حبّ بنده نسبت به امام مقدمه اطاعت پذیری است

پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه محبت به امام منجر به انسجام رفتاری در نظام زندگی می شود، گفت: حب میان من و امام مقدمه اطاعت پذیری از ایشان است و اطاعت پذیری موجب تحکیم روابط اجتماعی می شود.

حجت الاسلم علی صدوقی، پژوهشگر مهدوی در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه اگر خانواده بخواهد از یک انتظام و انسجام خوبی برخوردار باشد، باید روح ویژه ای در اعضایش حاکم باشد، گفت: این روح حاکم محبت میان اعضای خانواده است.
وی افزود: محبت زمانی می تواند در یک زندگی اجتماعی و خانوادگی اثرگذار باشد که همه اعضا به هم اعتماد داشته و یکدیگر را قبول داشته باشند، اگر اعضا مبتنی بر اصولی که همه پذیرفته اند، رفتار کنند، در این صورت است که محبت شکل می گیرد.
حجت الاسلام صدوقی با بیان اینکه رفاقت میان دو دوست زمانی ارتقاء پیدا می کند که به یکدیگر محبت داشته و تابع یک اصل و هدف باشند، اظهارداشت: اگر هدف دو دوست با یکدیگر همسو باشد، محبت میان آنها ایجاد می شود.
این کارشناس مهدوی اطاعت پذیری را حاصل محبت میان اعضای یک خانواده دانست و بیان داشت: بنابراین زمانی اطاعت پذیری شکل می گیرد که ما بتوانیم در یک موقعیت عالی شرایطی تولید کنیم که افراد نسبت به هم مقبولیت و محبوبیت داشته باشند.
وی ادامه داد: مقبولیت و محبوبیت زمینه اطاعت پذیری و اطاعت پذیری زمنیه انسجام خانواده و انسجام بستری برای رشد و ارتقای خانواده است، در این راستا اگر محبوبیت و مقبولیت را در یک خانواده مبنا قرار ندهیم، باعث می شود که امر پدر و مادر جنبه ارشادی داشته باشد و جنبه مولوی و تبعیت محض نداشته باشد.
حجت الاسلام صدوقی با بیان اینکه اگر محبوبیت و مقبولیت شکل نگیرد، انسجام خانوادگی به هم می ریزد، تصریح کرد: در این صورت پدر فرمان هایی صادر می کند که بچه ها تبعیت نمی کنند، لذا ریسمان خانواده از هم دریده می شود.
این پژوهشگر مهدوی با طرح سوالی مبنی بر اینکه محبت به چه اندازه می تواند به اصلاح و ارتقای خانواده کمک کند، گفت: اگر محبت میان اعضا برقرار باشد، چون آنها یکدیگر را دوست دارند، به فکر رشد هم نیز می افتند. چراکه والدین به دنبال این هستند که چه راهی برای رشد و متعالی فرزندان را برگزینند تا به استناد آن وارد صحنه شده و با عشق و علاقه کودکان را تربیت دینی کنند.
وی بااشاره به اینکه اگر بخواهیم این محبت معنادار شده و به عنوان اصلی در زندگی جاری شود، باید محبت به شخص ثالثی شکل بگیرد، افزود: اگر اعضای خانواده بخواهند وظایف خود نسبت به یکدیگر را خوب انجام دهند، باید محبت به شخص ثالثی داشته باشند که در دوران غیبت، آن شخص امام زمان(ع) است.
حجت الاسلام صدوقی بااشاره به اصل تربیتی، خاطرنشان کرد: لحاظ شخصی ثالث، فعال، حکیم، بصیر در زندگی اصلی مهم در اصول تربیتی است و اگر این شخص فعال که امام زمان(ع) است، در زندگی لحاظ شود. محبت به طور کامل ظهور و بروز می کند.
این پژوهشگر مهدوی ادامه داد: اگر ما در زندگی خود باور کنیم که امام زمان ما را درک می کند، گزارشی از زندگی ما را می بیند، اقوال ما را می شنوند و تمام افعال و کردار ما تحت نظر ایشان است، سعی می کنیم که تمام افعال و کردارمان را همسو با حضرت کنیم.
وی با بیان اینکه این همسویی زمانی اتفاق می افتد که من امام را مقبول و محبوب خود بدانم، اظهارداشت: حب میان من و امام، مقدمه اطاعت پذیری از ایشان می شود و اطاعت پذیری باعث تحکیم روابط اجتماعی خواهد شد.
حجت الاسلام صدوقی بااشاره به سوالی هندسی، افزود: سه زاویه الف، ب و جیم وجود دارد که زاویه الف و جیم و ب و جیم با هم برابر هستند. نتیجه این می شود که دو زاویه الف و ب نیز با هم برابر هستند.
این پژوهشگر مهدوی ادامه داد: بنابراین وقتی رفتار و کردار والدین با امام منطبق شد و همچنین رفتار و کردار فرزندان نیز با امام منطبق شد، فرزندان و والدین به هم نزدیک می شوند. از طرفی شخص ثالث عامل انسجام رفتاری در نظام زندگی شده و مقدمه خوبی برای تعالی بخشیدن زندگی می شود.
وی با بیان اینکه لازمه رسیدن به وحدت، رشد، تعالی، نشاط و طراوت در نظام زندگی جدی گرفتن محبت است، اظهارداشت: این درحالی است که اگر به باور شخص فعال، حکیم، بصیر به عنوان شخص سوم زندگی برسیم بسیاری از ناملایمات زندگی از بین می رود. چون او را ناظر و حاضر بر زندگی خود می بینیم و از او تبعیت می کنیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 346206

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha