به گزارش خبرگزاری شبستان، رهبرمعظم انقلاب اسلامی دردیداراخیرشان بااعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره موضوع جمعیت فرمودند:"وقتی انسان درست به عمق آن فکر می کند تن او می لرزد." ایشان در زمینه مسائل اجتماعی، افزایش سن جمعیت کشور را خطری واقعی برشمردند و افزودند: مسئولان، مقابله با کاهش جمعیت جوان کشور را جدی بگیرند و برای آن راه حلهای به موقعی ارائه دهند.
درخصوص اهمیت این موضوع مصاحبه ای با خانم خزعلی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده ترتیب دادیم.
1-سیاست های کنترل جمعیت ازچه سالی درکشور ما به اجرادر آمدو مسئول اجرای این دستور چه نهادی بوده است؟
سیاست های کنترل جمعیت از سال 42 به دستور مستقیم شورای تحدید موالید آمریکا در ایران شروع شد و با تربیت و آموزش افراد متخصص در رشته علوم اجتماعی، در ایران به اجرا درآمد و به موفقیت چشمگیری در این راستا نائل گردیدند به طوری که در سال 56 جمعیت ایران 2/7 کاهش یافت.
2-هنگامی که دولت های غربی بویژه آمریکا، اروپا، کانادا و اسرائیل ازنظرعلمی خطرپیری جمعیت وکاهش رشدجمعیت رادرک کردند، سیاست های جمعیتی را چگونه در دنیا تقسیم کردند؟
وقتی روند رو به کاهش جمعیت در جهان احساس شد برای غرب به خصوص اروپا، آمریکا، کانادا و اسرائیل، سیاست های افزایش جمعیت و تشویقی و برای شرق به خصوص کشورهای اسلامی، سیاست کاهش جمعیت ابلاغ گردید که از سال 42 این سیاست رسما در تشکیلات دولتی ایران مورد اجرا قرار گرفت.
3-اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال 1948زنان و مردان بالغ را دارای چه حقی در زمینه تولیدمثل می داند؟
مطابق اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال 1948 که: "زنان و مردان بالغ حق برخورداری از خانواده را دارند و حق باروری در حقیقت، همان حمایت از آزادی انتخاب بشر در تولید مثل است. همچنین تولید مثل و باروری، به عنوان اصل بقاء بشر و به عنوان یک حق برای زن بایستی مورد توجه قرار گیرد" این سوال مطرح می شود که پس چرا بین حقوق زن و حقوق باروری زن غربی و شرقی تفاوت وجود دارد؟
پس چرا حق بشری و انسانی زن غربی مادر شدن آزادانه و به تعداد نامحدود است و زن مسلمان شرقی با محدودیت فرزند آوری و آن هم به قیمت از دست دادن سلامت جسمانی اش است؟
4-سیاست های کاهش جمعیت در کشور باتوجه به بحران جمعیت آیاتغییر یافته است؟
خیر،قراربراین بوده است که قوانین ووسائل کنترل جمعیت حذف شود بعد با برنامه ریزی وتهیه زیر ساخت ها ی لازم فرهنگی، اجتماعی – اقتصادی رشد جمعیت در قانون و برنامه ریزی کشوری منطبق با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم شود ولی هنوز قانون سال 72 به قوت خود باقی است فقط مجازات و محرومیت فرزندچهارم و مادرش برداشته شده است و مرخصی زایمان مادراز 6 ماه به 9 ماه هم عملا مردم اجرای آن را نمی بینند.
با توجه به بحران جمعیت در آینده، باز بندهای 2 و 3 قانون مبنی بر ضرورت همه جانبه و فرهنگ سازی در همه سطوح برای تنظیم خانواده به قوت خود باقی است و در کتب درسی سال چهارم دبستان به بچه ها مضرات خانواده پر جمعیت القاء می شود و مسئولان مربوطه در این راستا به بهانه عدم ابلاغ قانون ، اقداماتی نداشته اند.
5-سازمان ملل ازچه ترفندی برای کاهش جمعیت کشورها استفاده کرد؟
ترفند جدید سازمان ملل برای کاهش جمعیت در کشورهایی که برنامه کنترل و کاهش جمعیت برای مردم قابل قبول نبوده است، این بوده که با نام تنظیم خانواده و در صورت عدم موفقیت با نام سلامت مادر و کودک، بهداشت باروری، باروری سالم، باروری آگاهانه و مسئولانه و...و با عنوان کردن ضرورت سن مناسب باروری و فاصله گذاری مناسب اقدام شود و در هر صورت به توزیع اقلام دارویی و خدمات کنترل جمعیت اقدام شود. جالب است بدانید،در زمانی که جانبازان شیمیایی ما بامشکل نبود دارو رو به رو بودند دارو های تجویز شده جهت کاهش جمعیت به وفور در جامعه موجود بودو هیچ گاه مورد تحریم قرار نگرفت.
6-سن مطلوب باروری در کشور ماکه مطابق با آن سیاست گذاری ها تعریف شده است،بین چه سنینی می باشد وفاصله گذاری بین فرزندان را چگونه توصیه کرده اند؟
با وجود اینکه WHO (سازمان بهداشت جهانی) سن باروری را (15-49) سال می داند اما برای کشور ما سن مطلوب باروری را (20 -35) سال تعریف کرده اند و فاصله گذاری (3-5) سال را توصیه می کنند که عملا 20 سال از سن بارداری مناسب کم می شود و همان 15 سال سن باروری هم فاصله گذاری مناسب و تاخیری که در سن ازدواج به دلیل نفوذ فرهنگ غربی و اولویت دادن زنان به تحصیل و اشتغال قبل از ازدواج حاصل شده است از دست می رود و در واقع یک تا 2 بچه برای هر مادر در این محدوده زمانی متصور است و همین امر جامعه ما را به سوی بحران پیری جمعیت و سیر نزولی جمعیت سوق می دهد.
7-نظر علما عظام درباره سقط جنین چه بوده است؟
علماء عظام بر تحریم سقط جنین تصریح داشته و در مورد جواز وازکتومی و توبکتومی 4 شرط اساسی قائلند از جمله رضایت زوجین، عدم ضرر جسمی و روحی برای زوجین، عدم عقیم سازی و نقص عضو و عدم لمس و نگاه، که با فرض خوشبینانه اگر نگوییم همه، حداقل چند مورد آن حتماً در ارتباط با این عمل ایجاد میشود. در هر حال مسئولین مروج کنترل جمعیت، هر نظر مخالفی را حتی از علما و پزشکان متخصص جهت نیل به هدف خود نادیده گرفتند.
8- درپایان اگرصحبت خاصی به نظرتان می رسد بفرمایید.
از موارد بسیار ضروری در هر صورت اقناع ذهنی و استدلال علمی و تغییر فرهنگ است. نمی توان واقعیت ها ی جامعه را منکر شد، جوانی که سالهای تحصیل، سربازی و یافتن شغل تا 30 سالگی را در پیش دارد؟ کمتر می تواند به فکر ازدواج و مسئولیت پذیری باشد. باید در این راستا به حمایت های تحصیلی و شغلی پرداخت تا با تخصیص یافتن امکانات رفاهی، حمایتی، جوانان فکر تشکیل خانواده و فرزند آوری را داشته باشند. آگهیها یا تبلیغات بر روی بستههای چای و بعضی از خوراکیها در کاهش جمعیت هنوز وجود دارد. متأسفانه با توجه به توصیه های موکد مقام معظم رهبری هنوز تبلیغات گسترده ای جهت رفع این توطئه و آگاهی مردم جهت خطر کاهش جمعیت انجام نگرفته است. شورای سلامت در وزارت بهداشت، درمانهای نا باروری را جهت سیاست کاهش جمعیت از خدمات درمانی محروم کرده اند حال با توصیه های موکد مقام معظم رهبری چرا هنوز در رفع این تصویب اقداماتی انجام نگرفته است؟با تحدید نسل، آیا روستاهای ما خالی از سکنه نمی شوند؟ آیا کشاورزی تعطیل نمی شود؟ آیا فقر در کشور ایجاد نمی شود؟ آیا تولید به حداقل نمی رسد؟ اقتصاد کشور به کجا می رود و چه آینده ای در انتظار کشور است؟
پایان پیام/
نظر شما