اطلاق واژه بین المللی به قراء در ایران فاقد ارزش حقوقی و اجتماعی است

شاه میوه اطلاق واژه‌های کشوری و بین المللی به قراء در ایران را فاقد ارزش حقوقی و اجتماعی دانست و گفت: اجرای طرح سطح بندی بسترساز بهرمندی از مزایای حقوقی برای جامعه هدف است.

غلامرضا شاه میوه، داور بین المللی درباره ضرورت‌های اجرای طرح سطح بندی قراء و مدرسان قرآن به خبرنگار شبستان گفت: اجرای طرح‌هایی از این دست زمینه انگیزشی مناسبی برای فعالان قرآنی محسوب می‌شود چراکه بیشتر زحمات جامعه قرآنی کشور نادیده گرفته شده و پراکندگی فعالیت‌ها از ارزشگذاری آن‌ها با معیارهای صحیح جلوگیری می‌کند.

وی اجرای این طرح را بسترساز آگاهی مردم از جایگاه اثرگذار فعالان قرآنی دانست و اظهارکرد: اطلاق عناوین مختلف همچون بین المللی، کشوری و استانی به قاریان و مدرسان قرآن زمانی ارزش دارد که برخوردار از مدرک و مزایای ناشی از آن باشد همچون کشور مصر که هر قاری در هر سطحی از این هنر از مدارک شناسایی بهره‌مند است و از مزایای آن استفاده می‌کند.

شاه میوه با بیان این مطلب که اطلاق واژه‌های مختلف به قراء در ایران فاقد ارزش حقوقی و اجتماعی است، تصریح کرد: صرف کاربرد واژه‌های اینچنینی در ایران برای قاری یا مدرس قرآن پذیرش اجتماعی و یا برخورداری از مزایای حقوقی را درپی ندارد از این رو امید است با اجرای طرح سطح بندی این نقیصه مهم برطرف شود.

 

تعریف دقیق عناوین ضرورتی اساسی در جلوگیری از تبعیض

مولف کتاب هنر تلاوت با بیان این مطلب که اجرای این طرح با برخی چالش‌های اساسی مواجه است، ابرازکرد: تعریف دقیق از عناوین پیش بینی شده در آیین نامه این طرح و شیوه ارزیابی از مواردی است که اگر مورد توجه قرار نگیرد به چالش‌های اساسی همچون تبعیض و یا رانت می‌انجامد.

وی با تاکید بر لزوم اتخاذ راهکارهای کاربردی برای اجرای صحیح و اثرگذار این طرح بیان کرد: بسیاری از اعزام‌های تبلیغی، حضور در محافل و اجرای برنامه در رسانه ملی در شرایط کنونی بر اساس شناخت، توصیه و یا تبلیغ صورت می‌گیرد در حالی که اجرای صحیح طرح سطح بندی می‌تواند زمینه حضور قاریان قرآن در عرصه‌های مختلف بر اساس توانمندی و به دور از تبعیض را فراهم کند.

 

ارزیابان طرح سطح بندی نباید ذینفع باشند

شاه میوه عدم ذینفع بودن ارزیابان را از عوامل اثرگذار در اجرای طرح سطح بندی قاریان و مدرسان قرآن دانست و عنوان کرد: اعطای مدرک به چهره‌های شاخص که مورد پذیرش جامعه قرآنی هستند در گام نخست می‌تواند معیاری مناسب برای سنجش را به ارزیابان ارائه کند.

وی درباره دیگر دغدغه‌های جامعه قرآنی کشور خاطرنشان کرد: فقدان نگاه صنفی به فعالیت‌های قرآنی و نبود تشکلی واحد برای حمایت از فعالان این عرصه که زمینه‌های حمایتی را کمرنگ کرده است از مهم‌ترین دغدغه‌هایی است که جامعه قرآنی کشور با آن درگیر هستند.

پایان پیام/

کد خبر 33784

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha