/ خبرگزاری شبستان: یزد/
این سرزمین را تو حافظ باش، که این خانه از آن توست.
5 اردیبهشت یادآور معجزه بزرگ الهی، حادثه طوفان شن در صحرای طبس است، به این بهانه حوادث پیش از 5 اردیبهشت را در سربرگ های تاریخ ورق می زنیم.
تاریخ: 13 آبان 1358
مکان: سفارتخانه آمریکا در تهران
دانشجویانی که به نام پیرو خط امام شناخته میشدند به سفارتخانه آمریکا حمله بردند و توانستند این سفارتخانه را تسخیر نمایند، در میان این دانشجویان باید به معصومه ابتکار، قیصر امینپور، دکتر نوروزی، دکتر فخرایی، دکتر پور رضاییان و مهندس مشکیزاده و... اشاره نمود با همت آنروز این دانشجویان، سفارتخانه آمریکا تسخیر و 53 آمریکایی به اسارت گرفته شد، این روز را به نام انقلاب دوم در صفحات تاریخ ثبت کردند. این اقدام یکی از بزرگترین موضوعاتی بود که پس از پیروزی انقلاب علیه آمریکا انجام پذیرفت.
تاریخ: اواخر آبانماه
مکان: کاخ سفید
سردمداران کاخ سفید بلافاصله پس از اطلاع از تسخیر لانهی جاسوسی، به موازات کوششهای دیپلماتیک، مسأله طرح تجاوز نظامی را در دستور کار خود قرار دادند. برژینسکی که در آن زمان مشاور امنیت ملی جیمیکارتر ریئس جمهور وقت آمریکا بود، در اینباره گفته است: اگر چه از ابتدای گروگانگیری افرادمان، تا اتخاذ تصمیم نهایی برای نجات آنها، حدود پنج ماه به طول انجامید، اما برنامهریزی جهت انجام یک عملیات نجات، به زودی پس از ماجرا آغاز شد درست 2 روز بعد از واقعه، مرحله اول عملیات با تلفنی که من به هارولد براون وزیر دفاع کردم، شروع گردید، من از او خواستم که به رئیس ستاد مشترک ارتش دستور دهد تا یک برنامه جهت عملیات نجات طرحریزی کند.
تاریخ: یک ماه بعد از تسخیر لانهی جاسوسی
مکان: ایالت آریزونای آمریکا
تمام مراحل اجرایی دستور یک ماه طول کشید، و بعد از یک ماه، نود نفر از کماندوهای آمریکایی به ایالت آریزونای آمریکا اعزام شدند تا آخرین مرحلهی تمرین و آموزش خود را تحت شرایطی همانند موقعیت ایران بگذرانند، از سوی دیگر گروههای ویژهی سری که برای پشتیبانی و تدارک وسایل تکمیلیِ طرح، در نظر گرفته شده بودند، مخفیانه وارد ایران شدند و با گروهکهای ضد انقلاب تماس گرفتند، نظامیان آموزش دیده آمریکایی، در اواخر آذرماه 1358 عازم کشور مصر شدند و در پایگاهی در نزدیکی قاهره استقرار یافتند.
22 فروردین مصادف با اول آوریل جیمی کارتر خواستار تشکیل جلسهای اضطراری شورای امنیت ملی شد که در این جلسه "جیمی کارتر" ریئس جمهور، "هارولد براون" وزیر دفاع، "هامیلتون جوردن" مشاورکاخ سفید و "برژینسکی" مشاور امنیت ملی آمریکا در این جلسه حضور داشتند و به برژیسنکی دستور آغاز عملیات داده شد روز دوشنبه دوم اردیبهشت 1359، گروهی از سازمان بینالمللی صلیب سرخ از گروگان ها بازدید کردند، ماموریت واقعی آنها تأیید محل نگه داری بیشتر گروگان ها در داخل مجتمع سفارت بود.
تاریخ: 5 اردیبهشت 1359 مصادف25 آوریل سال 1980
مکان: شهر طبس
این حمله در نیمههای شب با حضور کماندوهای آموزش دیده آمریکایی که به تجهیزات پیشرفته مسلح بودند آغاز شد و هواپیماهای سی 130 و هلیکوپترها، پشتیبانی عملیات را به عهده داشتند 90 کماندوی شرکتکننده در عملیات " پنجه عقاب " که از نیروهای زبده آمریکا بودند، وظیفه داشتند جاسوسهای آمریکایی را در تهران آزاد کنند.
ناو هواپیمابر " نیمیتس " چهار ماه پیش از این حمله در دیماه سال 1358در چارچوب نیروهای موسوم به واکنش سریع وارد خلیج فارس شده بودند.
نیروهای آمریکایی به وسیله هشت بالگرد و سه هواپیمای باربری هرکولس پس از استقرار در طبس و قبل از حرکت به تهران دچار حوادث مختلفی شدند و از ادامه ماموریت بازماندند.
دستگاه هیدرولیک یکیاز بالگردها ازکار افتاد و بالگرد دیگر براثر طوفان شن و عدم دید کافی به هنگام جابجایی با یکی از هواپیماهای هرکولس برخورد کرد و هر دو آتش گرفتند و در نتیجه آن هشت نفر از نظامیان در شعلههای آتش سوختند.
بههرحال در پیحادثه صحرای طبس وفرار نیروهای نظامی آمریکا، کارتر رییس جمهور وقت این کشور شکست این عملیات مداخله جویانه را اعلام کرد.
در پیشکست قطعی عملیات واشنگتن در طبس و بازگشت باقیمانده هواپیماهای آمریکا، یکیاز بالگردهای برجای مانده در طبس که حاوی مدارکی در مورد جزئیات عملیات بود، به دستور "بنیصدر" بمباران شد، در این بمباران "محمد منتظرقائم " یکی از فرماندهان سپاه پاسداران یزد نیز به شهادت رسید.
بعد از این جریان سازمان هواشناسی آمریکا اعتراف نمود که وضع جوی ایران به خصوص منطقهی فرود در صحرای طبس، را کاملاً مورد پیشبینی علمی قرار داده بود و به علت این که هوای آن شب مهتابی بود، ورود هر نوع هوایِ غیر مطلوب و وقوع طوفان را بعید به نظر میرسید.
این ماجرای عظیم در تاریخ ثبت شد و تنها وظیفهی ما امروز یادآوری این رویداد عظیم است رویدادی که عظمت خداوند را بسیاربالاتر از حساب و کتابهای انسانها میداند و مارا یادآور این آیه میکند."وَ مَکَرُوا وَ مَکَرَاللّه وَاللّه ُخَیْرُ الْماکِرینَ"
*منبع: پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی
پایان پیام/
نظر شما