ضرورت الزامی شدن وکیل تسخیری/ارتقا دانش حقوقی با بهره گیری از بسیج

خبرگزاری شبستان: قائم مقام دادگستری گیلان گفت:دادگاه باید باهمکاری مجامع وکلا وکیل تسخیری را درجهت احقاق حق وایجاد آرامش و امنیت از طریق اجرای صحیح قوانین به تصویب برساند چراکه دادگاه بدون وکیل فاقد اعتبار است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، مجید الهیان، قائم مقام دادگستری گیلان، امروز(7 اسفند) در همایش سالروز استقلال وکلا و روز وکیل مدافع که در سالن اجتماعات دادگستری گیلان برگزار شد، گفت: وکلا باید با یکدیگر تعامل داشته و در همه امور مرتبط با حقوق مردم در جهت بهبود امور و رسیدن به دادخواهی عادلانه همدل بوده و در یک مسیر گام بردارند.


وی با اشاره به اصل هشتم قانون اساسی(در جمهوری اسلامی ایران دعوت به امر خیر، امر به معروف و نهی از منکر وظیفه‎ای است همگانی و متقابل برعهده مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت، شرایط و حدود کیفیت آن را قانون معین می‎کند) و بحث ومجادله پیرامون این اصل جهت تصویب یک قانون، افزود: این اصل نیاز به اجرایی شدن دارد تا وظایف کار افراد مشخص شود و رفع مشکلات پیرامون این اصل نیاز به همت بسیج حقوقدانان دارد.


الهیان ادامه داد: پیگیری احقاق حقوق و احیای حقوق شهروندی نیاز به چنین مجامعی دارد تا بتواند پیرامون آن بحث و بررسی کرده و در نهایت آن را به صورت قانون مدون مصوب کرد.


وی با بیان اینکه امروزه جایگاه وکلیل فاصله بسیار با مطلوب خود دارد، اظهار کرد: در حقیقت فعالیت مجموعه دادگستری برای دادرسی عادلانه و احقاق حق است و شما وکلا با مردم بیشتر در ارتباط بوده و مسائل را از بیرون می‌بینید و باید با مجموعه همکاری بیشتر داشته و مسائل را جهت بهبود امور منعکس کنید.


قائم مقام دادگستری گیلان با بیان اینکه امر وکالت ریشه فقهی دارد و وکالت در دعاوی از شقوق آن است، تصریح کرد:شئون وکالت مانند شئون قضاوت و شئون وکیل مانند شئون قاضی است.


وی با بیان یانکه داشتن وکیل به اختیار افراد باید اجبار شود، افزود: مردم باید در همه امور خود از مشاوره وکیلان بهره ببرند تا در آینده مشکلات قضایی پیدا نکنند.

 

الهیان با اشاره به اینکه وکیل تسخیری اجباری است، افزود: دادگاه باید با همکاری مجامع وکلا این امر را به‌منظور ایجاد زمینه احقاق حق و در نتیجه ایجاد آرامش و امنیت از طریق اجرای صحیح قوانین و مقررات به تصویب برساند چرا که دادگاه بدون وکیل فاقد اعتبار است.


وی با تصریح اینکه وکیل باید آزاد باشد تا بتواند از حقوق موکل خود بدون در نظر گرفتن رنگ ونژاد و ملیت دفاع کند به پنج وظیفه وکیل اشاره کرد و وظیفه نسبت به موکل، نسبت به طرف دعوا، در برابر دادگاه، نسبت به خود و نسبت به دولت و حاکمیت را از وظایف پنجگانه وکیل برشمرد.

 

قائم مقام دادگستری گیلان ادامه داد: این وظایف گاهی با هم برخورد خواهند داشت که ایجاد توازن بین آنها کار مشکلی است که وکیل از این گذرگاه عبور کرده و وظیفه خود را به درستی انجام می‎دهد.


وی جلب اعتماد مخاطب را مهمترین وظیفه وکیل دانست و اظهار کرد: وکلا زبان گویایی هستند که باید مسائل را به دادگاه منتقل کنند و این امر که وکیل سخنگو و نماینده طرف دعوی است باید در جامعه فرهنگ سازی شود و این سازش با طرف مقابل بسیار مهم است.


الهیان با بیان اینکه شأن وکیل باید ابتدا توسط خود وی رعایت شود، تاکید کرد: بیشترین انتظار رعایت قانون از آن کسانی است که خود را اهل قانون می‌دانند و در این امر پیشگام هستند.


وی خطاب به وکلای بسیجی و تصریح اینکه هر کس قانون گراتر است انقلابی تر است اذعان کرد: عنوان بسیجی وظایف شما وکلا را سنگین‌تر می‎کند و باید بیش از بیش در راه تحقق عدالت در جامعه گام بردارید.


این مقام مسئول با اشاره به ظرفیت عظیم بسیج از سازمان بسیج حقوقدانان خواست تا از این ظرفیت در مساجد، محله‌ها، پایگاه‎ها با همکاری وکلا جهت آگاهی دانش حقوقی مردم بهره برند تا از خیلی دعاوی و جرایم جلوگیری شود.


وی خاطرنشان کرد: بسیج حقوقدانان در راه ارشاد و معاضدت قضایی از طریق ارتباط با اقشار مختلف مردم در قالب بسیج می‌تواند موثر باشد و با ایجاد کلینیک‌های مشاوره و معاضدت قضایی مشاوره حقوقی را گسترش دهد.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 347471

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha