مساجد گرفتار برنامه های تکراری هستند/ تنوع جذابیت ایجاد می کند

خبرگزاری شبستان: یک استاد دانشگاه علوم قرآنی معتقد است در مساجد تنوع نداریم و فعالیت هایی که انجام می‌شود تکراری است؛ برپایی نماز یومیه، سخنرانی ها و مراسم و ... همه تکراری هستند و برای جوانان جذابیت ندارد.

امین محمد پور، استاد دانشگاه علوم قرآنی و کارشناس حوزه مساجد در گفتگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان از حضور کمرنگ‌ جوانان در مساجد ابراز تاسف کرده و می‌گوید: اکنون اکثر کسانی که در برنامه های اعتقادی و فرهنگی مساجد شرکت می کنند افراد مسن هستند. 


وی در مورد دلایل حضور کمرنگ تعدادی از جوانان می‌گوید: فرهنگ مردم تغییر کرده و نوع اجرای برنامه های فرهنگی مشکلی دارد که در این سال ها جواب نداده است. در واقع 90 درصد کسانی که مسجد می روند پیر هستند و طیف جوان ما در این فعالیت ها شرکت نمی کنند. اگر هم باشند تعداد آنها کم است و این به مباحث علمی و پژوهشی برمی‌گردد.
 

محمدپور می‌افزاید: در واقع نسل جدید به دنبال پیدا کردن سوالاتی در مورد چیستی و حقیقت است. همه بر اساس آنچه در فطرت مان داریم به دنبال زیباشناسی، راستگویی و حقیقت هستیم و در پی جواب این مجهولاتیم که البته پاسخگویی به این سوالات بر عهده روحانیون، کارشناسان و علمای دین است.
 

این استاد دانشگاه بیان می‌کند: همه این مسائل به عالم دین و روحانی بستگی دارد. آنها باید بتوانند از طریق استدلال و بیان ساده عطش فطری و روحیه حقیقت جوی مخاطب را سیراب کنند. وقتی نتوانیم جوان را در جلسات متقاعد کنیم این اتفاق در ضمیر ناخودآگاهش می ماند و بعضا تبدیل به سکوت یا تغییر در رفتار و کردار فرد می شود.
 

نویسنده کتاب زندگی امام از دیدگاه قرآنی با اشاره به سوالات و مجهولات بسیاری که در ذهن جوان امروز وجود دارد، اظهار می‌کند: اینطور است که جوان برای پاسخ به سوالاتش به سمت و سویی دیگر کشیده می شود. در واقع در مساجد تنوع نداریم و همه کارهایی که انجام می‌شود تکراری است؛ برپایی نماز یومیه، آموزش‌ها، صحبت‌ها، برگزاری مراسم و... همه تکراری هستند و برای جوان جذابیت ندارد. 
 

محمدپور می‌افزاید: همه این اتفاقات می‌افتد درحالیکه توصیه می شود زمانی که آمادگی برای نماز داریم با حضور قلبی و با خلوص نماز بخوانیم. هر روزمان مثل قبل نباشد اما تا به حال شده نماز صبح مان فرقی با روز دیگر داشته باشد تا بهتر بتوانیم با حق تعالی ارتباط برقرار کنیم و روند معنوی زندگی مان فرق کند، درواقع دچار تکرار شده‌ایم.
 

نویسنده کتاب توکل یقین ادامه می‌دهد: همه اعمال و کارهای ما باید با روز دیگر فرق داشته باشد و این با قرار حضور خدا در همه کارهایمان امکان پذیر است. هر کاری که می کنیم باید خدا را درنظر بگیریم و باید به فکر این فطرت های حقیقت جو باشیم.
 

این مدرس علوم قرآنی درمورد راهکارهای این مسئله نیز می‌گوید: اصل قضیه را فراموش کردیم و به فرع آن می پردازیم. باید این حقیقت، تعقل و فطرت‌ها را قبول کنیم اما در مساجد به جای پاسخ به این حس‌های حقیقت طلب به کارهای دیگر مشغولیم. واقعیت این است که این وظیفه برعهده کارشناسان و روحانیت و علماست تا به این فطرت ها پاسخ دهند و با اطلاعات و آموخته های جدید بتوانند به احساس و نیازهای آن‌ها پاسخ دهند. در صورتی که بتوانیم به چرایی و سوالات جوانان پاسخ دهیم، در بین آنها انگیزه و شوق برای حضور در مساجد و محافل دینی ایجاد می شود.
 

محمدپور بیان می کند: باید با جوانان به زبان خودشان صحبت کنیم و با ارائه دلایل علمی به سوالات آنها پاسخ دهیم. حتی در مورد مباحثی مانند قیام کربلا و شهادت امام حسین(ع) به دنبال مطرح کردن مسائل جدید با استدلال باشیم و از کلیشه دوری کنیم. اگر جوان بداند به تمامی سوالات و چراهای ذهنش علمی و با ادله درست در مسجد پاسخ داده می‌شود و مشکلی در این مورد ندارد و دین با پیشرفت‌های زمانه رو به جلو حرکت می‌کند، اشتیاقی درونی در او به وجود می آید و برای پیدا کردن تمامی سوالات و سایر امور زندگیش این مکان مقدس را انتخاب می‌کند.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 338247

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha