به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، دکتر حسن روحانی رئیس جمهور اواخر هفته جاری به کشور عمان سفر می کند.
بنابراین گزارش، چندی پیش سفیر عمان دعوتنامه رسمی پادشاه عمان از روحانی برای سفر به این کشور را را به رئیس دفتر رئیس جمهور تقدیم کرد. سلطان قابوس بن سعید پادشاه عمان نیز چندی پیش در راس هیاتی بلندپایه به تهران سفر کرده بود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عمان نیز در روز چهارشنبه در مصاحبه با نشریه تایمز عمان این خبر را تایید کرد.
عمان نخستین کشور در حاشیه خلیج فارس خواهد بود که روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم از آن بازدید میکند. احتمالا این سفر که دو روزه خواهد بود در روز چهارشنبه انجام میشود.
در این سفر روحانی را هیاتی از معاونین و مشاورین و خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران همراهی خواهند کرد.
در خبر دیگری که از سفر روحانی به کشورهای عربی منتشر شده احتمال مسافرت رئیس جمهور کشورمان در ماه فروردین به کشور عربستان است.
روزنامه «دیلیاستار» لبنان به نقل از منابع دیپلماتیک و سیاسی این کشور از دعوت رسمی دولت عربستان از «حسن روحانی» برای سفر به ریاض خبر داده است.
به گفته این منابع، این دعوت از آقای روحانی پذیرفته شده و مسئولان ایرانی هم اکنون در حال آماده کردن مقدمات این سفر هستند.
این منابع همچنین گفتهاند که این سفر احتمالا بعد از سفر «باراک اوباما» به ریاض که در هفته آخر ماه مارس (نیمه اول فروردین) صورت میگیرد، انجام میشود.
پیش از این هم برخی منابع گزارشهایی مشابه منتشر کرده بودند، اما تاکنون هیچیک از آنها تائید نشده است.
دولت تدبیر و امید از زمان آغاز کارش در تلاش بوده که رابطه ای مسالمت آمیز تر از گذشته با کشور عربستان ایجاد کند. در همین زمینه محمد جواد ظریف نیز قصد سفر به ریاض کرده بود که با مخالفت مقامات عربستانی روبرو شد.
پس از آن مقامات عربستانی از آیت الله هاشمی رفسنجانی برای سفر به این کشور دعوت به عمل آوردند که وی نیز این دعوت را نپذیرفت.
در ادامه این کشور ناچار به دعوت از رئیس جمهور شد.
این اقدام عربستانی ها نشان از آن دارد که علاقه مند به ادامه همکاری با مقامات درجه اول ایران دارند و هنوز به گسترش روابط در سطح وزرا اعتقادی ندارند.
گفتنی است جمهوری اسلامی ایران و عربستان صعودی علی رغم سکوت دیپلماتیکشان همواره از رقیبان درجه اول در منطقه خاورمیانه به حساب می آمدند زیرا هردو دارای قدرتی مثال زدنی در منطقه هستند و نقاط اختلاف سیاسی آنها درخصوص تحولات منطقه و اسراییل باعث شده در سال های اخیر اختلافاتشان عمیق تر شود.
پایان پیام/
نظر شما