به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهرامروز( 8اسفند) در آیین افتتاح نخستین مرکز رشد فناوری های فرهنگی و زیارت در جهان تشیع با اشاره به بررسی مقوله زیارت از منظرهای مختلف اظهار کرد: زیارت از منظر اقتصادی با شاخص هایی مثل تاثیر زیارت بر فرصت های شغلی و ارتقای سرمایه گذاری مطرح می شود.
وی افزود: این منظرها بحث زیارت را بحث گردشگری و صنعت توریسم یکسان در نظر می گیرد و از داده ها و اطلاعات صنعت توریسم استفاده می کند اما بحث زیارت دارای هویت و فصل متمایزی است که آن را از موضوع گردشگری جدا می کند.
صالحی با تاکید بر بررسی زیارت با رویکرد فرهنگ سازی در جامعه گفت: ما باید به زیارت به عنوان یک فرصت برای فرهنگ سازی استفاده کنیم زیرا زائران صرفا گردشگر نیستند چرا که زیارت دارای فرصتی برای بازگشت به خود است.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: مسئله زیارت در عصر مدرن دارای هویت و ماهیتی است که میتواند با فرهنگهای غیرشیعی نیز مطابقت کند.
وی تصریح کرد: باید این منظر از مقوله زیارت را جدی بگیریم زیرا یک بستر و فرصت را برای فرهنگسازی در جامعه فراهم می کند و وظیفه مدیران ارشد کشوری و استانی است که برنامه ریزی مناسبی برای استفاده از ظرفیت زیارت داشته باشند.
معاون وزیر ارشاد با اشاره به فضای معنوی حاکم بر مشهد گفت: شعائر دینی که در مشهد برگزار می شود باید مزه دیگری برای زائران داشته باشند و آن ها با یک خاطره معنوی برجسته را با خود ببرند.
وی همچنین با انتقاد از نمادهای موجود در شهر مشهد گفت: احساس معنوی و قدسی را فضاها و کالبدها منتقل می کند و ما گاهی اصلا این حس قدسی را نداریم همچنین نمادهای شهری مشهد باید نمادهای دیگری باشد.
صالحی با بیان اینکه بخش زیادی از حفظ معنویت شهری توسط فضاسازیهای شهری انجام میشود، افزود: فضاسازی شهری، هویت، معماری، رنگ و بافت و نظم و زیبایی تاثیر زیادی در ایجاد این مقوله ایفا میکنند.
پایان پیام/
نظر شما