به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، مسعود شفیعی، در نشست خبری امروز که برای هفدهمین کنگره سراسری همکاری دولت، دانشگاه و صنعت برگزار شد، گفت: هدف اصلی ما در کشور تبدیل علم به فناوری است و معتقدیم ایده باید به ثروت و بازار تبدیل شود.
وی افزود: وظایف دانشگاه و صنعت متفاوت است و وظیفه دانشگاه تولید علم، انجام پژوهش و بالابردن شاخصهای علمی است و در صنعت، رقابت و نتیجه کار مطرح است.
سرپرست دانشگاهی فنی و حرفهای افزود: صنایع به دنبال برنامههای کوتاهمدت هستند و دانشگاهها در پی انتشار مقاله و کارهای بنیادی میباشند و این تضاد به منافع ایجاد میکند.
وی تاکید کرد: در کشور ایران طی سالهای گذشته در بحث تولید علم ارتقای خوبی داشتیم و رتبه هفدهم جهانی را در انتشار مقالات ISI داشتیم اما در ثبت و اختراع تغییری در شاخصها دیده نشد.
وی تاکید کرد: علم ما به فناوری تبدیل نشده است و در رابطه با محصولات فنی بازاری در منطقه نداریم و برای دستیابی به اهداف تجاریسازی باید مغزابزارهایمان را به سمت تولید سوق دهیم.
مسعود شفیعی با اشاره به اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه به خودی خود انجام نمیشود، گفت: دولت، دانشگاه و صنعت برای ارتباط با یکدیگر کاستیهایی داشتند که این مسئله منجر به ایجاد این کنگره شد.
وی منظور از دولت را نظام و منظور از صنعت را تمامی بخشهای اجرایی خصوصی و عام عنوان کرد و گفت: مأموریت و هدف ما توسعه ملی و ارتقای جایگاه کشور است.
وی درباره هفدهمین کنگره که بیستم اسفند امسال در دانشگاه امیرکبیر برگزار میشود، گفت: این کنگره یکروزه با حضور جمعی از مسئولان صنعت، علوم و کشوری برگزار میشود و میزگردهایی در حوزههای مختلف از جمله سیاستگذاری در مبحث علم و فناوری و نفت خواهیم داشت.
دبیر این کنگره تأکید کرد: تقارن برگزاری این کنگره با ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبری را به فال نیک میگیریم و تلاش میکنیم اقتصادمان بر مبنای علوم و دستیابی به دانش باشد.
شفیعی با منفی دانستن اتکای اقتصاد کشور به نفت گفت: تا زمانی که تولید اصلی ما نفت باشد و درآمد ما نیز متکی به این محصول گردد کشورهای خارجی توانایی تحریم کشور را دارند اما اگر از فناوریهای خود استفاده کنیم و در زمینه هایتک پیشرفت داشته باشیم کشورها به ما وابسته میشوند و بازار دنیا نمیتواند ما را تحریم کند.
این مسئول مشکل اصلی کشور در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه را غلبه مدرکگرایی دانست و گفت: امیدوارم با پشتیبانی مقامات کشوری و حمایت از ارتباط صنعت و دانشگاه مهارت بتواند بر مدرکگرایی پیروز شود و بیکاری کمتر گردد.
وی افزود: متأسفانه در بیشتر صنایع در کشور فناوری نداریم و به همین دلیل نیاز ما به نیروهای تکنسین بیش از کارشناس است اما عدم برنامهریزی دقیق باعث شده میزان نیروهای کارشناخت از تکنسین بیشتر گردد که امیدواریم با ارتقای جایگاه دانشگاه فنی و حرفهای تربیت نیروهای تکنسین در کشور ارتقا پیدا کند.
وی تصریح کرد: ما باید به جایگاهی برسیم که یک تکنسین ماهر بتواند در جامعه از وضعیت رفاهی خوبی برخوردار باشد و با اتکا به شغل خود نیاز به ادامه تحصیل بیشتر ندیده، مهارت خود را ارتقا دهد.
وی در پایان درباره مشکلات پیشروی ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: عدم تدوین برنامههای درسی بر مبنای نیازهای صنعت، عدم ارتباط نهادینه و ضابطهمند بین صنعت و دانشگاه، عدم توجه به مسئله کارآموزی و توجهنکردن به توازن کمی و کیفی تولید نیرو و تربیت دانشجویان از جمله مسایل پیش روی ماست که ارتباط صنعت و دانشگاه را مشکل نموده است.
پایان پیام/
نظر شما