به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام سیدجواد نورموسوی مسئول ستاد برگزاری سالگرد ارتحال آیتالله فاضل لنکرانی امروز (6 اسفند) در نشست خبری به مناسبت سالگرد ارتحال آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به شأن والای این مرجع عالیقدر در عرصه علم و فقه اظهار داشت: آیتالله فاضل لنکرانی یکی از دانشوران و مفاخر جهان است که عمر بابرکت خویش را در اقیانس بیکران اندیشه اسلامی صرف نمود.
حجتالاسلام نورموسوی با بیان این که این مرجع تقلید شیعیان، ماحصل اندیشههای فقهی و علمی خود را در خدمت به اسلام به کار برد عنوان کرد: آیتالله فاضل لنکرانی مصالح دین را به خواستههای شخصی برتری داد و بی گمان تجلیل از وی، گرامیداشت اندیشه اسلامی و توجه و عنایت به باورهای شیعه است.
مسئول امور بینالملل مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان این که فقدان این مرجع تقلید جهان تشیع را داغدار کرد و لباس ماتم بر قامت جوامع اسلامی پوشانید تصریح کرد: حضور گسترده مردم در مراسم بزرگداشت مراجع تقلید، نمایانگر عمق ارتباط قلبی مردم با علما و روحانیت و مراجع تقلید است.
وی با بیان این که این مرجع عالیقدر، یک شخصیت تمام عیار در تمام ابعاد بود گفت: آیتالله فاضل لنکرانی در اعلان مرجعیت امام خمینی (ره) در سال 1342 نقش اساسی داشت و علاقه و عشق ایشان به امام راحل (ره) کم نظیر بود.
مسئول ستاد برگزاری سالگرد ارتحال آیتالله فاضل لنکرانی افزود: در سال 1342 دوازده تن از مراجع که در رأس آنها فاضل لنکرانی بود طوماری را امضا کردند و مرجعیت امام راحل (ره) را اعلام کردند و باعث شد که حکم اعدام امام راحل (ره) در آن زمان صادر نشود.
وی با بیان این که این مرجع عالیقدر امام (ره) را اعلم میدانست خاطرنشان کرد: این مرجع عالیقدر توجه خاصی به جایگاه و شخصیت علمی امام راحل (ره) داشت در حالی که بسیاری از افراد، امام را به عنوان شخصیتی سیاسی می شناختند.
حجتالاسلام نورموسوی با اشاره به این که امام راحل (ره) هم توجه ویژهای به آیتالله فاضل لنکرانی داشتند، بیان کرد: امام خمینی (ره) در یک نامه در پاسخ به پیام تسلیت شهید سیدمصطفی خمینی خطاب به ایشان فرمودند که امیدوارم افاضل حوزه از برکات جنابعالی بهره مند شود.
وی با اشاره به این که امام خمینی (ره) کتاب تحریر الوسیله را در دو جلد تالیف کردند عنوان کرد: آیتالله فاضل لنکرانی کتاب تفصیل الشریعه فی شرح تحریر الوسیله را در 28 جلد در شرح این کتاب تألیف کردند و امروزه این کتاب در مراکز علمی حوزههای علمیه تسنن و تشیع به عنوان منبع و مرجع، جایگاه ویژهای دارد.
حجتالاسلام نورموسوی با بیان این که مرکز فقهی ائمه اطهار از یادگارهای ارزنده آیتالله فاضل لنکرانی است گفت: در زمان حیات آیتالله فاضل لنکرانی 30 درصد ساختمان این مرکز ساخته شد و 70 درصد آن پس از رحلت ایشان توسط فرزندش آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی به اتمام رسید.
وی با اشاره به این که این مرکز در تهران، مشهد، روسیه، انگلستان، سوریه، اندونزی، مالزی و افغانستان دارای شعباتی است که مشغول به فعالیت هستند گفت: در کابل 80 درصد ساختمان مرکز فقهی ائمه اطهار ساخته شده است که قوی ترین و بزرگترین مرکز حوزوی و علمی کابل است.
مسئول امور بینالملل مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان این که این مرکز در سه محور آموزش و پژوهش فعالیت می کند اظهار داشت: این مرکز به مدت 14 سال در زمینه فقه و اصول، 10 سال در زمینه کلام و 4 سال در زمینه تفسیر به صورت تخصصی فعالیت دارد.
مسئول ستاد برگزاری سالگرد ارتحال آیتالله فاضل لنکرانی ادامه داد: امروزه نیاز جامعه و دنیا در بحث پژوهش است و این مرکز پاسخگوی نیاز به شبهات و پاسخ به نیازهای علمی دنیاست.
مسئول امور بینالملل مرکز فقهی ائمه اطهار اظهار داشت: بنا به درخواست یونسکو و سازمان ملل مسائل تحت عنوان بحث احکام و کودکان عنوان شد و جلسات متعددی در این راستا برگزار شد و ماحصل و خروجی آن در دنیا پخش شد.
حجتالاسلام نورموسوی با بیان این که بیش از 70 نشست علمی و تخصصی در این مرکز برگزار شده است تصریح کرد: همه این نشست ها مسائلی بود که مبتلا به جامعه انسانی و اسلامی است و در راستای پاسخگویی به مسائل روز دنیاست.
مسئول ستاد برگزاری سالگرد ارتحال آیتالله فاضل لنکرانی افزود: کلیه نشستهای علمی و تخصصی که در این مرکز برگزار شده است در قالب 5 جلد کتاب نوشته شده است که در روز سالگرد ارتحال این مرجع عالیقدر با حضشور مسئولین و شخصیت های حوزوی و علمی رونمایی میشود.
وی در خصوص نشستهای این مرکز عنوان کرد: نشستهای این مرکز در زمینه حقوق بشر، مسائل طبی، فرقههای نوظهور، فرزندخواندگی، فقه سیاسی، فقه امنیت، فقه در حکومت و موضوعات دیگر است.
پایان پیام/
نظر شما