چه کسی حضرت معصومه(س) را به "معصومه" ملقب کرد؟

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه های علمیه خواهران آذربایجان شرقی گفت: براساس بعضی از روایات، لقب "معصومه" از سوی امام رضا(ع) به این بانوی عظیم‌الشأن عطا شده است.

حجت الاسلام والمسلمین مختار مسعودنیا، مدیر حوزه های علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با اشاره به اینکه حضرت معصومه(س) در خاندان ممتاز، پرورش و در پرتو تربیت امام هفتم و هشتم به مقامات بلندی در علم و معرفت و اخلاق نایل شدند، تصریح کرد: القاب ممتاز این حضرت، نشانگر حالات و صفات و سجایای وجودی این بزرگوار است که از سوی امام معصوم(ع) اطلاق شده است.


وی با بیان اینکه این بانوی بزرگوار همنام حضرت زهرا(س) و فاطمه یا فاطمه کبری نامیده شده است، ابراز داشت: ایشان نیز چون حضرت فاطمه زهرا(س) دارای مقام شفاعت است و احتمالا نامیده شدن وی به فاطمه، بی‌ارتباط با این مقام نبوده است.


حجت الاسلام مسعودنیا ادامه داد: به واسطه این بانوی گرامی بسیاری از شیعیان داخل بهشت می‌شوند و سند آن روایت امام صادق(ع) است که می‌فرماید: آگاه باشید برای بهشت هشت در است. سه تا از آنها به سوی قم باز می‌شود؛ در آنجا بانویی قبض روح می‌شود. او از جمله فرزندانم و نامش فاطمه دختر موسی است به شفاعت او همه شیعیان داخل بهشت می ‌گردند.


اعطای لقب معصومه از سوی امام رضا(ع)


مدیر حوزه های علمیه خواهران استان آذربایجان با تاکید بر اینکه براساس بعضی از روایات لقب معصومه از سوی امام رضا(ع) به این بانوی عظیم‌الشأن عطا شده است، گفت: علامه مجلسی در این باره می ‌گوید: امام رضا(ع) در جایی فرمود:«من زار المعصومه بقم کمن زارنی» هرکس معصومه را در قم زیارت کند مانند کسی است که مرا زیارت کرده است.


وی با اشاره به اینکه سه زیارت ‌نامه برای حضرت معصومه(س) ذکر شده که یکی از آنها مشهور و دو مورد دیگر غیر مشهور است، خاطرنشان کرد: اسامی و القابی که برای ایشان در دو زیارتنامه غیرمشهور ذکر شده، طاهره، حمیده، رشیده، تقیه، رضیه، مرضیه، سیده طاهره، سیده صدیقه، سیده رضیه مرضیه، سیده نساء العالمین محدثه و عابده و مقدامه است.


شفاعت شیعیان عالم با حضرت معصومه(س) است


حجت الاسلام مسعونیا گفت: یکی از دو امتیاز مشهور و مهم از القاب زیبای این حضرت مقام شفاعت است، حضرت معصومه(س) همانند مادرش زهرای اطهر در روز قیامت از شفاعت گسترده ای برخوردار است، در زیارت نامه این حضرت نیز می خوانیم "یا فاطمه اشفعی لنا فی الجنه" این جمله، نشانگر این معناست که یا حضرت معصومه مرا در ورود به بهشت شفاعت کن که تو را در نزد خداوند شأن و مقام بلندی است.


وی افزود: در مورد شفاعت حضرت معصومه(س) از محدث قمی نقل شده که می فرماید: در عالم رویا میرزای قمی را دیدم و از او سوال کردم آیا شفاعت شیعیان قم به دست حضرت معصومه(س) انجام خواهد شد؟ میرزای قمی فرمود: شفاعت اهل قم با من و شفاعت شیعیان عالم با حضرت معصومه(س) است.


مدیر حوزه های علمیه خواهران استان آذربایجان عنوان کرد: در مورد مقام عصمت حضرت معصومه(س) نیز این حدیث کافی است که امام رضا می فرمایند: هر کسی خواهرم را در قم زیارت کند مانند این است که مرا زیارت کرده است. این روایت حکایت از مقام عصمت و والا و معنوی این بزرگوار است.


حضرت معصومه(س) الگوی زنان و دختران امروز


وی با اشاره به اینکه حضرت معصومه(س) در تمام محورهای زندگی الگو هستند، تصریح کرد: تبعیت حضرت از ولایت در حرکت به سوی خراسان این مساله را می رساند که تا چه حد معتقد به ولایت است. حجاب و عصمت نیز در حالات حضرت معصومه بیان شده است که بعنوان محدثه از ایشان یاد می شود و این لقب به ایشان داده شده است.


این استاد حوزه علمیه تاکید کرد: دختران و زنان امروز باید در تمام ابعاد زندگی، احساس مسئولیت کنند و در مسایل دینی و شرعی غفلت نکنند که حضرت معصومه(س) الگوی به تمام معنای زنان و دختران جامعه امروز است.


پایان پیام/
 

کد خبر 335718

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha