به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سیدزمان حسینی، مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران در همایش هوای پاک، خودروی برقی، منافع ملی گفت: وزارت نیرو دو هدف عمده حفظ محیط زیست و استفاده بهینه از انرژیهای فسیلی را دنبال میکند. صنعت برق ایران در دنیا رتبه چهاردهم را به خود اختصاص داده است و سال آینده این رتبه به 13 میرسد.
وی گفت: وضعیت استفاده از برق در محیطهای صنعتی 32 درصد، خانگی 3/33 درصد و کشاورزی 86/16 درصد است.
حسینی اضافه کرد: متوسط مصرف انرژی در دنیا 3 درصد است و در ایران به 7 درصد میرسد.
وی با اشاره به تنوع نیروگاههای گازی، بخاری، برقی، اتمی و ترکیبی در کشور در تولید برق اظهار کرد: وضعیت نیروگاه برق در سال 91، 70 هزار مگابات در تهران است و ما 10 هزار مگابات نیروگاه نفتشده داریم و تا سال 1400 نیازمند بیش از 100 هزار مگابات هستیم.
حسینی اظهار کرد: هزینه سوختی هر کیلوبات برق با احتساب قیمت منابع انرژی فسیلی 10 تا 12 سنت است. ایران در حال حاضر با 8 کشور دنیا تبادل انرژی الکتریکی دارد که از میان این کشورها میتوان به ترکیه، نخجوان، افغانستان، پاکستان و آذربایجان اشاره کرد.
وی گفت: در سال 91 تبادل انرژی معادل 42 درصد رشد داشته است، در حال حاضر 5 درصد از تولید برق صادر میشود و قریب 6/3 انرژی به کشورهای همسایه منتقل میشود.
وی گفت: صیانت از مصرف انرژی، جلوگیری از اتلاف انرژی و افزایش بهرهوری با تکنولوژی و راندمان بالا به همراه منطقیکردن قیمت از اهداف اصلی ماست.
حسینی اظهار کرد: ما ارزانترین برق را در دنیا میفروشیم.
وی در مورد کاهش آلودگی هوا با بکارگیری خودروی برقی اظهار کرد: در خودروی بنزینی 13 درصد سوخت بنزینی به انرژی مکانیکی تبدیل میشود اما در خودروی برقی 77 درصد انرژی الکتریکی به نیروی مکانیکی تبدیل میشود و با استفاده از راندمان بیشتر خودروی برقی میتواند راندمانی برابر 24 درصد داشته باشد اما خودروی بنزینی راندمان 13 درصدی دارد.
حسینی اظهار کرد: در ایران به ازای هر لیتر سوخت مایع 34/4 وات ساعت برق تولید میشود. اگر در سال 500 هزار خودروی برقی تولید کنیم باید یک درصد نیروگاههای کشور را توسعه دهیم، این موضوع موجب میشود نیروگاهها فعالتر شده و قیمت کمتری بعد از ساعت پیک مصرف در شارژ خودروهای برقی محاسبه شود.
وی با تأکید بر حمایتهای همهجانبه بر تولید خودروی برقی اظهار کرد: قیمت خودروهای برقی دو برابر خودروی بنزینی است که نیازمند هماهنگی و همکاری تمام نهادها و سازمانها و همچنین حمایت دولت از این امر است.
پایان پیام/
نظر شما