به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، نشست مطبوعاتی مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان با اصحاب رسانه و مطبوعات، پیرامون نخستین جشنواره فرهنگی هنری"وقف چشمه همیشه جاری"ساعتی پیش در کانون دیلمقانی تشکیل شد.
در این نشست حجت الاسلام محمد قاسمی زاده با بیان اینکه این جشنواره در ماه های پایانی سال جاری در استان برگزار می شود، گفت: این جشنواره با استفاده از پتانسیل های موجود و فرصتی را که ایام محرم، صفر، دهه فجر و ماه پرخیر و برکت ربیع الاول به وجود می آورد، تعریف شده است.
وی با بیان اینکه غالب موقوفات در استان در زمینه ترویج فرهنگ عاشورا و حضرت سیدالشهدا است، استفاده از این فرصت در راستای جشنواره را مهم خواند.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان کرمان، گفت: با توجه به نامگذاری دهه آخر صفر به نام دهه وقف که هرساله با برنامه های خاصی همراه است، امسال نیز در قالب این جشنواره تعریف می شود.
وی ادامه داد: ترویج و تبلیغ سنت حسنه وقف به گونه ای که مردم متوجه برکات و محسنات آن شوند از مهمترین اهداف این جشنواره است.
این مسئول، اضافه کرد: تعابیر برخی افراد مبنی بر اینکه وقف در نظام جمهوری اسلامی ضعیف شده مردود است زیرا وقف در نظام جمهوری اسلامی زنده شده و اکنون باید با توجیه کردن مردم آن را پویاتر کرد.
وی در ادامه توجه دادن مردم به اینکه وقف دارای متولی است و متولی آن در نظام اسلامی، اوقاف است، اعتماد سازی مردم را مهم خواند و افزود: مردم باید به اوقاف به عنوان پاسدار موقوفات برای اجرای هرچه بهتر نیت واقفین توجه داشته باشند.
وی در ادامه، وقف را بن بست شکن توصیف کرد و گفت: از آنجا که نیازهای امروز با 100 سال گذشته بسیار تفاوت کرده اگر نیازهای جدید، بن بستی جدید ایجاد کند، راه حل آن وقف جدید است.
وی با تأکید بر ضرورت توجه به نیازهای روز از سوی واقفین، خاطر نشان کرد: می توان با عناوین مقدس از جمله وقف برای امام حسین(ع)به تأمین جهیزیه و تأمین مخارج ازدواج جوانان کمک کرد.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان کرمان در همین رابطه تصریح کرد: متأسفانه امروز مردم ما جای نیاز و ضرورت را با یکدیگر عوض کرده اند و در بسیاری از وقفیات نیازها در نظر گرفته نمی شود.
وی در ادامه مسابقات فرهنگی و هنری، نشست ها و همایش ها و بخش نمایشگاهی را از بخش های محتوایی جشنواره خواند و در بخش مسابقات فرهنگی و هنری به تألیف کتاب، مقاله، پایان نامه، شعر و ادبیات داستانی و در بخش هنری به هنرهای تجسمی، عکاسی، خوشنویسی، فیلم و تئاتر اشاره کرد و گفت: فراخوان عمومی این بخش از جشنواره از طریق رسانه ملی در حال اطلاع رسانی است.
حجت الاسلام والمسلمین قاسمی زاده در ادامه از برپایی نمایشگاهی در مرکز استان با تشکیل غرفه هایی برای معرفی آثار وقف به مردم خبر داد.
وی گفت: در بخش همایش ها و نشست ها نیز هدف عمده، آموزش است که موضوع مهم"وقف، چشمه همیشه جاری"و احکام وقف به مردم آموزش داده می شود.
این مسئول در خصوص احکام وقف هم به چگونگی بهره گیری از موقوفات به صورت مشروع و قانونی و استفاده از موقوفات در صورتی که در چارچوب قانون و شرع باشد، اشاره کرد.
وی در ادامه گفت: امروز 2 تفکر نسبت به وقف وجود دارد و آن اینکه عده ای به هیچ وجه اعتقادی به استفاده از موقوفات ندارند و عده ای دیگر نیز بدون حساب و کتاب از آن استفاده می کنند که البته تفکر دوم غالب تر است و مبنای آموزش ما با توجه به این 2 تفکر است.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان کرمان در خصوص استفاده از موقوفات در چارچوب قانون و شرع به مستأجرین اوقاف اشاره کرد و گفت: در این صورت مستأجر با پرداخت حقوق موقوفه، منفعت بردن و رساندن را با استفاده از ملک واقف و ثوابی که بر آن مترتب است، انجام می دهد.
وی در ادامه گفت: در این جشنواره برای دانش آموزان مقطع متوسطه، دانشجویان، خدّام و هیئت امنای مساجد و بقاع متبرکه، روحانیون و علما، ائمه جمعه و متولیان وقف برنامه هایی در دستور کار است تا مردم با نحوه استفاده از موقوفات آشنا شده و زندگی آنان مرحله به مرحله به سمت شرع و دین حرکت کند.
حجت السلام قاسمی زاده سپس از هنرمندان، نویسندگان و شعرا خواست تا آثار مرتبط با وقف را برای این جشنواره در اختیار اوقاف قرار دهند.
وی سپس با بیان اینکه کمیته های مربوطه در ستاد جشنواره تشکیل شده، گفت: برای همه اقشاری که در کمیته های مختلف سازماندهی شدند برنامه هایی در حال تدوین است.
این مسئول در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر چگونگی اختصاص تعداد مبلّغ به هر منطقه، عنوان داشت: این اعزام براساس اعلام نیاز مناطق است؛ ضمن اینکه اوقاف با توجه به رسالت فرهنگی خود، این امر را برای کمک به بخش اعزام مبلغ انجام می دهد نه به عنوان متولی و متصدی؛ زیرا متولی اصلی اعزام مبلغ سازمان تبلیغات است.
وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران، گفت: بیش از 500 نیت در کشور برای موقوفات وجود دارد که بخش غالب آن مربوط به روضه خوانی و عزاداری امام حسین است و البته وقف برای ایتام، تحصیل، درمان و مساجد در رده های بعدی قرار دارد.
وی سپس از اجرای برنامه های مفصل تبلیغی در محرم و صفر خبر داد و بیان داشت: قرائت زیارت ناحیه مقدسه در روز یازدهم محرم، جزء خوانی قرآن در روز سیزدهم محرم وتوجه به اصحاب حضرت سیدالشهدا که از مباحث مغفول است از جمله برنامه های امسال است.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان کرمان در پایان یادآور شد: استان کرمان از حیث درآمد موقوفات، علی رغم همه بحران های خشکسالی، سال گذشته حائز رتبه چهارم کشور شد.
پایان پیام/
نظر شما