زندگی زیر چتر مرگ

خبرگزاری شبستان:آلودگی هوا و آلودگی صوتی در کلان شهر ها یعنی زندگی در زیر چتر مرگ، افزایش بیماری های ریویی، قلبی ، سرطانی، سردرد و زخم معده، سوزش چشم، کمترین ارمغان آلودگی این شهربرای ساکنانش است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، اگر روزی تنها گوش هایتان را می گرفتید تا بوق های ممتد ماشین ها وموتور سیکلت ها را نشنوید، اکنون باید چشم هایتان را هم ببندید تا بتوانید در شهر زندگی کنید، چراکه شهر هاله ای پررنگ از کثیفی را بر خود گرفته است که حتی بزرگترین برج کشورهم درآن ناپدیدشده است.


آلودگی هوا و آلودگی صوتی در کلان شهر ها یعنی زندگی در زیر چتر مرگ، افزایش بیماری های ریویی، قلبی ، سرطانی، سردرد و زخم معده، سوزش چشم، کمترین ارمغان آلودگی این شهربرای ساکنانش است.


تراژدی آلودگی هوای تهران و تعداد مرگ و میر و رفتن به بیمارستان بر اثر آلودگی هوا آنقدر به امری عادی برای شهروندان تبدیل شده است که آمارهای منتخب مردم تهران در شورای اسلامی شهر که "تعداد 227 شهروند تهرانی جانشان را به این دلیل آلودگی هوا از دست داده‌اند و تعداد 2 هزار و 500 نفر به دلیل آلودگی هوا در بیمارستان ها بستری شده اند " دور از انتظار نیست و این قاتل بدون هیچ مجازاتی در سکوت جان می گیرد .


آلودگی هوا همواره وجود داشته و دارد اما هیچ نهاد و سازمانی حاضر نیست، متولی آن شود و همانند توپی است که سازمان ها و نهادها به یکدیگر پاس می دهند در نهایت منجر به از دست دادن جان شهروندان می شود اما آنقدر این مسئله برای مسوولان عادی شده است که به میان مردم هم سرایت کرده و از حق طبیعی خود "تنفس در هوای سالم" هم گذشته اند، یعنی مجبورشان کرده اند که بگذرند .


پس از پیشنهاد نمایندگان مردم در مجلس مبنی بر انتقال پایتخت که بیشتر شبیه یک شوخی تلخ اجتماعی بود، اینبار هم باید شاهد ارایه راهکارهای خانم رییس محیط زیست باشیم که راهکارها به جای عملیاتی شدن بیشتر در صفحه های طنز جای دارد.


چندروز پیش معصومه ابتکار، رییس سازمان محیط زیست میهمان شورای اسلامی شهر تهران بود تا درباره آلودگی هوای شهر تهران گفتگو شود که ابتکار در بخشی از سخنان خود به خانواده هایی که کودک بیمار یا خردسال دارند توصیه کرد از تهران بروند که این راه سریع ترین راه برای گریز از آلودگی هواست. او در پاسخ به فاطمه دانشور رییس کمیته اجتماعی شورا که پرسیده بود چرا هوا به این اندازه آلوده است که کودکان در بیمارستانها بستری می شوند توضیح داد: ما همه نگران کودکان خود هستیم راه حل عاجل بیرون رفتن از تهران است.


بیرون رفتن از تهران آیا راهکاری آکادمیک و علمی است و یا نه ابتکاری برای پاک کردن مسئله آلودگی هوا و پاس دادن توپ به نهاد و ارگان دیگر؟چگونه خانواده ها یی که درکلان شهر ها حتی در روزها ی تعطیلات رسمی کشور هم برای اینکه از پس هزینه های زندگی برآیند کار می کنند، دست فرزندان خود را بگیرند و بروند؟


در این پاس کاری ها که در میان مسوولین بر سر توپ آلودگی هوا شده است گاهی هم ابهاماتی به وجود می آید که چه کسی راست و یا دروغ می گوید، مسئله نبود بنزین استاندارد کشور سال هاست به گوش می رسد که ابتکار هم به این مسئله اشاره کرد ه و گفته است: کیفیت بنزین غیر استاندارد عامل اصلی آلودگی شهرهاست، استانداردهای سوخت 8 سال است به تعویق افتاده ولی ما کوتاه نمی آییم به مهندس زنگنه وزیر محترم نفت تاکید کردیم سوخت باید استاندارد شود ولی واقعیت این است زیرساختهای بخش سوخت مشکل دارد خودرو سازان در سالهای اخیر حتی استاندارد یورو 2 را هم رعایت نکردند، اما ما تکلیف کردیم باید دست کم استاندارد یورو 4 را رعایت کنند که البته غیر استاندارد بودن بنزین را وزیر نفت تکذیب کرده است.


کاش آلودگی هوا چندین متولی داشت که جان مردم آنقدر برایشان اهمیت داشت که صورت مسئله را با ارایه راهکار های بی اساس و پاس کاری به یک دیگر پاک نمی کردند تا چتری از مرگ را برای شهروندان بسازند.

 

معصومه بداخشان
پایان پیام/
 

کد خبر 335629

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha