مروری بر منویات رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم آذربایجان

خبرگزاری شبستان: دیدار عمومی مردم آذربایجان با رهبر معظم انقلاب اسلامی، برای اولین در 28 بهمن ماه سال 1385 صورت گرفت و پس از آن، این شوق دیدار هر ساله تکرار شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، روز 29 بهمن برای مردم آذربایجان روز سرنوشت ساز و تاریخ سازی است. قیام مردم تبریز در 29 بهمن سال 1356 در پی گرامیداشت چهلم شهدای قیام 19 دی مردم قم، حرکتی بود که انقلاب اسلامی را به حرکت و تکاپو انداخت و قیام مردم قم را احیا کرد.


دیدار عمومی مردم آذربایجان با رهبر معظم انقلاب اسلامی، برای اولین در 28 بهمن ماه سال 1385 صورت گرفت و پس از آن، این شوق دیدار هر ساله برای مردم غیور آذربایجان تکرار شده است. امسال نیز مردم این دیار، روز 28 بهمن ماه به دیدار رهبر و مقتدای خود می روند.


در این گزارش، خلاصه ای از محورهای بیانات مقام معظم رهبری در دیدار سال های اخیر مردم آذربایجان را مرور می کنیم.


28بهمن 1385
آذربایجان نقطه‌ ثقل ملت ایران است


حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار، بیانات خود را با این جملات آغاز نمودند: همیشه در طول این سال هاى طولانى هر وقت با مردم آذربایجان دیدارى داشته‌ایم - چه در اینجا، چه در تبریز و سایر شهرها - نشانه‌ زنده بودن و طراوت و نشاط و ابتکار در رفتار مردم و در شعارهاى مردم دیده مى‌شد؛ امروز هم همین‌طور است، در تاریخ کشور ما هم همین‌طور است، گذشته‌ها هم همین‌طور بوده است؛ ولى تاریخ دوران نزدیک به زمان ما وقتى مورد کاوش قرار بگیرد، انسان مى‌بیند در صف مقدم غالبا مردم آذربایجان و مردم تبریز حضور و جایگاه خودشان را تثبیت کرده‌اند؛ مخصوصا آنجایى که مصالح عظیم تاریخى کشور درمیان بوده است...


اینکه من بارها گفته‌ام که طراحان سیاست‌هاى امریکایى و انگلیسى در ایران، آذربایجان را نشناخته‌اند، به خاطر این است؛ اینکه من مى‌گویم مردم تبریز را نشناخته‌اند، به خاطر این است. اینها مى‌خواهند با توهمات، ملت ایران را تکه‌تکه کنند؛ بى‌عقلى مى ‌کنند مى‌ آیند سراغ آذربایجان. آذربایجان نقطه‌ ثقل ملت ایران است؛ یکى از عمده‌ ترین مراکز حیات ملت ایران است. این ایران ‌نشناس ها، آذربایجان‌ نشناس ها براى مقاصد ابلهانه‌ خودشان مى ‌آیند سراغ تبریز و سراغ آذربایجان و یک مشت مزدور نادان از اینها پول مى‌گیرند، آنها را فریب مى ‌دهند، طراحان سیاست هاى خارجى هم فریب این چهار تا مزدور را مى‌خورند. تا حالا هر حادثه‌اى از سوى ضدانقلاب در تبریز یا در آذربایجان اتفاق افتاده است، خود آذربایجانی ها جواب داده‌اند... تبریز خودکفاست، آذربایجان از لحاظ غیرت انقلابی و دفاع از انقلاب خودکفاست.


خدا را شکر می کنیم که خون شهدای 29 بهمن 56 تبریز و خون شهدای عزیز ما در قضایای گوناگون و جنگ تحمیلی هدر نرفت. خدا را شکر می کنیم. خون ها داده شد، خانواده ها عزیز خودشان را دادند، اما در مقابل، هویت ملی خودشان را گرفتند، استقلال خودشان را گرفتند، غیرت خودشان را گرفتند.


28 بهمن 1386
آذربایجان اویاخسان، انقلابا دایاخسان


خاطره‌ مجاهدت آزادمنشانه‌ هشیارانه‌ مردم آذربایجان از حافظه‌ ملت ایران پاک نخواهد شد. 29 بهمن سال 1356 یکى از این خاطره‌هاست. شما در شناسنامه‌ تاریخى خودتان چه در دوران تاریخ گذشته، چه در دوران بعد از انقلاب، چه در دوران جنگ تحمیلى و چه تا امروز از اینگونه حوادث بسیار داشته‌اید. البته تاریخ سرتاپا افتخار مردم عزیز آذربایجان در یک نقاطى اوج میگیرد که یکى از این نقاط همین بیست و نه بهمن است...


اگر بخواهیم این حادثه را برگردانیم بر روى روحیات مردم و خصوصیات مردم آذربایجان، نتیجه این می شود که این مردم هم شور و هیجان دارند، هم شعور و هوشیارى سطح بالا دارند؛ میدانند چه کارى اهمیت دارد و کى‌ اهمیت دارد؛ هم شجاعت و غیرت کافى دارند که این کار را ولو بسیار خطر داشته باشد، انجام بدهند؛ مردمى هستند بیدار، بیدار؛ بیدارى که شما شعارش را میدهید. بنده با همه‌ وجود این شعار را قبول دارم، از سال ها قبل هم گفته‌ام. من در مقابل شعار شما به عنوان تصدیق این حرفها عرض میکنم: آذربایجان اویاخسان، انقلابا دایاخسان.


خدا را شکر می کنیم، خدا را شکر می کنیم بر نعمت انقلاب، خدا را شکر می کنیم بر نعمت امام، خدا را شکر می کنیم بر این عظمتی که ملت ایران از خودشان نشان دادند. خدا را شکر می کنیم بر توفیقی که به این ملت داده است. یک یک شما مردم و شما جوان ها، یک نعمت بزرگ خدا هستید که انسان باید برای آنها خدا را شکر کند...


28 بهمن 1387
حادثه 29 بهمن تبریز هم یک حادثه اربعینی است


این اقتران پرمعنایی است، امروز روز اربعین است و حادثه 29 بهمن تبریز هم یک حادثه اربعینی است. اربعین در حادثه کربلا یک شروع بود، یک آغاز بود. بعد از آنکه قضیه کربلا انجام گرفت، آن فاجعه بزرگ اتفاق افتاد و فداکاری بی نظیر اباعبدالله و اصحاب و یاران و خانواده اش در آن محیط محدود واقع شد، حادثه اسارتها پیام را باید منتشر می کرد و خطبه ها و افشاگری ها و حقیقت گوئی های حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) مثل یک رسانه پرقدرت باید فکر و حادثه و هدف و جهت گیری را در محدوده وسیعی منتشر می کرد و کرد...


من در گذشته هم به مردم عزیز تبریز این را گفته‌ام؛ اگر حادثه‌ 29 بهمن در تبریز پیش نمى ‌آمد، یعنى یاد شهداى قم به وسیله‌ تبریزى‌ها آن جور با فداکارى زنده نگه داشته نمی شد، ممکن بود جریان مبارزه یک مسیر دیگرى را طى کند. بسیار احتمال داشت که این حادثه‌ بزرگ با این شکلى که اتفاق افتاد، اتفاق نیفتد. یعنى قضیه‌ تبریز و قیام مردم تبریز در بیست و نه بهمن یک حادثه‌ تعیین کننده بود. ماجراى خونهاى ریخته شده‌ در قم و اصل انگیزه‌ حرکت قم را، ماجراى تبریز زنده و احیاء کرد. طبعا مردم در این راه هزینه کردند؛ جان هاى خودشان، آسایش خودشان، امنیت خودشان، همه را خرج کردند، لیکن نتیجه‌اى که گرفتند، بیدارى کل کشور بود. لذا براى قم یک اربعین گرفته شد، براى اربعین شهداى تبریز در 29 بهمن هم، چندین اربعین گرفته شد. این، گسترش حرکت را نشان می دهد، خاصیت حرکت صحیح این است.


... سی و یک سال الان از 29 بهمن سال 56 که این اتفاق در تبریز افتاد، می گذرد. 31 سال زمان زیادی است... این مردم اگر مومن بالله نبودند، اگر ایمان در درون دل این مردم موج نمی زد، آن آگاهی اگر هم به وجود می آمد، به کار نمی آمد، به درد نمی خورد و به اقدام منتهی نمی شد. ایمان مردم، هوشیاری مردم، اقدام به موقع مردم، همه اینها نقش داشت. این شد درس برای ما. امروز هم همین جور است، آینده هم همین جور است، حوادث را هوشیارانه باید دنبال کرد.


28 بهمن 1388
آذربایجان نماد وفاداری


در طول تاریخ نزدیک به خودمان، در حوادث بزرگ، از دوران مشروطه و قبل از مشروطه تا امروز، انسان دو ویژگی را در آذربایجان می بیند: یکی اینکه مردم تبریز در حوادث گوناگون همیشه آغاز کننده بودند، شروع کننده بودند و ابتکار عمل را در دست گرفته اند. قضیه 29 بهمن از این قبیل است...


خصوصیت دوم، وفاداری است. بعضی ها وارد یک راهی می شوند اما ادامه نمی دهند و وفادار نمی مانند، حوادث گوناگون آن ها را متزلزل می کند، مردد می کند، گاهی از راه برمی گردند، گاهی بدتر از برگشتن، اصل حرکت و راه را انکار می کنند، از این قبیل داشتیم. مردم تبریز و آذربایجان وفادارند، ایستاده اند... شما مردم تبریز و مردم آذربایجان وفاداری کردید و ایستادید...


امام بزرگوار ما با اینکه با تبریز آشنائى نزدیکى نداشتند، اما مردم تبریز را خوب شناخته بودند. در آن قضایاى فتنه‌ اول انقلاب که در جاهاى مختلف فتنه‌انگیزى شد، از جمله در تبریز، امام فرمودند که خود مردم تبریز جواب فتنه‌گران را خواهند داد، و دادند؛ همین‌جور شد. جز نیروى ایمان و غیرت و همت و آگاهى و بصیرت، چیز دیگرى نمی توانست آن فتنه‌ها و آن آتش ها را خاموش کند...


حوادث بعد از انتخابات را که عده‌اى از روى نادانى و محاسبه‌ غلط ایجاد کردند، دشمن بهانه کرد، شاید بتواند جمهورى اسلامى را تضعیف کند؛ اما به عکس شد؛ همین حوادث موجب قدرت جمهورى اسلامى شد. اگر تا قبل از این حوادث کسى می خواست با استدلال به مردم اثبات کند که دشمن در کمین است، بعد از این حوادث مردم به چشم خودشان دیدند که دشمن در کمین است و ملت ایران اینجورى است؛ وقتى که دید دشمن در کمین است، معطل نمی کند، مى ‌آید توى میدان.


27 بهمن 1389
خطه دلاورپرور، خطه ایمان، خطه اخلاص


در آستانه‌ روز تاریخى فراموش ‌نشدنى 29 بهمن، مطلبى که ما می توانیم به مردم آذربایجان و تبریز عرض کنیم، این است که ما همواره با نگاه به این خطه‌ دلاورپرور، خطه‌ ایمان، خطه‌ اخلاص، احساس سربلندى و افتخار کرده‌ایم. هر وقت در هر نقطه‌اى از تاریخ، انسان به آذربایجان نگاه می کند و مردم آذربایجان را مى ‌بیند، احساس افتخار می کند، احساس عزت می کند...


آنچه که من در قضاوت نسبت به تبریز و آذربایجان و این مردم مؤمن در این فرایند عظیم احساس می کنم، این است که این مردم، شور و شعور، عزم راسخ همراه با بصیرت را همیشه داشته‌اند؛ این را حفظ کنید. من این شور و هیجانى که در مردم تبریز و آذربایجان دیدم، باید بگویم بى ‌نظیر بوده است.


در طول سال ها اینجور بوده است؛ در سفرهائى که به تبریز داشتم، در دیدارهائى که با تبریزى‌ ها و آذربایجانى‌ ها داشتم. و شور، تنها نبوده است؛ همراه با بصیرت، همراه با قدرت تحلیل، با فهم دقیق. این است که مردم راه را گم نمی کنند، این است که همه جا حضور دارند. آنجائى که باید حضور داشته باشند، حضور دارند؛ این را باید نگه دارید، این را باید حفظ کنید؛ نسل به نسل، دست به دست بگردد.


26 بهمن 1390
راز موفقیت ملت ایران


عزیزان من! جوانان من! مردان و زنان غیور تبریز و آذربایجان! نکته‌ اصلى، در این ایستادگى است. ما چرا 29 بهمن را هر سال گرامى می داریم؟ مسئله این نیست که ما می خواهیم در گذشته توقف کنیم. خیلى از شما جمعیتى که اینجا هستید و خیلى از جوانان آذربایجان و شهر تبریز، آن روز را ندیدند، درک نکردند، آن روز در دنیا نبودند؛ اما گرامى می دارند. این توقف در گذشته نیست، این نشان‌ دادن خط حرکت صحیح به سمت آینده است.


