به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی میرباقری، نمایش نامه نویس برگزیده ی ششمین دوره ی انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران در خصوص جایزه ادبیات نمایشی کانون نمایش نامه نویسان خانه ی تئاتر ایران گفت: انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی بیشتر برای ارزیابی آثار ادبیات نمایشی ایران شروع به کار کرده است نه برای آموزش، اما مانند هر مسابقه ی دیگری می تواند اولا برگزیدگان را به لحاظ معنوی و تا حدودی هم مادی مورد حمایت قرار دهد که این حمایت، باعث تشویق برگزیدگان و امیدواری آن ها شود و امر نوشتن برای این افراد مستعد به عنوان یک فعالیت مستمر مطرح شود و هر ساله آثار خوبی خلق کنند؛ این مسأله خودش باعث ارتقای سطح کیفی و کمی نمایش نامه نویسی است.
وی با بیان این مطلب یادآورشد: از سوی دیگرمعرفی آثار برتر ادبیات نمایشی ایران به جامعه ی نمایشی می تواند دانشجویان و علاقه مندان را به سمت آثار برتر راهنمایی کند تا آثار خوانده شود و شاید بتواند برای علاقه مندان به نمایش نامه و نمایشی آموزشی باشد؛البته به شرط این که نمایش نامه ی برگزیده شده، نمایش نامه ای باشد که بشود به آن ارجاع داد، یعنی این که عناصر درام به گونه ای در آن به صورت خلاقانه مطرح شده باشد ونمایش نامه قابلیت این را داشته باشد که در مقام یک آموزنده برای خوانش جذاب باشد. شاید برگزیده شدن یک نمایش نامه در مسابقه ی ادبیات نمایشی، در تجدید چاپ و چرخه ی نشر آن نمایش نامه هم تأثیر گذار باشد.
وی برای برگزاری انتخاب آثار برترادبیات نمایشی ایران در سال آینده پیشنهاد داد: امیدوارم در دوره ی آتی نمایش نامه های چاپ نشده هم مورد قضاوت قرار بگیرد. زیرا بخشی از ادبیات نمایشی کشور به دلایلی به چاپ نمی رسدهرچند که بسیاری از آثار ضعیف باز هم به دلایلی چاپ می شود . به طور مثال شاید نمایش نامه ی برگزیده ای که به صورت کتاب چاپ شده است در صورت داوری همه ی آثار چاپ شده و چاپ نشده جایگاهش را به آثار بهتری بدهد. البته در شورای سیاست گذاری این مسابقه، این مسئله در سال های قبل بررسی شده است.
او هم چنین افزود: از طرفی داوری ها کمی از حالت سنتی انتخاب یک گروه سه یا پنج نفره داوری به یک سیستم فنی تر و علمی تری تبدیل شود تا بشود تأثیر سلایق شخصی را در این امر کم کرد.
میرباقری در ادامه گفت: فکر می کنم تا کنون تا حد زیادی انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران به اهداف خود رسیده است.شاید اگر بودجه ی تعریف شده ی کانون نمایش نامه نویسان در اختیار کانون قرار می گرفت، سیاست گذاران جایزه به همه ی اهداف خودشان می رسیدند.چاپ آثار برگزیده پنج دوره ی قبل به زبان ارمنی با توجه به شرایط کانون،کار بسیار بزرگی بود که در سال گذشته انجام شد.
وی درباره ی نوع برگزاری انتخاب آثار برترادبیات نمایشی ایران گفت: با توجه به شرایط مالی کانون، شواری سیاست گذاری و دبیر جایزه، قدرت مانور بسیار محدودی دارند و برگزاری جایزه با همه ی مشکلات مالی کار بزرگی می تواند باشد.
او در مورد کاستی های انتخاب آثار برترادبیات نمایشی که تا کنون با آن مواجه است، گفت: فکر می کنم تأمین بودجه ی این جایزه که بیشتر به مسئولان بالادست خانه ی تئاتر برمی گردد، یکی از کاستی های این چند سال اخیر بوده است. به نظرم شورای سیاست گذاری این جایزه به فکر یک اسپانسر جدی برای جایزه باشند، زیرا بسیاری از کاستی های این جایزه در صورت تأمین بودجه رفع خواهد شد.
وی در پایان در مورد اهدای جوایز برای سال آینده گفت:این که یک جایزه مبلغی را به عنوان پرداخت نقدی همراه داشته باشد، قطعا اتفاق خوبی است اما این مسئله بیشتر برای جایزه ها و جشنواره هایی صدق می کند که صرفا پول جایزه از عنوانش بیشتر به چشم می آید.امیدوارم اعتبار معنوی جایزه ی انتخاب آثار برترادبیات نمایشی ایران درهر دوره بیشتر شود.
پایان پیام/
نظر شما