به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام سید جواد مروی، استاد عالی حوزه علمیه قم،عصر امروز(24بهمن) در همایش فارغ التحصیلان دانشگاه علوم اسلامی رضوی، اظهار کرد: حوزه علمیه تنها یک نهاد آکادمیک نیست بلکه رسالت پیامبران، ائمه و معصومین را بر عهده دارد.
وی خاطر نشان ساخت:عمده وظیفه حوزه های علمیه تبیین و تبلیغ دین و پاسخ گویی به مشکلات و شبهات فکری و دینی است.
حجت الاسلام مروی تصریح کرد: پیش از انقلاب اسلامی با تمام فراز و نشیب هایی که در حوزه های علمیه با آن ها مواجه بودیم توانستیم به نیازهای محدودی که درآن زمان وجود داشت پاسخ دهیم اما امروزه مشکلات در زمینه فقه حوزه های علمیه نسبت به پیش از انقلاب گسترده تر شده و این امر همت بیشتر طلاب حوزه های علمیه را می طلبد.
وی اذعان داشت: اگردیگر افراد جامعه نیز در حوزه تبلیغ وتبیین دین مانند فقها وعلما شرکت داشتند هم اکنون باید شاهد فراگیری دین درغرب و دیگر کشور ها می بودیم.
استاد عالی حوزه علمیه قم در رابطه با نقش فعال و مهم فقها در حوزه علمیه، ابراز داشت: اگر حوزه های علمیه را همچون پازل بزرگی درنظرگیریم بدون شک قطعه مهم و برجسته آن فضلا وعلما بوده که نقش آن ها والا گرفتن، برتری و تبیین علو همت است.
حجت الاسلام مروی تاکید کرد:آموزش و پژوهش و پاسخ به نیازهای مخاطبین از مهمترین نکات مورد توجه در حوزه های علمیه است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه های علمیه نباید تنها به علم فقه توجه شود بلکه باید تمام علوم را فراگرفت، افزود: در حوزه های علمیه تمام دروس شامل ادبیات عرب، فلسفه وعلوم معارف و غیره باید درسطح بسیار قوی توسط طلاب مطالعه و فراگرفته شود.
حجت الاسلام مروی اظهار داشت: اساتید حوزه های علمیه باید مانند سالهای گذشته"ˈعلو همت" و اصول و روش های آن را در کلاس های درس تشریح و برای طلاب به نحو ملموس تبیین کنند.
وی افزود: اتخاذ روش"ˈعلو همت" آثار و برکاتی زیادی دارد و باعث الگو شدن یک طلبه یا استاد حوزه علمیه در سطح جامعه می شود همان طور که اندیشه های آیت الله شیخ هاشم قزوینی سالهای سال روشنی بخش حوزه های علمیه قم، نجف و مشهد بوده و هست.
استاد عالی حوزه علمیه قم ابراز کرد:مطالبی که در سطح دانشگاه هایی همچون دانشگاه علوم اسلامی رضوی تدریس می شود باید به طور ژرف وعمیق کار شده و از سطی نگری و سطحی خوانی که منجر به کشیدگی به بیراهه می شود، پرهیز کرد.
حجت الاسلام مروی با اشاره به اینکه در حال حاضر یکی از مشکلات موجود کم خوانده شن قران کریم است، گفت: این مسئله باید مورد توجه خاص علما و فقها قرار گیرد.
وی توجه مستمر به مباحث قرآنی و ادعیه را از سوی اساتید حوزه های علمیه مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر استاد حوزه به رسالت بزرگ خود عمل کند پاسداری از آرمان ها و دستاوردهای انقلاب را برای همیشه در جامعه نهادینه خواهد کرد.
این استاد عالی حوزه علمیه قم خاطر نشان ساخت: علمابزرگ شیعه در میادین فکری به مجاهدت هایی توفیق یافته که دست دیگران ازآن کوتاه است.
پایان پیام/
نظر شما