احداث و بهسازی کانال های آبیاری در کردستان نیازمند اعتبارات عمرانی است

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه بهسازی کانال آبیاری موجب بهبود وضعیت اراضی آبی می شود، گفت: احداث و بهسازی کانال های آبیاری عمومی در کردستان نیازمند اعتبارات عمرانی است.

کریم ذوالفقاری، مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی کردستان در گفت و گو با خبرنگار شبستان در سنندج گفت: بیش از 2 هزار و 500 کیلومتر انهار سنتی درجه 3 در روستاهای استان وجود دارد که تاکنون تنها 25 درصد این نهرها در قالب کانال های آبیاری بهسازی شده و 75 درصد مابقی به شکل سنتی است.

 

وی با اشاره به اینکه طرح احداث و بهسازی کانال های آبیاری عمومی از سال 1364 در استان کردستان آغاز شده، افزود: از آن تاریخ تا پایان تیرماه امسال در مجموع 638 کیلومتر کانال آبیاری از نوع سنگی، بلوکی و بتن درجا در سطح 13هزار و 936 هکتار از اراضی کشاورزی استان احداث شده است.

 

وی برای احداث این مقدار کانال بیش از 128 میلیارد و 324 میلیون ریال از محل اعتبارات عمرانی هزینه شده است.

 

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: هرساله تعداد زیادی از تقاضاهای دسته جمعی توسط کشاورزان و باغداران استان به مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان های تابعه ارجاع می شود که تاکنون حدود 200 فقره تقاضای احداث و بهسازی کانال های آبیاری عمومی به طول حدود 480 کیلومتر ثبت شده و در نوبت قرار گرفته است.

 

ذوالفقاری از مسئولان استان کردستان خواست اعتبارات عمرانی مورد نیاز جهت پیشبرد این طرح را اختصاص دهند.

 

وی با اشاره به اینکه اغلب انهار سنتی درجه 3 موجود در روستاهای استان سنتی است، گفت: به این دلیل در طول مسیر انتقال آب از مظهر چشمه، قنوات و رودخانه ها تا مزارع و باغات، حجم قابل ملاحظه ای از آب جاری به علت تبخیر و تعرق، وجود علف های هرز، نفوذ عمقی، موانع طبیعی و مصنوعی هدر می رود.

 

وی بیان داشت: با احداث و بهسازی کانال های آبیاری عمومی در انهار درجه 3، راندمان انتقال آب بیش از 70 درصد افزایش می یابد که با افزایش راندمان انتقال آب در مجموع به طور متوسط حدود 15درصد به راندمان کل آبیاری اضافه می شود.


مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: با احداث کانال های آبیاری عمومی 15درصد از پرت و هدر رفت آب جلوگیری می شود که این امر علاوه بر بهبود وضعیت اراضی آبی موجود، باعث افزایش سطح زیر کشت و توسعه اراضی آبی به میزان 15 درصد می شود.

 

گفتنی است، استان کردستان یک میلیون و 17هزار و 343 هکتار زمین کشاورزی دارد که در این اراضی سالانه حدود دو میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و باغی تولید می شود.


پایان پیام/
 

کد خبر 334729

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha