به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، فاطمه غیور، عضو شورای شهر مشهد اظهار کرد: ویژگی های شهر زیارتی مطلوب با توجه به شاخص های تعریف شده در این خصوص و کارکردهای مورد نظر، فراهم سازی امکاناتی همچون حمل و نقل، ترافیک، آسایش زائران، اسکان ارزان قیمت و خدمات بهداشتی مناسب را می طلبد.
عضو شورای شهر مشهد افزود: از آنجا که زائر با نیت زیارت به مشهد سفر می کند بنابراین عملکرد کلی شهر باید در راستای زیارت و با محوریت امام رضا(ع) بوده و فضای معنوی شهر مشهد نیز باید رویکردی متفاوت از فضای شهرهای توریستی، تفریحی، تجاری و صنعتی داشته باشد.
غیور با بیان اینکه مسئولان شهری باید عملکرد و تصمیمات شهری را بر مبنای زیارت اتخاذ کنند، تصریح کرد: بی شک با اصل قرار دادن محور زیارت، کارخانه ها، بازارها، ارتباطات بین المللی، صنعت و حمل و نقل زائران و ... نیز رنگ معنویت به خود می گیرد.
وی ضمن بی تأثیر دانستن معماری شهری بر فضای معنوی و رضایت زائران، اظهار داشت: رفتارها و کردارهای افراد تأثیرگذارتر از طاق و کاشی های موجود در مشهد است؛ چرا که صداقت، عدالت و انصاف تجار، مغازه داران و تاکسی رانان نشانگر تأثیر مذهبی شهر و همسویی با امام همام(ع) است.
غیو با بیان اینکه مردم عموما افراد هر شهر را با یک صفت خاص میشناسند، گفت: مجاورین امام رضا(ع) باید خود را خادمین زائران آن حضرت بدانند تا صفات زشتی همچون دروغگویی، گران فروشی و بدحجابی به وسیله فرهنگسازی، جای خود را به رنگ و بوی مذهبی و دینی شهروندان بدهند.
عضو شورای اسلامی شهرداری مشهد از اجرای طرح سازوکار دستورالعمل اجرایی و ستاد پایتخت معنوی و فرهنگی ایران خبر داد و گفت: انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 بیانگر ضرورت آمادگی شهرداری و هماهنگی سازمان های مرتبط با زیرساخت های عمیق زیارتی است.
غیور با اشاره به جای خالی مدیریت یکپارچه در حوزه زیارت شهر مشهد، تصریح کرد: تفرق عقاید و تفاوت سلایق در حوزه فرهنگ باید در راستای توجه به شاخص های پایتخت فرهنگی جهان اسلام باشد.
وی افزود: مجموعه های مختلف باید به صورت یکدست و هماهنگ در راستای تعاریف ارائه شده از مدیریت زیارت حرکت کرده و گفتمان واحدی را شکل بدهند.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه برای ترویج فرهنگ زیارت و آداب میزبانی در مشهد سلسله مقدماتی نیاز است، خاطرنشان کرد: از جمله این مقدمات می توان به پذیرش مسئولیت توسط مجموعه های ذیربط فرهنگی، محوریت قرار دادن زیارت، فراهم آوردن زیرساختها و شکل گیری و تسریع گام های مثبت در این راستا اشاره کرد.
بنابرگزارش پایگاه اطلاع رسانی زیارت، غیور با اشاره به جایگاه محوری شورای شهر مشهد در توسعه فرهنگ سازی زیارت، گفت: حضور پر رنگتر آستان قدس رضوی در خارج از حیطه حرم مطهر و همچنین استانداری و شهرداری نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی یادآور شد: فعالیت پررنگ تر نهادهای مرتبط با مقوله زیارت می تواند زمینه ساز درک و حس بیشتری از حالت معنوی کلانشهر مذهبی کشورمان تا شعاع دورتری از بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) شود.
پایان پیام/
نظر شما