قزوه: نادیده گرفتن شعر فجر، نادیده گرفتن شعر انقلاب است

خبرگزاری شبستان: علیرضا قزوه گفت: این روزها در آستانه هشتمین جشنواره شعر فجر، عده‌ای می‌خواهند شعر فجر را نادیده بگیرند، اما باید بدانند نادیده گرفتن شعر فجر، نادیده گرفتن شعر انقلاب است.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، نهمین مراسم شب شاعر به منظور پاسداشت «احد ده‌بزرگی» شاعر آیینی کشور، سه‌‌شنبه شب 8 بهمن ماه، با حضور این شاعر و برخی چهره‌های ادبی و شاعران آیینی و حوزه انقلاب و دفاع مقدس کشور در سازمان فرهنگی اوج برگزار شد.

 

ادبیات انقلاب، امروز به ایستگاه سلام رسیده است

«علیرضا قزوه» مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری طی سخنانی با اشاره به برگزاری برنامه‌های تجلیل از شاعران انقلاب اسلامی از طرف نهادهای مختلف، گفت:‌ دانشگاه‌ هم در کنار نهادهایی چون موسسه اوج وارد کار تجلیل از شعرای انقلابی شده است. حضور شاعران انقلاب در دانشگاه، پشتوانه خوبی برای ادبیات انقلاب اسلامی در دهه اخیر شده است و ما امروز بیش از 300 تا 400 رساله دانشگاهی درباره ادبیات انقلاب داریم که ثبت شده‌اند و در دسترس‌ هستند.

 

وی با بیان اینکه ادبیات انقلاب این روزها پشتوانه‌ای خوب پیدا کرده و به یک بالندگی رسیده، توضیح داد: ادبیات انقلاب، امروز به ایستگاه سلام رسیده است. وقتی قطار تهران به سمت مشهد حرکت می‌کند، یکی از زیباترین ایستگاه‌هایی که به آن می‌رسد، ایستگاه سلام است. این ایستگاه همان ایستگاه نزدیک به وادی امن است که مسافر در آن شوق دارد هرچه زودتر به مقصد برسد. ما در شعر انقلاب هم واقعا به آن ایستگاه آخر رسیده‌ایم اما در روزگاری به سر می‌بریم که بعضی، این را نمی‌خواهند. عده‌ای نمی‌خواهند این قطار که رفته و دارد به مسیر مقدس می‌رسد،‌ به انتهای خط برسد. این عده قصد دارند قطار را برگردانند و اصطلاحا برایش دنده عقب بگیرند.

 

نادیده گرفتن شعر فجر، نادیده گرفتن شعر انقلاب است

قزوه به تفاسیر نادرست از سخنان رئیس جمهور درباره هنر ارزشی و غیرارزشی اشاره کرد و گفت: این روزها زمزمه‌های نادرستی شنیده‌ام مبتنی بر برخی تفاسیر نادرست از سخن رئیس جمهور که هنر ارزشی و غیر ارزشی نداریم. شاید منظور رئیس جمهور این باشد که کل هنر، ارزشی است. این روزها در آستانه هشتمین جشنواره شعر فجر، عده‌ای می‌خواهند شعر فجر را نادیده بگیرند. نادیده گرفتن شعر فجر، نادیده گرفتن شعر انقلاب است. شعر فجر، ویترین شعر انقلاب است و در اولین دوره این جشنواره از همه شاعران اهل فن چون اخوان ثالث، سید حسن حسینی و ... تجلیل به عمل آمد.

 

وی ادامه داد: بحث این است که ما شعر فجر را به عنوان ویترین شعر انقلاب داریم و یک قدم هم به عقب برنخواهیم گشت. کسانی که می‌خواهند سوار این قطار شوند، می‌توانند بیایند اما کسی نمی‌تواند مسیر این قطار را تغییر دهد. برخی بعد از 8 دوره که از جشنواره شعر فجر می‌گذرد، می‌پرسند اصلا ما شعر فجر داشتیم‌؟ شعر انقلاب با مفاهیم معنوی، عرفانی و اسلامی تلفیق شده است و می‌تواند به یک مکتب تبدیل شود و ما از این موضع کوتاه نخواهیم آمد. اگر زحمات شاعرانی چون احد ده‌بزرگی،‌ علی انسانی و محمدعلی مجاهدی نبود که تمام زندگی‌شان را نذر فرهنگی کنند، ادبیات آیینی ما، به این میزان از بالندگی نمی‌رسید. اگر درباره شعر انقلاب و دفاع مقدس تحقیق نمی‌کردیم، امروز چنین وضعی نداشت.

 

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با بیان اینکه شعر فجر با شعر انقلاب، گره خورده است، افزود: فردا افرادی نمی‌توانند با نام شعر بی‌تفاوت و ضد ارزش، کاری کنند که فراموش شود. شعر انقلاب، جایی است که باید با وضو واردش شد. ادبیات انقلاب، در 22 بهمن، روزهای انقلاب و سال‌های جنگ شکل‌ گرفته است.

 

 

به گزارش شبستان، «افشین علا» شاعری دیگری که در این مراسم به پاس 20 سال ارادت و دوستی با ده‌بزرگی به سخنرانی پرداخت، گفت: بزرگترین سرمایه‌‌ای که خداوند در اختیار این عزیز قرار داده است غیر از قریحه سرشارش گره خوردن نامش با حضرت اباعبدالله است و این توفیق نصیب هر کسی نمی‌شود. از کودکی با اشعار ده‌بزرگی بالیدم و بعدها توانستم در حضورش آن همه مضمون را از نزدیک ببینم و لطف شب‌های شعر عاشورای شیراز چیزی نیست که بر کسی پوشیده باشد و یکی از جعده‌های ثابتی است که من همواره با سر خودم را به آن رسانده‌ام.

 

وی ادامه داد:‌ من مشخصاً علاقه خاصی به ایشان دارم و یکی از دلایل علایق من به ایشان احترام و بزرگواری وی در حق من و مادرم است که در سفری به شیراز داشتیم و ایشان تمام وقتش را به ما اختصاص داد و من و مادرم را به تمام امکان مقدس شیراز برد. من ده‌بزرگی را به استان فارس و کشور ایران تبریک می‌گویم و یکی دیگر از دلایل ارادت من به ده‌بزرگی پیوند اخوتی است که با امضای خون در کربلای معلی بین ما جاری شد.

 

 

در ادامه مراسم، «حجت‌الاسلام محمدرضا زائری» در سخنانی گفت: امروز محبت سیدالشهدا(ع) است که ما را دور هم جمع کرده است. خیلی‌ها به خاطر مسائل دیگری دور هم جمع می‌شوند. پس اگر به همین دلیل خدا را شب و روز شکر کنیم، باز هم کم است که به خاطر امام حسین(ع) دور هم جمع شده‌ایم. این سعادت بزرگی است که خدا به آقای ده‌بزرگی داده و برایش مقدر کرده است که خادم سیدالشهدا(ع) باشد. ان‌شاالله که مانند باطن این جلسه، در آخرت هم دور هم جمع شویم. جا دارد در این جا از احترامی که آقای ده‌بزرگی برای مهمانان امام حسین(ع) قائل است، بگویم. یک بار که برای شرکت در شب شعر عاشورا به شیراز می‌رفتیم، آقای ده‌بزرگی با پای برهنه به استقبال‌مان آمد.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر کسی تکلیفش را با خدا روشن کرد، خدا بقیه مسائلش را درست می‌کند. انسان باید بر نفس خود و ریاست‌طلبی خود غلبه کند. چون ضرر ریاست‌طلبی، بیشتر از این است که دو گرگ گرسنه به گله‌ای بزنند؛ حالا اسم این ریاست‌طلبی را دلسوزی، حس وظیفه‌شناسی یا هرچه بگذارند. اگر خدا به کسی اخلاص بدهد، عزت هم خواهد داد. احترام هم خواهد داد. مثلا هیچ‌کس، آقای مجتبی رحماندوست را که در این جلسه حضور دارد، به عنوان نماینده مردم در مجلس نمی‌شناسد. بلکه اول از همه، او را به عنوان شاعر امام حسین (ع) می‌شناسند.

 

پایان پیام/

کد خبر 337315

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha