احیا موقوفات به عنوان پشتوانه اقتصادی برای فعالیت‌های مذهبی است

مدیر کل اوقاف و امور خیریه فارس ضمن تاکید بر احیا موقوفات در استان فارس گفت: احیا موقوفات به عنوان پشتوانه اقتصادی برای فعالیت‌های دینی و مذهبی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، حجت‌الاسلام غلامرضا محمدزاده، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان فارس در همایش "بصیرت عاشورایی" که امروز (15آذر) برگزار شده بود، گفت: امسال 300 نفر مبلغ و روحانی از شهر مقدس قم با محوریت بقاع متبرکه و اماکن مذهبی همزمان با دهه اول محرم به استان فارس اعزام شده‌اند.

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه فارس ضمن اشاره به وجود برخی گروه‌های انحرافی و نوظهور در فارس تاکید کرد: استان فارس به رغم همه توانمندی‌‌هایش با آسیب‌های فرهنگی جدی روبرو است و سومین حرم اهل بیت (ع) نیازمند تبلیغات شکلی و محتوایی است که می توان با استفاده از ظرفیت وجودی امامزادگان لازم التعظیم مورد ارادت و علاقه مردم به این مهم دست پیدا کرد.

 

محمدزاده خاطرنشان کرد: عمده موقوفات فارس متوجه اقامه عزای امام حسین است و از این محل بیشترین مبلغ در ایام محرم به استان فارس اعزام می‌شوند.

 

وی اظهار داشت: احیا موقوفات به عنوان پشتوانه اقتصادی برای فعالیت‌های دینی و مذهبی است اما متاسفانه همراهی خوبی از ناحیه علما، فضلا و حوزه‌های علمیه برای احیا موقوفات به هر دلیلی وجود ندارد و حتی هنوز درس خارجی به نام وقف توسط مراجع راه اندازی نشده است.

 

امام جمعه خفر جهرم اضافه کرد: وقف نیازمند تبلیغ و کارفرهنگی است، و این مهم همکاری حوزه‌های علمیه برای احیا موقوفات می طلبد چرا که اکثر شهرهای فارس موقوفات بسیاری دارند و حتی بیش از 50 درصد چند شهر فارس موقوفه هست ولی کمترین عمل نسبت به نیت واقف صورت می‌گیرد.

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه فارس تصریح کرد: استمرار اعزام مبلغ در مناسبت‌های مختلف سال نیازمند پشتوانه اقتصادی است که گذشتگان در قالب وقف آن را تامین کرده و اکنون نیازمند احیا مجدد است.

 

به گفته حجت الاسلام محمدزاده، یک هزار و 400 امامزاده در استان فارس وجود دارد که در حرم های امامزادگان استان فارس بیش از یک صد میلیارد ریال سالیانه نذورات مردم جمع آوری می‌شود که نشان از توجه ویژه مردم به امامزادگان است.

 

وی یادآور شد: بعضی از آقایان در کسوت روحانیت گاهی در وجود برخی از حرم‌های امامزادگان تشکیک می‌کنند در حالی که سالیانه بیش از 20 میلیون نفر زائر در این حرم‌های مطهر داریم اما در مساجد این جمعیت را نداریم.

 

عضو شورای فرهنگ عمومی استان فارس اظهار کرد: به هیچ وجه خرافاتی همچون درختان را به عنوان مکان مقدس قبول نداریم اما باید با استفاده از شیوه‌های مناسب، این فرهنگ خرافه را در جامعه اصلاح کرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تأثیرات خشکسالی‌های اخیر بر معیشت مردم به خصوص در مناطق محروم فارس اشاره کرد و افزود: زندگی و معیشت مردم فارس با بارش گره خورده و لازم است مبلغان در طول ایام عزاداری از نماز و دعای باران با الزامات خاص آن غافل نشوند.

 

وی با بیان اینکه اصل اعزام روحانیون،‌ مسئله اقامه عزای امام حسین (ع) است، ادامه داد: ‌مردم علاقمند هستند، مسائل ولایت و نظام را از زبان روحانیون و مبلغان بشنوند بنابراین روحانیون باید نسبت به حریم ولایت و نظام مراقبت کنند.

 

خاطر نشان می شود، همایش "بصیرت عاشورایی" با حضور 300 نفر از مبلغان و روحانیون اعزامی به استان فارس در محل سالن اداره کل اوقاف این استان برگزار شد.

 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 3386

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha