حسنزاده، رییس مطالعات و تحقیقات وزارت ورزش و جوانان در گفتوگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه خانواده مسولیت ازدواج و بحث حمایت از جوانان را مدیریت کند، گفت: در بعضی از جوامع برای حمایت از جوانان امکانات رفاهی مانند مسکن مهر در اختیارشان میگذارند که اخیرا نیز در کشور ما وام 50 میلیونی مسکن جوانان مطرح شده است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر مشکل جامعه ما مقایسه معضل طلاق در میان دانشجویان و مردم عادی جامعه نیست زیرا ما اکنون با پدیدهای به نام کاهش ازدواج و افزایش طلاق روبرو هستیم و رویکردهایی که میتواند این وضعیت را سامان دهد این است که بتوانیم اعتمادسازی کنیم، در واقع یکی از رسالتهای مهم ما فراهمکردن زمینههای ایجاد علاقه و انگیزه در جوانان برای ازدواج است.
حسنزاده با بیان اینکه امروزه افراد برخی اخبار نامعتبر مانند وضعیت اقتصادی نامناسب، عدم شناخت زوجین و همکفوبودن عامل نگرانی جوانان در ازدواج میدانند، تصریح کرد: همه اینها متغیرهای تأثیرگذار هستند و آنچه در این میان مهم است این است که بتوانیم آنها را مدیریت کنیم و جوانان را به این اعتماد برسانیم که ازدواج به عنوان یک مرحلهای از زندگیشان باید در سن مناسب صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه اعتمادسازی یکی از رسالتهای مهم خانوادهها است، خاطرنشان کرد: امروزه هدایت و کمک به ازدواج جوانان باید یکی از وظایف مهم خانوادهها باشد و سپس دولت هم زیرساختها، زمینهها و حمایتهای جدی را برای آنها فراهم کند یعنی بحث ازدواج و طلاق یک موضوع یک موضوع چندمتغیره است که چندین عامل در آن دخالت دارند، اینطور نیست که فقط یک عامل را در نظر بگیریم بلکه باید هر کدام از آنها را در جای خود مورد بررسی قرار دهیم.
رییس مطالعات و تحقیقات وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه حل مشکل ازدواج و طلاق جامعه نیازمند برنامهای کوتاهمدت و بلندمدت است، افزود:جوانان باید این باور را داشته باشند که خانوادهها پشتیبان آنها هستند و دولت هم به فکر رفع مشکل اشتغال آنها میباشد تا در یک شرایط و نقطه پایدار اقدام به حل مشکل آنان کنند.
حسنزاده با بیان اینکه موضوع ازدواج جوانان یک موضوع سخت و پیچیدهای نیست که نتوانیم آن را حل کنیم، گفت: با کمک خانوادهها و نهادهای مسئول این مشکل قابل حل است.
وی ادامه داد: یکی از نگرانیهای ما در حال حاضر این است که جمعیت 10 میلیون جوان ما که اکنون در سن مطلوب برای ازدواج و اشتغال قرار دارند، عبور میکند؛ این امر یک هشداری است که باید نگذاریم شرایط مطلوبی که در حال حاضر در آن قرار داریم را از دست دهیم.
وی با بیان اینکه بنیانهای فکری، ارزشی و اعتقادی جوانان بنیانهای محکمی است، اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجامشده جوانان ما امروز از آمادگی و توانمندی خوبی در ایفای نقشهای خود در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی و اعتقادی بهرهمند هستند.
وی با اشاره به اینکه اعتمادسازی و نگرش مثبت به جوانان به عنوان یکی از مولفههای کارآمدی نظام در بخشهای سیاستگذار، برنامهریز و مسئول در حوزه جوانان است، تصریح کرد: مسئولان باید برای فراهمکردن زمینههای رشد و پیشرفت همهجانبه جوانان ،اقدامات لازم را انجام دهند و این زمینه و فرصت را در بخشهای مختلف جامعه با همکاری خانوادهها و نهادهای اجتماعی و حمایتهای دولت فراهم کنند.
حسنزاده با بیان اینکه نقشه راه جوانان برای ساماندهی امورشان در 17 موضوع محوری شناسایی شده است، خاطرنشان کرد: این 17 موضوع شامل هویت (دینی، ملی و اعتقادی) خانواده، اخلاق و تربیت، تعالی فرهنگی و جنگ نرم، آموزش، دانش و پژوهش، بهداشت و سلامت با تأکید بر ابعاد جسمانی، روانی و اجتماعی، جمعیت و مهاجرت، مشارکت در ابعاد اجتماعی و سیاسی، رفاه و تامین اجتماعی، مسکن، اشتغال و مهارتآموزی، اوقات فراغت، ازدواج، فضای مجازی یک رسانه و ارتباطات، تربیت بدنه و ورزش، جرایم و آسیبهای اجتماعی و خلاقیت و ابتکار میشود.
رییس مطالعات و تحقیقات وزارت ورزش و جوانان در ادامه یادآور شد: در حال حاضر ما در حوزه جوانان یک نقشه راهی را ترسیم کردیم که با یک هدف کلان تحت عنوان رشد و پیشرفت همهجانبه جوانان، تقویت هویت دینی، ملی و اجتماعی جوانان، ارتقای توانمندسازی و غنیسازی دوره جوانی توأم با نشاط و شادابی میباشد.
پایان پیام/
نظر شما