به گزارش خبرنگار سیاست خارجیخبرگزاری شبستان، مرضیه افخم، سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در بخش نخست نشست خبری امروز خود در خصوص اظهارات امیر عبداللهیان، معاون عربی وزیر خارجه در خصوص پیگیریهای وزارت خارجه در مورد تروریستهای قاتل دیپلمات ایرانی و عامل ربودهشدن نیکبخت در یمن گفت: پیگیریها در یمن در حال انجام است و باید در خصوص خبری که مبنی بر یافتهشدن جسدی در یمن منتشر شده بود این مژده را به همه بدهیم که جسد متعلق به دیپلمات ایرانی نبود.
وی درباره اسناد و مدارک موجود مبنی بر فعالیت یک کشور خاص در اقدامات تروریستی علیه دیپلماتهای ایرانی در یمن عنوان کرد: موضوع این اسناد و مدارک در دستور کار است و مدارک و شواهدی در خصوص گروههای تکفیری و نقش آنان در این اقدامات تروریستی بدست آمده و در حال پیگیری آن هستیم.
افخم در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگای مبنی بر جزییات اقدامات اعتمادسازی ایران در اجرای توافقنامه ژنو اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با یک رویکرد جدید مذاکرات را آغاز کرد و ما از ابتدا در تلاش بودیم حقوق هستهایمان را حفظ کنیم و نگرانیهای برخی از طرفهای مقابل در خصوص صلحآمیزبودن فناوری هستهایمان را تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی رفع کنیم.
وی ادامه داد: این اقدامات انجام شد و در حال حاضر که در حال اجرای توافقنامه ژنو هستیم پس از پایان این شش ماه اگر موفق شویم میتوانیم بگوییم که گام اول بخوبی پیش رفته است.
سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری در خصوص دستور جلسه مذاکرات کاترین اشتون و محمدجواد ظریف در نیویورک گفت: پیش از آغاز این مذاکرات بحث خاصی نمیتوان مطرح کرد.
وی با بیان اینکه در مذاکرات نهایی موضوع هستهای و حفظ برنامه صلحآمیز هستهای رئوس گفتهها هستند، افزود: در تلاشایم تا بتوانیم در گفتوگوهای نهایی نیز تأکید کنیم تا برنامههای صلحآمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب خودش ادامه یابد و پیش از آغاز مذاکرات نمیتوان جزییات آن را مطرح کرد.
رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه به سوال دیگری در خصوص اخبار منتشرشده مبنی بر افزایش تعداد کارشناسان اجرای توافقنامه ژنو به 120 نفر اینگونه پاسخ داد: اجرای برنامه اقدام مشترک برنامهای است که نهادها، سازمانها و وزارتخانههایی که با موضوع تحریم درگیر هستند در آن حضور خواهند یافت.
وی تأکید کرد: دبیرخانهای که در این زمینه تشکیل شده به مرکزیت وزارت امور خارجه، مؤسسات اقتصادی، نفتی و بانکی خواهد بود و چون مباحث اجرای توافقنامه ژنو کارشناسی است کارگروههای زیادی در این دبیرخانه پیشبینی شده که سقف حضور کارشناسان در این کارگروهها 120 نفر خواهد بود.
وی در پایان بخش اول نشست خبری امروز خود در مورد گسترش همکاریهای بین ایران و ترکیه و سفر اردوغان نخستوزیر ترکیه به تهران اظهار داشت: این دو کشور، دو کشور همسایه و مسلمان و دارای مشترکات و گفتوگوهای زیادی هستند که در خصوص مسایل دوجانبه و موضوعات منطقهای تماسهای زیادی با یکدیگر داشتهاند.
افخم افزود: سفر امروز نخستوزیر ترکیه به تهران در همین راستا مهم است زیرا حوزههای جدید همکاری در این سفر مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
وی در خصوص جزییات برنامههای اردوغان در سفر به تهران گفت: نخستوزیر ترکیه ابتدا مذاکرات کاری با اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهور خواهد داشت و در ادامه به دیدار مقام معظم رهبری خواهد رفت و همچنین دیدار با رییسجمهور و وزیر امور خارجه نیز در دستور سفر وی قرار دارد.
وی همچنین از سفر روحانی رییسجمهور به ترکیه در آیندهای نزدیک خبر داد.
پایان پیام/
نظر شما