اولین امام جمعه‌ شهید و شهید محراب از تبریز بود؛ از پنج شهید محراب، دو نفرشان مال تبریزند. در بین لشکرها، در بین سردارها، لشکر عاشورا و رزمندگان آذربایجانى و تبریزى و سرداران آنها جزو برجستگانند. یک لشکر مجموعه‌اى از جوان هاست، همه‌ مردم تو لشکر نیستند؛ اما اگر همه‌ مردم در راه نباشند، همه‌ مردم دلشان در این جهت نباشد، یک لشکر دلاور قهرمانى مثل آن لشکر به وجود نمى‌آید. جنازه‌ شهدا را هى بیاورند، تشییع کنند، هى مردم مشتاق تر بشوند؛ پدر مادرها جوانهاشان را بیشتر بفرستند جبهه؛ اینها همه معنا دارد. اینها همان راز موفقیت ملت ایران است.


28 بهمن 1391
آرامِ دل ایران سیزلر سیز


آذربایجان، امروز از جهت ایمان، استقامت، بصیرت و ایستادگى، حتى از آن دوران مهم و سرنوشت‌ساز هم جلوتر است. این همه توطئه، این همه بدخواهى براى جدا کردن احساسات بعضی ها و بخش هاى مختلف این ملت، اثرش درست به عکس بوده است. شما بودید که توانستید همیشه پیشگام و پیشرو باشید. در واقع شما هستید که لنگر آرامش این کشورید. در واقع آن طور که شما در شعرتان گفتید، بنده عرض میکنم: «آرامِ دل ایران سیزلر سیز».


یک خصوصیتى در مردم عزیز آذربایجان انسان به وضوح مشاهده می کند؛ این خصوصیت در بعضى از مناطق کشور هست، اما در آذربایجان به شکل بارزى وجود دارد و آن این است که مبارزات و حرکت غیرتمندانه‌ مردم آذربایجان در دوره‌هاى مختلف، در قضیه‌ مشروطه، در قضیه‌ى اشغال نظامى، در قضایاى گوناگون که در اغلب این قضایا، پیشرو دیگران هم بودند، همواره با دین و ایمان دینى همراه بوده است.


با اینکه جریان روشنفکرى چپ و همچنین جریان روشنفکرى وابسته‌ به غرب در منطقه‌ آذربایجان فعال بود، از همان روزهاى اول ورود روشنفکرى بیمار به کشورمان و سعى می کردند مردم را از دین جدا کنند، در عین حال اگر شما نگاه کنید به نهضت هائى که در آذربایجان شکل گرفت و خیلى از آنها نهضت هاى عمومى ملت ایران بود که آذربایجانى ‌ها جلوتر از دیگران بودند، مى ‌بینید با وجود آن تلاش ها، حرکت مردم و پیشروان و سرسلسله‌ هاى حرکت هاى مردمى در آذربایجان، بر پاى ‌فشارى و پایبندى خود به مسائل دینى، صریح‌ تر از همه بودند.


در تبریز، ستارخان می گفت: فتواى علماى نجف در جیب من است. یعنى این مرد بزرگ مبارز شجاع، کار خودش را با هدایت علما و مراجع نجف تنظیم می کرد؛ درست نقطه‌ مقابل آنچه که آن روز تفکرات جریان هاى روشنفکرى شرق و غرب می خواستند در این کشور اعمال کنند. همیشه همین جور بوده، امروز هم همین جور است، فردا هم همین جور خواهد بود.

 
28 بهمن 1392

شوق دیدار


مردم آذربایجان و همیشه در صحنه تبریز برای هشتمین دیدار عمومی با رهبر معظم انقلاب اسلامی لحظه شماری می کنند، دیداری که روز دوشنبه 28 بهمن ماه رقم خواهد خورد.


مردم دیار ستارخان و باقر خان، غیورمردان سرزمین شهدای محراب، مردمان شهر علامه ها، مثل همیشه گوش به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی هستند تا بار دیگر با پیروی و تبعیت از ولی فقیه، نقش تاثیرگذار خود را در پیشبرد انقلاب اسلامی برای جهانیان معنا کنند.


پایان پیام/
 

کد خبر 344011

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آذري IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    0 0
    ايول