کیفیت آموزش در سال جهاد اقتصادی ارتقا یابد

معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه دانشگاه با تربیت نیروی انسانی و تحویل به جامعه کار اقتصادی می‌کند، افزود: در سالی که به عنوان جهاد اقتصادی نامگذاری شده باید کیفیت آموزش را ارتقا دهیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد علی فیروزی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، عصر گذشته (10 اردیبهشت) در مراسم افتتاحیه هفته آموزش که در این دانشگاه برگزار شد، با تأکید بر مشخص کردن اهداف آموزش توسط اساتید در این هفته، هدف از آموزش را حکمت آموزی دانست و گفت: ارکان آموزش شامل استاد، دانشجو، کتاب و زیرساخت‌هاست که اینها باید با هم اصلاح شوند و اصلاح هر کدام به تنهایی بی فایده است.

 

وی هدف از نامگذاری این هفته به عنوان آموزش را ارج نهادن و سپاسگزاری از کسانی دانست که در حوزه آموزش فعالیت می‌کنند و محور اصلی دانشگاه‌ها که همان آموزش است را هدایت می‌کنند.

 

وی به طرح آمایش آموزش عالی اشاره کرد و با کلیدی دانستن آن بیان کرد: در این طرح باید نقش آموزش و فعالیت‌های پژوهشی مشخص شود و در واقع با اجرای آن، آموزش در استان هدفمند و بر اساس نیازهای خوزستان نیرو تربیت می شود.

 

فیروزی ضرورت بازنگری و اصلاح برخی قوانین را یادآور شد و عنوان کرد: قوانین ما اساتید را از حکمت دور می‌کنند و به نوعی جهت می‌‌دهند که استاد پیوسته در اندیشه نگارش مقاله و کسب امتیاز پژوهشی و علمی باشد و این جدا از فلسفه حکمت آموزی توسط معلم است.

 

وی اذعان داشت: کار اقتصادی صرفاً در کارخانه و صنعت انجام نمی‌شود، دانشگاه با تربیت نیروی انسانی و تحویل به جامعه کار اقتصادی می‌کند پس در سالی که به عنوان جهاد اقتصادی نامگذاری شده باید کیفیت آموزش را ارتقا دهیم و تلاش کنیم دانشجویانی با روحیه خودباوری و عزت نفس تربیت و تحویل جامعه دهیم.

 

غلامحسین مکتبی، مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در سخنانی ارتقای کیفیت آموزش و انضباط بخشیدن به فعالیت‌های آموزش را از دیگر اهداف نامگذاری این هفته به نام هفته آموزش عنوان کرد.

 

وی میزان تطابق فعالیت‌های آموزشی و تدریس اساتید با انتظارات از پیش تعیین شده را به عنوان کیفیت آموزش قلمداد کرد و افزود: عدم توازن برنامه‌های آموزشی با نیازهای واقعی آموزش دانشجویان و جامعه از دلایل افت کیفیت آموزش است از این رو، بازنگری در سرفصل‌های دروس آموزشی به عنوان یک اقدام ضروری از محورهای اساسی دفتر نظارت و ارزیابی است.

 

وی ادامه داد: دسترسی سریع استاد و دانشجو به کامپیوتر و اینترنت، معرفی فارغ التحصیلان به بازار کار، به روز و کاربردی کردن سر فصل دروس، استفاده از اساتید مجرب در گروه‌های آموزشی، ایجاد فضای مناسب برای تحصیل و مطالعه، ارزیابی استاد و دانشجو بر مبنای میزان فراگیری و اطمینان و اعتماد دانشجویان به اساتید از جمله عوامل مؤثر بر کیفیت آموزش در دانشگاه‌هاست که عدم تحقق آنها موجب نارضایتی استاد و دانشجو می‌‌شود.

 

دکتر مکتبی عوامل مؤثر بر کیفیت آموزش عالی را بر اساس رتبه‌بندی به ترتیب شامل برقراری ارتباط دانشکده با قطب‌های صنعتی، ارائه خدمات ویژه به دانشجویان جدیدالورود، زیبا و مناسب کردن چیدمان اتاق‌ها و کلاس‌های دانشکده عنوان کرد.

 

وی تصریح کرد: علاوه بر این مواردی مانند گسترش سطوح تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری، تخصیص زمان مناسب و کافی برای پاسخگویی به مشکلات دانشجویان، رفتار درخور شأن اساتید با دانشجویان، تأمین فضای آموزشی مناسب، انجام خدمات اداری سریع و به موقع، حضور به ‌هنگام و منظم اساتید در کلاس‌های درسی از جمله عواملی است که به جذابیت دانشگاه می افزاید.

 

پایان پیام/

کد خبر 34974

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha