اجلاس تهران برای بررسی موضوع سوریه دست باز است

خبرگزاری شبستان: سخنگوی کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی با بیان اینکه کمیته سیاسی و سایر کمیته های اجلاس تهران برای بررسی موضوع سوریه دست باز هستند گفت: ضمانت اجرایی بیانیه اجلاس ها نیازمند اراده کشورهاست.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، کاظم جلالی رییس مرکز پژوهشهای اسلامی در نشست خبری امروز در رابطه با برگزاری کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در مورد اینکه آیا در این اجلاس در مورد موضوع سوریه نیز بحثی خواهد شد گفت: در موضوع سوریه با توجه به دخالتهایی که از ناحیه قدرتهای منطقه ای فراهم می شود قطعا پیچیدگی هایی به وجود آمده است ولی اجلاس تهران در کمیته سیاسی و یا سایر موراد دست باز است و کشورها می توانند در رابطه با موضوع سوریه پیشنهاد دهند و بحث کنند اما اینکه بتوانند در قالب این اتحادیه به یک راهکار مشخص برسند یا نرسند باز هم به اراده کشورهای عضو اتحادیه بستگی دارد.

وی تاکید کرد: این کنفرانس یک کنفرانس بین المللی نیست درست است ایران نیز میزبان ان است اما باز هم اجلاس بین المللی است و باید ببینیم با مشارکت کشورها چه مواردی مورد بحث قرار می گیرد و به نتیجه می رسد.

وی ادامه داد: البته اینگونه اجلاسها فرصتی برای گفتگوهای کشورهای عضو فراهم می آورد و در بخش دیگر کشورها می توانند اعلام مواضع داشته باشند و در بخش دیگر نیز می توانند راجع به مسایل قانون گرایی نیز بحث کنند.

وی ادامه داد: البته کشورهای اسلامی در مجالسهای خودشان مباحثی را همچون مباحث فرهنگی و یا بحث توهین به ادیان اسلامی را بارها مورد بحث قرار داده اند و یا در مورد اشغال گری رژیم صهیونیستی نیز مواضع خودشان را مشخص کرده اند اما اینکه موارد یا مواد بیانیه ها و قطعنامه ها تا چه اندازه ضمانت اجرایی دارند به اراده خود کشورهای عضو بستگی دارد زیرا این اجلاس اجلاس بین المللی است پس الزامات آن نیز الزامات عرفی همکاری است ولی کشورهای حاضر در اتحادیه می توانند این فرصت را داشته باشند تا با هم در موضوعات مشترک مواضع مشترک اتخاذ کنند.

وی در مورد اینکه آیا ممکن است مواضع مجلس با مواضع دولت در بحث سیاست خارجی در این اجلاس متفاوت باشد گفت: دولت و مجلس در طول 6 ماهی که گذشت بسیار با هم همکاری داشته اند و روز قبل نیز رییس جمهور در سخنرانی شان بر این تعامل تاکید کرد گرچه ممکن است اختلافاتی وجود داشته باشد اما اراده مجلس بر همکاری با دولت است و قطعاً ما با پشتیبانی دولت و همکاری با دولت می توانیم برای مشکلات مردم گام برداریم.

وی تصریح کرد: در سیاست خارجی ما نباید مسایل را به صورت جبهه ای ببینیم بلکه مسایل سیاست خارجی کلان است و در این بحث مواضع دولتها نباید در چارچوب برخی از چالشهای داخلی گرفتار شود.

وی اضافه کرد: در بحث سیاست خارجی ما باید براساس سه اصل عزت، مصلحت و حکمت حرکت کنیم و فکر می کنم مجلس و دولت در این بخش هم فهمی خوبی را با هم دارند.

وی با تشکر از دولت برای همکاریهای خوبی که برای برگزاری این اجلاس انجام داده است گفت: قطعاً مواضع هیئت ایرانی شرکت کننده در این اجلاس مواضع اساسی ایران است و در واقع ما به عنوان یک عضو در این اتحادیه این مواضع را پیگیری می کنیم.

جلالی همچنین در مورد همکاریهای دولت و مجلس یادآور شد: مجلس بیشترین همکاری را با دولت در بحث تشکیل کابینه داشت و یا در مباحث دیگر و بودجه نیز مجلس کمکهای خوب و موثری را با دولت انجام داد.

جلالی با بیان اینکه تعامل امری طرفینی است اظهار کرد: البته ممکن است در بخش هایی نیز ضعف هایی باشد مثلا ما در گذشته گفتیم معاونت های پارلمانی وزرا باید حضور فعالتری در مجلس داشته باشد و با توجه به کاستی هایی که در بودجه های عمرانی است قطعاً نمایندگان با سوالات متعددی روبرو می شوند که پاسخگویی به این سوالات نیازمند این است که دولت و مجلس همکاری خوبی را داشته باشند.

وی تصریح کرد: البته همه کمک های دولت در بحث مادی نیست بلکه حضور بیشتر مسئولین در جاهایی که لازم است و نگاههای مهربانانه انان می تواند ما نمایندگان را کمک کند.

جلالی ادامه داد: باید هم مجلس و دولت اسیب شناسی کنند ولی تاکنون تعامل دولت و مجلس مثبت بوده است البته ممکن است در ابتدای کار دولت در بعضی از موضوعات اختلافاتی باشد مثلاً در بحث هسته ای اما نباید این اختلافات را چالش برانگیز بدانیم.

جلالی در مورد اینکه نوبت میزبانی کشورهای عضو چگونه است گفت: میزبانی به نوبت است یعنی نوبت منطقه ای به این معنا که امسال در آسیا برگزار می شود سال دیگر در آفریقا و امسال نیز قرار بود این اجلاس در بورکینافاسو برگزار شود اما چند ماه قبل این کشور از برگزاری این اجلاس عذرخواهی کرد و در این زمینه از سوی دبیرخانه اجلاس نامه ای به رییس مجلس ارسال شد و از وی خواستند که این اجلاس در تهران برگزار شود که ایران نیز برای تقویت اتحادیه پذیرفت که این اجلاس امسال در تهران برگزار شود.

وی یادآور شد: البته ما دو سال قبل نیز برای میزبانی داوطلب بودیم اما کشور اندونزی ان را برگزار کرد و برگزاری اجلاس اینگونه نیست که کشورها الزام به برگزاری داشته باشند.

وی با تشکر از همه کسانی که مجلس را در برگزاری باشکوهتر شدن این اجلاس همکاری کرده اند گفت: هم دولت همکاری خوبی داشته است و هم امیدواریم رسانه ها نقش بسیار خوبی را در انعکاس این اجلاس ایفا کند و از دبیرخانه اجلاس نیز که در تهران تشکیل شده است سپاسگزاری می کنیم.

وی تاکید کرد: امیدواریم این اجلاس با حضور بسیار خوب هیئت های پارلمانی برگزار شود و امیدواریم کشورهای اسلامی با همکاری ایران بتواند مواضع متقنی را اتخاذ کند.

جلالی همچنین در مورد حضور خبرنگاران در این اجلاس گفت: خبرنگاران می توانند روز جمعه و در جلسه افتتاحیه حضور داشته باشند و در حاشیه جلسه کمیته های تخصصی نیز حضور داشته باشند و اخبار را دریافت کنند گرچه نمی توانند در جلسات کمیته های تخصصی حضور یابند.

وی جلسه اختتامیه اجلاس را روز چهارشنبه ساعت 16 بعدازظهر عنوان کرد و ادامه داد: در این جلسه کمیته های 5 گانه گزارشی از کمیته های خودشان ارایه می دهند و پس از آن نیز قطعنامه نهایی و بیانیه تهران قرائت می شود و رییس مجلس جمع بندی می کند و با تلاوتی از آیاتی از قرآن کریم اجلاس به پایان می رسد.

پایان پیام/

 

کد خبر 342818

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha