به گزارش خبرنگار شبستان، ایرج راد رییس خانه تئاتر و هنرمند پیشکسوت سینما و تئاتر در مراسم گردهمایی هنرمندان تئاتر با بیان این مطلب گفت: در این یازده سال که از عمر خانه تئاتر می گذرد شاهد حضور هنرمندان زیادی بودیم که در این خانه حضور پیدا کردند و با مشکلات عجیب و غریبی روبرو بودند و هستند. مسایل و مشکلاتی که اغلب به جای پرداختن به اصل، ما را به حاشیه کشاند اما هدف این برنامه پرداختن و توجه به اصل و واقعیت تئاتر بود که همان پذیرفتن این حرفه به عنوان یک شغل است. اما وقتی این امر اتفاق نیفتد ما چگونه می توانیم از امنیت شغلی و مسایل صنفی حرف بزنیم.
راد افزود: زمانی هنر به عنوان یک شغل امری شناخته شده بود. به خصوص هنر تئاتر که جایگاه ویژه ای داشت و من به عنوان یک هنرمند تئاتر از اداره تئاتر حکم داشتم و این حکم مورد تایید سازمان امور استخدامی کشور بود و زمانی هم که بازنشسته شدم پست ها ستاره دار شدند تا به افراد دیگر انتقال داده شود اما این جایگاه در حال حاضر دیگر تعریف مشخصی ندارد و حتی برای وزارت کار و امور اجتماعی تعریف شده نیست.
وی تصریح کرد: تا زمانی که جایگاه ما مشخص نشود حرکت صنفی معنا و مفهومی نخواهد داشت ولی اگر بتوانیم این جایگاه را تعریف کنیم بی شک می توانیم سندیکا داشته باشیم و حقوق خود را از مجرای قانونی دنبال کنیم.
رییس خانه تئاتر درباره مشخص نبودن جایگاه هنر در عرصه حقوقی کشور گفت: من چندین بار با مسئولان زیربط اعم از دولتی و مجلس گفتگو داشته ام و خواستار مشخص شدن جایگاه هنر در امور حقوقی کشور شدم زیرا در سازمان های ذیربط به هیچ عنوان با نام هنر روبرو نمی شویم وقتی می گویم وزارت فرهنگ و ارشاد و یا کمیسیون فرهنگی مجلس و معاونت فرهنگی، جایگاهی خاص برای هنر قائل نیستیم.
وی در ادامه گفت: وقتی هنر به صورت حاشیه ای شناخته می شود معنای مشخصی نخواهد داشت و این طبیعی است که باقی قضایا هم تبدیل به مسایل حاشیه ای شود چون قوانین خاصی وجود ندارد و هر مسئولی که می آید سلیقه ای برخورد می کند.
راد خاطرنشان کرد: هرگاه مسئولانی آمدند که خود اهل هنر و یا علاقه مند به هنر بودند هنر جانی تازه گرفت ولی بعضی از مسئولان که این شرایط را نداشتند شرایط را پیچیده کردند.
پایان پیام/
نظر شما