محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، امروز (13 اسفند) در آستانه فرارسیدن روز شهدا با اشاره به برگزاری یادواره شهدا، در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: برگزاری یادواره شهدا که تنها به سخنرانی و مداحی یا به صرف غذا دادن اکتفا می شود؛ در حقیقت عمل ادای دین به وظیفه ما در برابر شهدا نیست.
وی با اشاره به اینکه شهدا به یادواره ها نیازی ندارند بلکه این خودمان هستیم که به شهدا نیازمندیم، اظهار کرد: بجای برگزاری یادواره شهدا، غباروبی از وصیت نامه و گفته های شهدا در دستور کانون های فرهنگی و هنری مساجد قرار گیرد زیرا علاوه بر دستاورد اخروی، نتایج دنیوی زندگی در زندگی دارد.
فوقی با بیان اینکه جهاد و شهادت بالاترین ارزش و فضیلت است، تصریح کرد: رسیدن به زندگی سعادتمند، قرب الهی و رسیدن به کمال مطلوب انسانیت تنها بخشی از دستارودهاست.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران با اشاره به اینکه دشمن برای مقابله با هر کشوری وارد عرصه می شود، تصریح کرد: کشته شدگان در راه کشور را باید مانند سمبل ها و اسوه هایی قلمداد کرد که آیندگان نیز از آنها درس بیاموزند و هر زمان دیگری که دشمنان قصد حمله به کشور را داشتند، افراد بیشتری برای پیکار با دشمنان وارد جبهه ها شوند.
وی با بیان اینکه شهدا از مقام بالایی در نزد خدا برخوردار هستند، اذعان کرد: فقط شهدا هستند که از خدا طلب بازگشت به دنیا را می کنند تا باز کشته شوند و به فیض بالای شهادت در نزد خدا دست یابند.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران ادامه داد: شهدای ایران اسلامی از مقتدا و سرور خود اباعبدالله الحسین (ع) سرمشق گرفتند و آن حضرت را الگوی خود قرار دادند و از لذایذ گذرای دنیوی گذشتند تا به لذایذ مانای اخروی دست یابند.
وی با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت برگرفته از مکتب اسلام است، ابراز کرد: با اغماض و سهل انگاری درباره شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت نه تنها در حق خود بلکه به آیندگان نیز ظلم و جفا می شود و این امر گناهی نابخشودنی است.
فوقی ابراز کرد: نامگذاری یک روز به نام شهدا امری مطلوب است اما اگر در این روز فقط برنامه هایی صورت گیرد که فقط انجام کاری صرف و بدون هدف برای شهدا باشد، این نامگذاری نیز هیچ سودی که ندارد بلکه ضرر و تبعاتش بیشتر است.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران تصریح کرد: دشمنان هنگامی که سهل انگاری به مسائل ارزشی را بیینند، توطئه های آنها بیشتر می شود و چشم طمع برای چپاول کشور افزایش می یابد چرا که با نهادینه نبودن فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی دیگر دفاع از کیان کشور معنایی ندارد.
وی یادآور شد: اهداف نامگذاری روزی از سال باید به طور کامل تببین شود و فرهنگ والای ایثار و شهادت نه تنها برای گروه خاصی باشد بلکه تمام اقشار جامعه به این مسئله مهم بپردازند.
فوقی ادامه داد: با توجه به اینکه در روز شهید از پتانسیل سایر نهادها علاوه بر بنیاد شهید و امور ایثارگران برای مردمی شدن این بزرگداشت استفاده می شود به همین دلیل مساجد یکی از پایگاه های خوب محسوب می شود و هیئت امنای مساجد باید برنامه های خوب و شفافی را برای این روز تدارک ببینند.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران با بیان اینکه شهید و شهادت امری مطلوب و ارزشی است، متذکر شد: بزرگداشت روز شهید فقط با به اهمیت دادن بیش از پیش این روز، ماندگاری بیشتری دارد.
وی یادآور شد: بیان خاطرات و زندگی نامه شهدا و بازگو کردن وصیت نامه آنها از جمله برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران در روز بزرگداشت شهداست.
گفتنی است، 22 اسفند در تقویم تاریخ انقلاب اسلامی به نام روز بزرگداشت شهدا نامگذاری شده است.
پایان پیام/
نظر شما