به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) در نشست خبری صبح امروز که در مجتمع کمیته امداد ولایت برگزار شد، گفت: بودجه کمیته امداد از دو بخش تأمین می شود یکی از بودجهای که بر اساس تکالیفی که از سوی دولت به کمیته امداد داده شده است بودجه دولتی تعلق میگیرد و یک بخش هم از طریق کمکهای مردمی اعم از ریالی، کالایی و خدماتی بودجه کمیته امداد تأمین میشود.
وی با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) رویکردهای خود را بر اساس شعارهای رهبری تعیین میکند، افزود: یکی از رویکردهای ما برای حماسهسازی حضور بامعنا و جهتدار خدمت به محرومان است و رویکرد دیگر ما سلامت و توانمندی خانوادهها است.
وی ادامه داد: خانواده محور عملیات کمیته امداد امام خمینی است و سلامت و توانمندی خانواده برای جامعه اهمیت دارد، بنابراین ما به دنبال تقویت خانواده و بالابردن مقاومت خانوادهها در برابر مشکلات هستیم که در این راستا در تلاشیم تا در شکل و سبک زندگی خانوادهها تغییراتی را ایجاد کنیم که تلاشهای بسیار زیادی در حوزه فرهنگی و اشتغال توانستهایم، انجام دهیم.
انواری اظهار کرد: امسال تعداد 120 هزار خانواده خودکفا در حوزه اقتصادی شدهاند که از چرخه کمیته امداد خارج شدهاند.
وی افزود: در همین راستا تعداد 140 هزار خانوار در حوزه اشتغال امسال وارد شدهاند تا به مرز خوداتکایی برسند و از چرخه کمیته امداد خارج شوند.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه تعداد یک میلیون زن سرپرست خانواده تحت پوشش کمیته امداد هستند، تصریح کرد: عمدتا تلاش میکنیم تا زنان سرپرست خانواده دارای شغل شوند اما یکسری از زنان فقط اشتغالشان خانهداری است، بنابراین طرحی تهیه کردهایم که خانهداری یک شغل محسوب میشود و باید این دسته از زنان به جای دریافت مستمری حقوق دریافت کنند.
انواری ادامه داد: تلاشمان این است بتوانیم پرداخت حقوق برای این زنان را تثبیت کنیم که در گام نخست جامعه هدف ما زنانی هستند که توانایی اشتغال ندارند.
انواری با بیان اینکه تعداد 400 هزار دانشآموز و 100 هزار دانشجو تحت پوشش کمیته امداد هستند، تصریح کرد: عمدتا کمک کمیته امداد به این دسته از مددجویان با ارایه وام است.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به جشن نیکوکاری در 14 اسفند اظهار کرد: در روز چهارشنبه 14 اسفند زنگ جشن نیکوکاری در مدارس به صدا درمیآید و پنجشنبه برای پایگاه بسیج، جمعه برای پایگاههای نماز جمعه جشن نیکوکاری برگزار میشود تا یک جشن ملی با حضور مردم برای کمک به نیازمندان برگزار شود.
وی افزود: درخواست ما از مردم این است که کمکهای مردمی، نقدی باشد چرا که برنامه توزیع کمکهای نقدی مشخص است، کمک کالایی هم خوب است اما باید کالاها نو باشند، فقط زمان برای تفکیک کالاها زیاد است.
وی با بیان اینکه سهم اشتغال کمیته امداد در بودجه مصوب مجلس زیاد نیست، اظهار کرد: اما از طریق قرضالحسنه بانکها توانستهایم از این اعتبارات برای فراهمسازی اشتغال کمک بگیریم.
انواری با بیان اینکه اعتبارات بانکی بستگی به سهم قرضالحسنه بانکها دارد، خاطرنشان کرد: مجوزی برای فراهمسازی اشتغالزایی از محل قرضالحسنه بانکها به مبلغ 2 هزار میلیارد تومان دریافت کردهایم که در سالهای گذشته این مقدار دارای نوساناتی بود و اکنون بستگی به پرداخت و دریافت بانکها دارد.
وی با اشاره به طرحی که کمیته امداد به رییسجمهور و وزرا ارائه داده است، اظهار کرد: طی این طرح کمیته امداد آمادگی ایجاد 500 هزار اشتغال خرد و خانگی را دارد البته اگر منابع آن تأمین شود.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: در هفته گذشته تعداد هشت هزار خانوار در استان فارس جشن خودکفایی گرفتند.
به گفته وی، اعتبار سه هزار و 300 میلیارد تومان برای سال 93 از سوی دولت برای کمیته امداد امام خمینی به تصویب رسیده است.
وی با بیان اینکه امسال بیش از یکهزار و 200 میلیارد تومان از کمکهای مردمی اعتبار دریافت کردهایم، اظهار کرد: تا آخر سال این مبلغ به بیش از یکهزار و 500 میلیارد تومان میرسد.
انواری با بیان اینکه کمکهای معیشتی به خانوادهها تابع تصویب بودجه در هر سال است، تصریح کرد: میزان پرداختی به خانوادهها را دولت تأیید میکند البته کمیته امداد جدا از کمک معیشتی کمکهای دیگر از جمله اشتغال و مسکن هم به مددجویان میکند.
وی افزود: برای کمک معیشتی به خانوادهها 40 درصد حداقل حقوق و دستمزد در کشور مبنا قرار گرفته شده است البته با توجه پرداخت یارانه از سوی دولت بخشهایی ترمیم شده است.
وی درباره تعطیلی کمیته امداد در کشور آذربایجان اظهار کرد: از سال گذشته زمزمههایی برای تعطیلی از سوی دولت آذربایجان مطرح بود که در نهایت ابلاغی برای تعطیلی از سوی این دولت به دست ما رسید و ما اصراری نداریم هنگامی که دولت علاقهمند نیست کمیته امداد در آنجا حضور داشته باشیم.
وی افزود: مردم آذربایجان آنان که از خدمت امداد بهرهمند بودند آنها معترض هستند اما ما در شرایطی هستیم که باید از تصمیم دولت تبعیت کنیم.
انواری، درباره پرداخت عیدی به مددجویان تصریح کرد: ما مصمم به پرداخت عیدی هستیم اما تا الان به طور کامل بودجه تخصیص نیافته است و فکر میکنیم تا هفته آینده این بودجه تخصیص پیدا کند که به اعتباری حدود 100 میلیارد تومان برای پرداخت عیدی به اندازه یک مستمری به مددجویان نیازمندیم.
وی با بیان اینکه 100 هزار دانشجو را تحت پوشش خود داریم، اظهار کرد: 15 یا 20 درصد این دانشجویان طلاب دینی هستند که هزینههای تحصیلی و معیشتی آنان را کمک میکنیم.
وی با بیان اینکه به 200 هزار واحد مسکونی برای مددجویان نیازمندیم، تصریح کرد: هر ساله یک تعدادی واحد مسکونی را ایجاد میکنیم که امسال 70 هزار تا بوده است و طی طرحی در نظر داریم تا با مشارکت خیرین مشکل خانه مددجویان را حل کنیم البته در مسکن مهر ما سهم جدی نداشتهایم تنها توانستیم از 15 درصد به این سهم استفاده کنیم.
به گفته انواری، کمیته امداد مسئول جمعآوری زکات است که در همه روستاها شبکه زکات گسترده است و امسال 150 میلیارد تومان از طریق زکات جمعآوری شده است که نسبت به سالهای گذشته 20 درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم زکات واجب را در کشور سامان دهیم میتوانیم 9 هزار میلیارد تومان زکات واجب دریافت کنیم، خاطرنشان کرد: با احتساب زکام مستحب پیشبینی میشود 20 هزار میلیارد تومان زکات جمعآوری شود.
وی با بیان اینکه دولت بودجه 100 میلیارد تومان را مصوب زکات کرده است، گفت: تنها 15 درصد را دریافت کردهایم که در حوزه روستایی خرج شده است.
به گفته سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره)، 6 هزار مسجد از محل زکات ساخته شده است و تعداد 2هزار و 500 مسجد مرمت و بازسازی شده است.
پایان پیام/
نظر شما