برگزاری اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی

خبرگزاری شبستان: دبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی گفت: این جشنواره با هدف بررسی حضور جغرافیایی جریان‌های فکری مختلف در نقاط مختلف جهان برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی دبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی امروز (30 بهمن) در نشست خبری با اشاره به محورهای این جشنواره گفت: این جشنواره هر ساله در دو بخش فراخوان آثار و همچنین بخش ویژه فراخوان مقاله برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی با اشاره به این که شرکت‌کنندگان در بخش ویژه فراخوان مقاله از 9 ملیت و در بخش فراخوان آثار از 29 ملیت هستند، اظهار داشت: در بخش فراخوان آثار، شرکت‌کنندگان، کتاب‌های تالیفی و ترجمه‌ای پایان‌نامه‌ها و همچنین مقاله‌های منتشر شده در مجلات علمی معتبر خود را به دبیرخانه ارسال کردند که در حوزه‌های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت و آثار منتخب، برگزیده و تقدیر می‌شود.


وی با بیان این که در بخش فراخوان آثار تعداد 506 اثر به دبیرخانه ارسال شده است عنوان کرد: از میان کتب ارسال شده به جشنواره، 84 کتاب تالیفی، 25 کتاب ترجمه، 5 کتاب تحقیقی و یک کتاب تقریری در این جشنواره پذیرفته شده است.


دبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی افزود: در سال گذشته 410 پایان‌نامه در جامعه‌المصطفی تالیف شد که از میان آنها، 87 پایان‌نامه و از میان 546 پژوهش پایانی مربوط به دوره کارشناسی جامعه‌المصطفی، 81 اثر در جشنواره مورد پذیرش قرار گرفته است.


حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی با اشاره به این که در بخش مقالات، در سطح 4 و دکتری یک اثر حائز رتبه اول شدند، خاطرنشان کرد: در سطح 1 و 2 و همچنین سطح 3، اولین مقاله برگزیده حائز رتبه دوم شد.


وی با اشاره به این که در سطوح مختلف، رتبه‌های اول تا پنجم معرفی و جوایزی به آنان اهدا می‌شود، افزود: در سطح 1 و 2، تعداد 9 اثر، در سطح 3 تعداد 10 اثر و در سطح 4 و دکتری تعداد 7 اثر حائز رتبه نشدند ولی مورد تشویق قرار می‌گیرند.


حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی با اشاره به این که بخش ویژه فراخوان مقاله با موضوع خاص اعلام می‌شود تصریح کرد: علاقه‌مندان، مقالات خود را بر اساس محورهای تحقیقی جشنواره تالیف و به دبیرخانه جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی ارسال می‌کنند.


وی با اشاره به این که امسال، بخش ویژه فراخوان مقاله با موضوع جغرافیای معرفتی جهان اسلام – فرصت‌ها، تهدیدها و راهبردها اعلام شد، ابراز داشت: از آنجا که جامعه‌المصطفی‌العالمیه، نماد تفکر انقلاب اسلامی و تفکری است که به دنبال احیای تمدن نوین اسلامی است، انتخاب موضوعات این جشنواره با همین رویکرد است.


دبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی افزود: نگاه جغرافیایی به معرفت جهان اسلام به معنای پایش جغرافیایی گسترش جریان فکری در سطح بین‌المللی است.


وی با بیان این که این جشنواره با هدف بررسی حضور جغرافیایی جریان‌های فکری مختلف در نقاط مختلف جهان برگزار می شود تصریح کرد: شناخت جریان‌های فکری که همسو با اسلام است، به پیشرفت گفتمان اسلام جامع و عقل‌گرا کمک می‌کند.


حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی جریان تکفیری را از جریان‌های فکری غیرهمسو با اسلام برشمرد و ابراز داشت: جریان تکفیری یک تهدید است که امروزه در جهان اسلام گسترش یافته است و لازم است دلایل گسترش این جریان بررسی و راهبردهایی در مواجهه با آن اتخاذ شود.


دبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی با اشاره به این که در بخش ویژه امسال، بیش از 150 اثر به دبیرخانه ارسال شده است گفت: مقالات برگزیده در اختتامیه این جشنواره معرفی می‌شوند.


وی اظهار داشت: اختتامیه جشنواره فردا (یکم اسفند) در سالن قدس مجتمع عالی امام خمینی (ره) از ساعت 8:30 الی 12 برگزار می‌شود و سه نفر از برگزیدگان جشنواره مقاله‌های خود را ارائه می‌کنند.


حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی در پایان افزود: در روز اختتامیه پس از سخنرانی و مطالبی که توسط دبیر علمی جشنواره و همچنین آیت‌الله اعرافی رئیس جامعه‌المصطفی ارائه می‌شود، آیت‌الله نوری همدانی سخنرانی می‌کنند.


پایان پیام/

 

کد خبر 345146

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha