محمدرضا اسدزاده، پژوهشگر حوزه علوم انسانی در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «روشنفکر خوب، روشنفکر مرده است» در آینده ای نزدیک داد.
وی گفت: این کتاب شامل 40 یادداشت در حوزه هایی چون فلسفه، اخلاق، فرهنگ، غلبه سیاست و فرهنگ می شود که تلاش دارد از نظرگاهی متفاوت چالش های جامعه ایران در حوزه های مذکور را بررسی کند.
اسدزاده با بیان اینکه مقدمه این کتاب به قلم پرویز خرسند نگارش یافته است، افزود: «در نقد فرهنگ و اخلاق»، «در نقد ساختارهای فرهنگی و اجتماعی»، «در نقد اخلاق رسانه ای»، « در نقد فرهنگ سیاسی»، «نقد فرهنگ در عرصه بین المللی»، «در نقد فرهنگ دینی» بخش های این کتاب محسوب می شوند.
وی تصریح کرد: «آیا «فرّه» از این سرزمین رخت بربسته است /عصر ظهور کوتوله ها و زیرزمینی شدن لیدرها»، «تهران، با کدام نشانی شناخته میشود؟ وقتی «اخلاق» پس از «فلسفه» از تهران رخت برمیبندد»، «چه کسانی و چرا از گذشته شهیدآوینی میترسند؟ نیمه پنهان آوینی، از کامران تا سید مرتضی»، «روشنفکر خوب، روشنفکر مرده است»، «آیا عقلانی است که اخلاقی زندگی کنیم؟ / عقل مردم، به چشم و گوششان است»، «سه ضلعی جامعه اخلاقگرا»، «تهران، یتیم شد» عناوین بخش نخست این کتاب را تشکیل می دهند.
اسدزاده بیان کرد: « در نقد مصوبه نسنجیده شورای شهرتهران/ میدان کاج برای مرم کاج می ماند»، « آفتاب در حجاب است و خواجه به دنبال نقش ایوان»، « ابزارهای لازم برای توسعه فرهنگ کتابخوانی»، « یانگوم، هانیکو و اوشین و جای خالی قهرمان ایرانی»، « بایکوت شورای عالی انقلاب فرهنگی» عنوان های بخش دوم این کتاب هستند.
وی با اشاره به بخش بخش سوم کتاب با عنوان «نقد اخلاق رسانه ای» گفت: «برخورد غیر اخلاقی رسانه ارزشی با لیلا حاتمی»، « در نقد گفت وگوی برنامه پارک ملت/ عوض شدن یا عوضی شدن ابراهیم حاتمی کیا»، « جریان یک سال فشار علیه رادیو جوان به کجا انجامید؟ / رادیوی منحرف و برکناری گیلآبادی»، « از توهین هادی حیدری تا توهین احمدی نژاد»، عناوین سومین بخش کتاب روشنفکر خوب روشنفکر مرده است را شامل می شوند.
این محقق تصریح کرد: «از تهران تا قاهره»، «چرا طراح آرم جمهوری اسلامی نمیخواهد نام و عکسش منتشر شود ؟»، «هیچ مرجع علمی برای روانشناسی مجرمان اقتصادی وجود ندارد»، «در مراکز تاریخ نگاری خارج از کشور چه میگذرد؟/ تاریخ معاصر در آن سوی مرزها»، عناوین چهارمین بخش و « تجربه های سفر به چین/ ما گربه را برای موش گرفتن می خواهیم»، « ایرانی زدایی ترک ها و تجربههایی از کهنترین شهر خاوری»، « روسپیان ایرانی در امارات متحده عربی»، « وضعیت فرهنگی و رسانه ای مسلمانان در جمهوری آذربایجان» عنوان های بخش پنجم کتاب با عنوان «نقد فرهنگ در عرصه بین المللی» را تشکیل می دهند.
اسد زاده یادآور شد: اما در هفتمین بخش کتاب با عنوان «در نقد فرهنگ دینی»، مباحثی چون «یک حدیث فیس بوکی برای ایرانی ها»، «استخاره و تفأل؛ آری یا خیر؟»، «چرا محرم آغاز سال نو قمری است؟»، «تحولات در حوزه علمیه»، «شهید بهشتی و روایتی ازحجاب امل مآب ها» «چرا مداحان از موسیقی پاپ کمک گرفتهاند؟»، «روحانیون تلویزیونی» طرح شده است.
شایان ذکر است، این کتاب در آینده ای نه چندان دور راهی بازار نشر می شود.
پایان پیام/
نظر شما