اعرابی، مسئول غرفه انتشارات پلیکان از تهران در گفتگو با خبرنگار شبستان عنوان کرد: نمایشگاه بدی نبود اما بازار ما ضعیف بود چون مردم توان خرید کمی دارند.


وی با بیان اینکه محتوای کتاب های انتشارات پلیکان روانشناسی و رمان است، افزود: من هشت دوره است که در نمایشگاه کتاب گلستان شرکت کرده ام و مردم گرگان هم مردمان بسیار خوبی هستند اما احساس می کنم اینجا قدرت خرید کتاب به دلیل مسائل مالی کم باشد.


اعرابی تصریح کرد: با ماشین شخصی خودم آمدم و در این مدت هم یک خانه اجاره کردم و هزینه ایاب و ذهاب را نیز کلا خودم پرداختم اما روزی دست پروردگار است و برخی روزها فروش خوب بود و بعضی روزها هم قابل انتظار نبود.


 

بن های داده شده جوابگوی علاقه مندان نیست
سعید عرب، از انتشارات راه نوین نیز به خبرنگارشبستان گفت: کتاب های ما مربوط به حوزه حقوقی و قضایی است و علاقه مندان نیز استقبال خوبی داشتند ولی بنظر می رسد باید به دنبال فضاها و شکل های تبلغاتی جدیدی برای جذب مشتری باشیم.


وی عنوان کرد: مشکل اصلی کتاب گرانی آن است که از دو سه سال گذشته با تحریم های اقتصادی و گرانی کاغذ به آن دامن زده شده و این بن های کتاب هم علیرغم اینکه کمک کار مردم است اما نمی تواند پاسخگوی همه نیازهای مردم باشد.
 

عرب افزود: نمایشگاه در مکانی دور از شهر گرگان است و اگر داخل شهر بود شاید مردم و علاقه مندان بیشتری از این نمایشگاه بازدید می کردند و کتاب می خریدند اما در مجموع بازدید ها خوب بود.


کودکان نیازمند توجه بیشتری هستند
انتشارات موزون از گرگان هم که در زمینه کودک و نوجوان کار می کرد، گفت: بخش کودک و نوجوان نیازمند توجه ویژه است و باید توجه ویژه ای به این بخش شود.
 

اسماعیلی مسئول این غرفه گفت: کتاب هایی که ما در این حوزه داریم به دلیل اینکه با نقاشی و مصور است در روح کودک اثر گذاشته و در ذهن وی حک می شود و تا آخر در ذهن او می ماند.
 

وی نمایشگاه کتاب را یک فرصت دانست تا بتوان در آن به کتاب هایی در مورد کودک و پرورش استعدادهای وی، رسید و از این راه او را برای زندگی آینده تربیت کرد.
 

نور نمایشگاه کم است
میثم دلفان از انشتارات اسوه قم هم در گفتگو با خبرنگار شبستان اعلام کرد: از بازدید علاقه مندان از نمایشگاه راضی هستم اما نور نمایشگاه کم است و داخل سالن از لحاظ بهداشتی خوب است ولی سرویس های بهداشتی بیرونی خوب نبود.
 

وی که گویا از پذیرایی داخل سالن راضی نبود ادامه داد: حراست و انتظامات بسیار خوب کار کردند و در این مدت هیچ مشکلی پیش نیامد و خیلی راضی کننده بود.
 

دلفان تاکید کرد: مردم منطقه گلستان استقبال خوبی دارند و با توجه به اینکه ما کتاب های دینی و شعر داریم توجه خوبی کردند اما شاید همان توان مالی کم باعث شده تا کمتر کتاب بخرند.
 

باید مردم در یک فضای آرام کتاب بخوانند
رضا بارچیان، از انتشارات ریحانی نیز به خبرنگار ما گفت: در این سال ها کتاب های زیادی چاپ کردیم و در اختیار علاقه مندان نهادیم اما گرانی کتاب ها باعث شده تا کمتر خریداری شوند.


وی افزود: بایستی تدابیری اندیشیده شود تا مردم بتوانند در یک فضای آرام و منطقی و با آرامش کتاب بخوانند و حتی در همین سالن ها، مساجد و مدرسه ها و اماکن پرتردد کتاب هایی گذاشته شود تا مردم از اوقات بیکاری خود استفاده کنند.
 

کارمندان بیستم به بعد پولی برای خرید کتاب ندارند
علی اصغر مقسمی از انتشارت مقسم آخرین ناشری بود که با او گفتگو کردیم. مقسمی گفت: زمان نمایشگاه که سال های گذشته در آذرماه بود بسیار مناسب تر بود چون هم هوا خوب و ملایم بود و سرد نبود و هم اینکه بیستم به بعد کارمندان پولی توی جیب ندارند که خرید کنند.


وی افزود: مشکل فعلی ناشران به گرانی کاغذ و کتاب بر می گردد و در این میان ارشاد استان و کشور مقصر نیستند و باید سیاست های کلی به این بخش بیشتر توجه کند.


مقسمی استقبال مردم را از هشتمین نمایشگاه کتاب گلستان نشان دهنده توجه مردم به مقوله مطالعه دانست و عنوان کرد: بایستی به این موضوع به عنوان یک فرصت نگاه کنیم.


پایان پیام/

 

کد خبر 334541

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha