حجت الاسلام سید ابوطالب حجازی، رئیس ستاد اقامه نماز گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، با اشاره به روحیه همدلی جوانان و مبارزان در ابتدای پیروزی انقلاب اظهار کرد: جوانان ایران، مومن، مبارز و ولایت پذیر هستند.
این روحانی مبارز سال های پیروزی انقلاب یادآور شد: الگوی جوانان امروز باید جوانانی باشد که در سال های ابتدایی انقلاب در صف نان و نفت و ارزاق می ایستادند تا برای نیازمندان و از کار افتادگان مایحتاج ضروری زندگی تهیه کنند.
وی تاکید کرد: اگر فداکاری و رشادت های جوانان و مبارزان انقلاب گفته نشود، بخش عظیمی از تاریخ انقلاب از بین خواهد رفت.
رئیس ستاد اقامه نماز گیلان در خصوص حال و هوای گیلان در سال های آغازین دهه 50 و منتهی به پیروزی انقلاب، اظهار کرد: گیلان به پیروی از مردم سایر نقاط ایران همواره از روحانیت پیروی داشته است.
وی ولایی بودن را از امتیازات ویژه مردم گیلان خواند و خاطرنشان کرد: مردم گیلان از آغاز ورود اسلام به ایران به ائمه (س) و اسلام علاقه داشتند و در زمان غیبت حضرت ولیعصر(ج) چشم و گوششان به مراجع تقلید بوده است.
آیت الله بحرالعلوم و آیت الله ضیابری موضع گیری سختی علیه رژیم پهلوی داشتند
حجازی یادآور شد: در سال های منتهی به انقلاب آیت الله بحرالعلوم و آیت الله ضیابری در مسجد کاسه فروشان رشت علیه رژیم پهلوی موضع گیری های سختی داشتند.
وی اذعان کرد: در زمان دستگیری امام خمینی(ره) آیت الله ضیابری و آیت الله بحر العلوم جزء علمای مهاجر بودند و به قم و تهران رفتند.
این روحانی مبارز سال های پیروزی انقلاب افزود: در ابتدای قیام امام خمینی(ره)، مردم گیلان آشنایی چندانی با ایشان نداشتند و علمای گیلانی در معرفی امام(ره) به مردم نقش اساسی دشتند.
وی خاطرنشان کرد: رساله توضیح المسائل امام خمینی(ره) در زمان رژیم پهلوی جزء کتاب های ممنوع بود و به صورت حاشیه در توضیح المسائل آیت الله بروجردی و نه به نام امام (ره) نوشته می شد.
رئیس ستاد اقامه نماز گیلان اضافه کرد: در پایان بندهایی که مربوط به امام (ره) بود حرف "خ" نوشته می شد تا نشان داده شود این بند متعلق به نظرات امام خمینی(ره) است و به این شکل نظرات امام در جامعه دینی رواج پیدا می کرد.
وی با اشاره به تصویب لوایح ششگانه از سوی رژیم پهلوی و موضع گیری آیت الله ضیابری دراین خصوص گفت: آیت الله ضیابری با عبارت " الاغ ما شش قلو زائید" و موضع گیری هایی از این دست، در تنویر افکار عمومی مبنی بر حماقت عمال رژیم پهلوی برای تقدیم کشور به بیگانگان و غرب نقش مهمی داشتند.
حجازی اضافه کرد: آیت الله ضیابری در مجالس خود می گفتند که رژیم پهلوی به دنبال ترویج آیین مزدک و باستانگرایی در ایران است و مردم گیلان را با روحیه ضد اسلامی رژیم پهلوی آشنا کرد.
وی تصریح کرد: این دو بزرگوار ارادتمندانی داشتند و مردم پای سخنان آنان به مرجعیت و امام خمینی(ره) توجه پیدا می کردند.
این روحانی مبارز سال های پیروزی انقلاب اظهار کرد: حمایت از امام خمینی(ره) در گیلان به صورت مخفیانه وجود داشت و برای آشکار شدن نیاز به بهانه داشت.
وی اذعان کرد: مراسم شهادت آقا مصطفی، فرزند ارشد امام خمینی(ره) این بهانه را برای مردم گیلان به وجود آورد.
حجازی در ادامه گفت: در گیلان و به ویژه در مسجد کاسه فرشان برای شهادت آقا مصطفی مراسمی گرفته شد که با حضور نیروهای ضد شورش رژیم پهلوی بسیار شلوغ شد و در این مراسم آقا سید احمد خیرخواه را زدند و عمامه از سرش برداشتند.
روحانیون از هر وسیله ای برای بیان جنایات طاغوت استفاده می کردند
رئیس ستاد اقامه نماز گیلان با بیان اینکه روحانیون و مبارزان گیلانی از هر وسیله ای برای بیان جنایات طاغوت استفاده می کردند، اظهار کرد: من برای مراسم رحلت آقا سید محمد نجفی(س) که در محله سامانسر بندرانزلی مدفون است منبر رفتم و در حین صحبت از عظمت و شان روحانیت، از امام خمینی(ره) هم نام بردم.
وی اعلام کرد: گارد ضد شورش این مراسم را محاصره کرد و مردم مرا از مسجد فراری دادند و جوانان آن روز بندرانزلی به نشانه مخالفت با رژیم پهلوی، شیشه های بانک ملی بندرانزل را شکستند.
این روحانی مبارز سال های پیروزی انقلاب با اشاره به آمادگی همیشگی ملت ایران برای مبرازه با ظلم و بی دینی، گفت: انقلاب اسلامی ایران به سادگی به دست نیامده است و ثمره سال ها روشنگری و مبارزه فرهنگی است.
حجت الاسلام حجازی، بیان خاطرات و آشنا کردن نسل جوان با شهدای انقلاب را شکلی از مبارزه فرهنگی برای بقای انقلاب معرفی کرد و گفت: دستاوردی که به فرهنگ تبدیل شود، ماندگار می شود.
پایان پیام/
نظر شما