به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد قاسمی، عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) صبح امروز (9بهمن) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: گردشگری مذهبی یکی از قدیمی ترین و پر رونق ترین گردشگریهای گذشته و حال حاضر در سراسر جهان است که قدمت آن به فرهنگ دینی میرسد.
وی با بیان اینکه اگر نگاهی به تاریخ گذشته در زمینه سفرها و گردشهای مذهبی داشته باشیم متوجه خواهیم شد که قدمت و رواج این شکل از گردشگری را درمیان ملل مختلف مرسوم بوده است، اذعان داشت: گردشگری مذهبی ریشه در باورها و اعتقادهای دینی مذهبی دارد.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) تصریح کرد: وجود مرقد مطهر امام رضا(ع) در این شهر موجب ایجاد تحولات اجتماعی، فرهنگی واقتصادی شده است.
وی با بیان اینکه گردشگری و گذران اوقات فراغت پدیدهای پیامدی و همزمان جزء جدایی ناپذیر جامعه صنعتی و حلقهای مهم در باز تولید آن است، تصریح کرد: درمیان گردشگران مذهبی با دو گروه مواجه هستیم یکی زائرانی که انگیزه آنان از مسافرت فقط انجام امور مذهبی است که زمان و مدت اقامت این افراد تابع اوقات فراغت نیست.
قاسمی در همین زمینه افزود: گروه دیگر گردشگران مذهبی هستند که ضمن انجام زیارت و شرکت در مراسم مذهبی از مکانهای دیگر گردشگری نیز دیدن میکنند.
وی با اشاره به توسعه گردشگری مذهبی در جهان امروزی، اظهار داشت: در حال حاظر گردشگری مذهبی،26 درصداز کل جریانهای گردشگری جهان را به خود اختصاص داده است.
قاسمی با بیان اینکه توجه به مقوله زیارت و گردشگری مذهبی امری اساسی در برنامهریزی شهری مشهد است، تصریح کرد: این پتانسیل ها به واسطه وجود مرقد مطهر امام رضا(ع) در این شهر ایجاد شده است.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع)شکلگیری، رشد و توسعه شهرهای مذهبی از جمله مشهد را محصول ارتباط متقابل با محیط دانست و خاطرنشان کرد: می توان اینگونه نتیجه گرفت که سیر تکوینی و سیمای چشم انداز فرهنگی شهر مشهد با توجه به تعامل و ارتباط متقابل شهر مشهد با مضمون مذهبی و محیط طبیعی آن شکل گرفته است.
قاسمی افزود: مشهد جزء شهرهای مقدس جهان است که در پرتو جهان بینی پدید آمده و سرشت و شکلگیری فضایی و زندگی اجتماعی اقتصادی خود را کاملاً تحت تاثیر عامل مذهبی فرهنگی و گردشگری برخاسته از آن شکل داده است.
وی به روند تکاملی شهر زیارتی مشهد اشاره و تصریح کرد: باید در برنامهریزی مشهد پتانسیل خاص این شهر با عنوان زیارت و گردشگری مذهبی مورد توجه ویژه قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما