از تاکید بر بومی سازی دانشجویان تا گسترش اخلاق اسلامی در دانشگاه‌ها

خبرگزاری شبستان: وزیر علوم تحقیقات و فناوری با حضور در شهر قم با علما و مراجع عظام تقلید این شهر دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، رضا فرجی‌دانا که پس از تصدی پست وزارت برای نخستین بار به قم سفر می‌کرد ابتدا به دیدار حجت‌الاسلام و المسلمین شهرستانی نماینده آیت‌الله سیستانی در ایران رفت و با ایشان دیدار کرد.


وی با تاکید بر وحدت حوزه و دانشگاه گفت: توجه به این امر بسیار مهم بوده و باید روز به روز گسترش یابد. وحدت حوزه و دانشگاه باید روز به روز تقویت شود زیرا تاثیر فراوانی بر فعالیت‌های خواهد داشت.
 

نماینده آیت‌الله شهرستانی در ایران تاکید کرد: ارتباط میان حوزه و دانشگاه بسیار ضروری است و عاملی اصلی در پیشرفت خواهد بود.
 

حجت‌الاسلام شهرستانی تاکید کرد: امروز قدرت‌های جهانی علیه اسلام به پا خاسته و مخالفت آنها با جمهوری اسلامی هم در همین راستاست.
 

وی با اشاره به موضوع بیداری اسلامی گفت: دشمنان به دنبال ایجاد انحراف در بیداری اسلامی هستند ولی امروزه این کار را از طریق مهره‌های خودشان انجام نمی‌دهند بلکه سعی می‌کنند از طریق خود ملت‌ها وارد عمل شوند.


حجت‌الاسلام شهرستانی با تاکید بر گسترش مسائل علمی در دانشگاه‌ها گفت: تبادل علمی و پژوهشی میان دانشگاهیان مسلمان مانند ایران و عراق می‌تواند فایده‌های زیادی داشته باشد.
 

نماینده آیت‌الله شهرستانی در ایران با اشاره به رتبه‌های علمی ایران گفت: امروزه ایران حرف‌های زیادی در رشته‌های علمی به ویژه پزشکی در سطح جهان دارد و این محصول تلاش دانشگاهیان است.
 

وی با تاکید بر گسترش وحدت حوزه و دانشگاه گفت: نزدیکی بیشتر میان حوزه و دانشگاه یکی از مطالبات جدی طی سال‌های پس از انقلاب بوده است که باید بکوشیم این موضوع روز به روز گسترش یابد.
 

*رشد فضای علمی کشور در کنار مباحث اعتقادی
وزیر علوم در ادامه به دیدار آیت‌الله لطف‌الله صافی‌گلپایگانی از مراجع عظام تقلید رفت. ایشا در این دیدار با تاکید بر موضوع علم و دانش گفت: اسلام به این موضوع مهم تاکید دارد و در گسترش آن سفارش کرده است.
 

وی بیان داشت: وزارت علوم در این خصوص وظیفه خطیری را بر عهده دارد و باید همواره بکوشد تا در اجرایی کردن آن بکوشد.
 

این مرجع تقلید ادامه داد: باید علوم به اخلاق و معنویات آراسته شود و توجه به تربیت دینی و اخلاقی در دانشگاه ها مورد تاکید اسلام است.
 

آیت‌الله صافی‌گلپایگانی گفت: در دانشگاه‌ها، همسو با آموزش‌های علمی باید در زمینه اخلاق نیز کار شود و این از اهمیت بسیاری برخوردار است.
 

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران باید طلایه دار و الگوی پیشرفت علمی برای سایر ملت‌ها باشد و پیشتازی کشور در عرصه‌های علمی و پژوهشی ضروری است.
 

این مرجع تقلید با تاکید بر رشد علمی جامعه گفت: باید وزارت علوم در این زمینه فعالیت داشته باشد و در کنار آن به رشد اعتقادی جوانان نیز اهتمام ورزد.

 

*شعار یا حسین و یازهرا کشور را حفظ کرده است
وزیر علوم در ادامه برنامه‌های خود به قم به دیدار آیت‌الله جوادی‌آملی رفت، این مرجع تقلید در این دیدار گفت: علم در هر زمان و مکان دینی است و اگر علم به قاره‌ای وابسته باشد علم به حساب نخواهد آمد.
 

وی با تاکید بر دانشگاهی الهی تصریح کرد: اگر نقشه جامع علمی جهانی نداشته باشیم نمی‌توانیم دانشگاه را الهی کنیم و این امر بسیار مهمی است که باید مورد توجه باشد.
 

این مرجع تقلید گفت: اگر مشاهده می‌کنیم که گروه 1+5 از دموکراسی دم می‌زنند به این دلیل است که از آدم کشی خسته شده‌اند و خروجی دانشگاه غیر الهی چیزی جز آدم کشی نیست که آنها به این امر رسیده‌اند.
 

آیت‌الله جوادی‌آملی با اشاره به دانشگاه‌های ما قبل از انقلاب اسلامی گفت: در آن زمان دانشگاه‌های ما غیردینی بود و ما همواره تسلیم دشمن بودیم و اما بعد از پیروزی انقلاب که دانشگاه‌های ما دینی شدند شاهد هستیم که غرب و شرق را به زانو درآورده‌ایم.
 

وی با اشاره به موضوع قرآن و عترت در دانشگاه‌ها گفت: باید قرآن و عترت به معنای واقعی به دانشگاه بیاید و وقتی دین در دانشگاه حاکم باشد فرار مغزها را نخواهیم داشت.
 

این مرجع تقلید تاکید کرد: خروجی انقلاب ما کوثر است اما مذاکره کنندگان ایرانی گرفتار تکاثر هستند که آخر آن خیانت و خونریزی است.
 

آیت‌الله جوادی‌آملی ادامه داد: دانشگاه‌های ما باید جویی دینی داشته باشند تا بتوانیم در برابر دشمن صف آرایی کنیم و اگر دین نباشد کشور در یک نصف روز از بین خواهد رفت.
 

وی با تاکید بر حفظ آرمان‌ها گفت: شعار یا حسین و یازهرا است که کشور را حفظ می‌کند و پرچم سه رنگ ما را نیز یا زهرا حفظ کرده است لذا فرهنگ دین داری باید در بین دانشجویان زنده بماند.

 

*تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها ایجاد شود
مقصد بعدی وزیر علوم دفتر آیت‌الله علوی‌گرگانی بود که با این مرجع تقلید هم دیدار و گفتگو کرد. ایشان در این دیدار گفت: دیدار وزرا و مسئولان با علما و مراجع بسیار خوب است و موجب می‌شود تا مسائل را منتقل کرد و این از ارزش بسیاری برخوردار است.
 

وی بیان داشت: مسئولیت شما یک مسئولیت بالایی است و تمام دانشگاه‌ها زیر نظر شما هستند و باید در درجه اول به فکر مسائل فرهنگی بوده و به پیشبرد اهداف توجه کنید.
 

این مرجع تقلید ادامه داد: سعی کنید در دانشگاه‌ها به مسائل اخلاقی و فرهنگی توجه جدی داشته باشید زیرا این امر از اهمیت بسیاری برخوردار است.
 

آیت‌الله علوی‌گرگانی با اشاره به موضوع تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها تاکید کرد: این موضوع در کشورهای اروپایی هم ایجاد شده و باید به آن توجه شود.
 

وی بیان داشت: باید در این زمینه تلاش شود تا دانشگاه‌ها تک جنسیتی شود زیرا اثرگذاری دارد و موجب رشد علمی خواهد شد.
 

این مرجع تقلید با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: جو دانشگاه‌ها را اجازه ندهید که سیاسی شود و اجازه ندهید که دانشجوها با وارد مسائل سیاسی بی جهت شوند، دانشجو از مسائل سیاسی بداند اما نباید جو سیاسی باشد و تنها به علوم بپردازیم.
 

آیت‌الله علوی‌گرگانی گفت: باید به گونه‌ای باشد که دانشجوها بومی شوند به خصوص دخترها که این موضوعی ضروری است که مشکلات بسیاری را به بار می‌آورد.
 

وی بیان داشت: البته می‌دانم که این کارها در دراز مدت انجام می‌شود ولی باید کارها را اجرایی کرد به خصوص در قم که نیاز است بحث بومی سازی اجرایی شود.

 

*مدل کاملی از وحدت حوزه و دانشگاه هنوز ترسیم نشده است
آیت‌الله سید محمود هاشمی‌شاهرودی نیز در دیدار با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تولید علم گفت: ایران باید تولید کننده علوم انسانی در جامعه باشد و این قابلیت در میان ایرانیان وجود دارد.
 

وی افزود: این وزاتخانه نقش موثری در تولید علم دارد و باید با برنامه‌ریزی دقیق زمینه تحولات اساسی را ایجاد کرده و به دنبال تولید علوم انسانی باشد.
 

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به وضعیت دیگر کشورهای اسلامی گفت: امروز بسیاری از کشورهای اسلامی به دنبال کسب علوم اسلامی از ایران هستند و باید وزارت علوم به این بخش توجه جدی داشته باشد.
 

آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی با تاکید بر گسترش وحدت میان حوزه و دانشگاه گفت: این امر از اهمیت بسیاری برخوردار است ولی متاسفانه در خصوص این مقوله مهم و اساسی هنوز مدل کاملی ترسیم نشده است.
 

وی عنوان داشت: وزارت علوم باید در این عرصه نیز جدی‌تر وارد عرصه شده تا بتوانیم وحدت این دو نهاد مهم علمی کشور را گسترش دهیم.

 

*دیدار وزیر علوم با آیت‌الله وحیدخراسانی
وزیر علوم تحقیقات و فناوری همچنین با حضور در بیت آیت‌الله وحید خراسانی با این مرجع تقلید دیدار و گفتگو کرد.
 

آیت‌الله وحید خراسانی در این دیدار گفت: تعلیم و تربیت با بعد انسانیت سروکار دارد و این امر از اهم کارها است.
 

این مرجع تقلید گفت: اساتید نقش موثری در شکل گیری شخصیت انسان‌ها دارند که باید به این وظیفه مهم توجه داشته و خداوند مد نظر آنها باشد.
 

وی در این دیدار همگان را به قرائت روزانه قرآن کریم و هدیه نمودن آن به امام زمان(عج) توصیه کردند و گفت: قطعا با این کار نظر عنایت امام عصر(عج) نیز شامل حال مدیران بوده و ایشان را در انجام این مسئولیت خطیر یاری خواهد نمود.


در ابتدای این دیدار وزیر علوم به ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های صورت گرفته در این وزارتخانه پرداخت و گفت: ما نیازمندان ارشادات و راهنمای‌های مراجع عظام تقلید هستیم.

 

*افزایش اعتبارات عمرانی دانشگاه‌ها
یکی از برنامه‌های وزیر علوم تحقیقات و فناوری به قم نشست با روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان بود که وی در این دیدار گفت: یکی از موضوعاتی که باید مورد توجه قرار گیرد، اخلاق است و علم در کنار اخلاق نتیجه خواهد داد.


وی افزود: راه نجات در این است که دانشگاه با اخلاقیات همراه باشد تا ابتذال به دانشگاه‌ها راه نیافته و اساتید بتوانند علوم را بیان و مطرح کنند.
 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: در فضای نگاه اخلاقی است که رانت‌بازی‌ها از بین رفته و استانداردهای جهانی ایجاد خواهد شد.
 

فرجی‌دانا به مشکلات اعتباری اشاره کرد و گفت: مسائل اعتباری و مادی یکی از موانع آموزش عالی است و به همین دلیل آموزش عالی در کشور در جایگاه واقعی خود قرار ندارد و این در حالی است که 4/4 میلیون دانشجو در کشور داریم.
 

وی با اشاره به وضعیت دانشگاه‌ها قبل و بعد از انقلاب گفت: قبل از انقلاب از نظر تعداد رشته‌های دانشگاهی در فقر به سر می‌بردیم و دانشجویان مجبور بودند به خارج از کشور برای ادامه تحصیل بروند.
 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ابراز داشت: در 35 سال گذشته کارنامه آموزش عالی کشور درخشان بوده و برای پاسخگویی به تقاضای اجتماعی آموزش عالی موفق عمل کرده‌ایم.
 

فرجی‌دانا گفت: سرانه دانشجو در سال در برخی کشورهای منطقه نزدیک به 10 برابر ایران است و باید ما هم در این عرصه تلاش جدی داشته باشیم.
 

وی بیان داشت: دولت 42 هزار میلیارد تومان یارانه اختصاص داده که که خرج نان و پنیر عده‌ای می‌شود اما اگر سرمایه گذاری کنیم، فنون توسعه یافته و سرمایه گذاری در کشور ایجاد خواهد شد.
 

فرجی‌دانا با تاکید بر سرمایه گذاری گفت: اگر این مقدار یارانه را سرمایه‌گذاری کنیم شاهد تحولی عظیم را در این بخش خواهیم بود.
 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: کل بودجه آموزش عالی کشور سالانه 4 هزار میلیارد تومان است و اعتبارات عمرانی سال آینده از 14 درصد به 40 درصد و 10 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
 

وی با اشاره به جایگاه قم در زمینه آموزش عالی گفت: قم در این خصوص جایگاه ویژه‌ای به عنوان قطب علمی عالم اسلام دارد و به عنوان یک ماموریت در آمایش سرزمینی قم، باید به قطب علمی شدن این استان توجه کنیم.
 

فرجی‌دانا ابراز داشت: قم نیازمند دانشگاه بزرگ پزشکی در امور تخصصی است و به واسطه حضور حوزه علمیه باید دانشگاه‌های این استان نیز صاحب نام و نقشی قطبی داشته باشند.
پایان پیام/

کد خبر 350368

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha