به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، واقعه انقلاب اسلامی ایران که در سال 1357 به پیروزی رسید، جنبشی بود که در 15 خرداد 1342 آغاز شد و زن مسلمان ایرانی نیز در این سالهای آتش زیر خاکستر، همگام با مردان در جهاد و مبارزه با طاغوت بود و هر چه به سال 1357 نزدیک می شد بر تعداد و بر شدت فعالیت این زنان افزوده می شد.
با شعله ور شدن آتش انقلاب، زن مسلمان نیز که تا پیش از این با فعالیتهای مخفی و به عنوان مادر شهید و یا همسر مبارزان در بند با رژیم شاه مبارزه می کرد، با چادر مشکی، با فرزندش که او را در بغل گرفته بود، با مشت های گره کرده و با فریاد «مرگ بر شاه» به خیابانها آمد.
زنان در همه شهرها و حتی روستاها، در راهپیمایی ها دیده می شدند و البته، در شهرهای مذهبی تر و مناطق شهری، حضور فعال تری را به نمایش گذاشتند، زنان ایرانی با حمایت، پشتیبانی و حضور مستقیم در عرصه های انقلاب، همواره نقش سازنده خود را به منصه ظهور می رسانند.
زنان به صورت گسترده در تظاهرات خیابانی سال های (55 تا 57 ) مشارکت داشتند و این در حالی بود که پیش از این، جز به ضرورت از خانه بیرون نمی آمدند و البته آنها، در تظاهرات، همان خواسته هایی را مطرح می کردند که مردان هم ابراز می نمودند.
افزون بر آن، فعالیت زنان در تظاهرات، شکل های متنوعی داشت. مثلا برخی از آنها، تراکت توزیع می کردند، بعضی تا آنجا پیش می رفتند که در سنگرسازی در برابر پلیس، شرکت می جستند و حتی تعدادی از آنها، به ویژه در واپسین روزهای حیات رژیم پهلوی، در تظاهرات، اسلحه به دست می گرفتند، و به مبارزه با رژیم می پرداختند.
حضور وسیع زنان در جلو و پیشاپیش تظاهرکنندگان، پیامی را عرضه می کرد و آن که انقلاب ما، منادی صلح است و لذا دست به خشونت نمی زنیم و مسئولیت آتش زدن بانک ها و تخریب اموال خصوصی را بر عهده مأموران دولتی می دانیم.
با آغاز حوادثی که به تدریج به پیروزی انقلاب اسلامی انجامید، زنان مسلمان این مرز و بوم، نقش غیر مستقیم تر گذشته را به کناری نهادند و با حضور مستقیم تر به ایفای یک نقش فعال تر پرداختند، و به همین روی است که امام فرمود: زنان در صف مقدم پیروزی انقلاب اسلامی قرار داشتند، و تعداد زنانی که در روند پیروزی انقلاب اسلامی شرکت کردند، بیش از دیگر حضورهای تاریخی آنان بود.
افزون بر آن، حضور اجتماعی زنان ایرانی، به طور وسیع، همه زنان را چه زنان طبقه بالا و چه زنان طبقه متوسط و پایین را در برگرفت، ولی علم دار جنبش جدید زنان، با خانم های طبقات متوسط و پایین بود.
زنان زنجانی، اولین راهپیمایی اعتراض آمیز علیه رژیم طاغوت را در سال 1357برگزار و این افتخار را به عنوان برگ زرینی در تاریخ انقلاب ثبت کردند.
دختران و زنان شهر زنجان پیشگام مقابله با رژیم ستمشاهی گشتند و با شعار مرگ بر شاه، همگام با مردان خویش از حریم آزادی و استقلال دفاع کردند.
به مناسبت اولین تظاهرات زنان زنجانی بر علیه رژیم پهلوی همایشی در روز دوشنبه (14 بهمن) با حضور زنان فعال استان زنجان برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما