امیرمیمنت آبادی، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد اظهارداشت: هم اکنون بانک های کشاورزی، سپه، توسعه تعاون، ملت، تجارت، رفاه کارگران، اقتصاد نوین، ایران زمین به همراه صندوق مهر امام رضا و موسسه عسگریه با صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون، توافقنامه امضاء کرده اند.
وی تصریح کرد: این در حالیست که بانک مرکزی با تمامی بانک ها ابلاغیه صادر کرده ولیکن به جز این بانک ها که ضمانت نامه سرمایه گذاری تعاون را قبول می کنند، مابقی بانک ها از این کار استقبال نمی کنند.
وی افزود: البته برخی بانک ها که در مرکز با آنها تفاهمنامه منعقد نشده در شهرستان ها از ضمانت نامه های صندوق استقبال می کنند و این ضمانت نامه ها را می پذیرند.
سرمایه هزار و 600 میلیارد تومانی صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون کشور
میمنت آبادی، با بیان اینکه در حال حاضر بر اساس درخواست های موجود مشکل کمبود سرمایه در صندوق نداریم، میزان تعهدات صندوق را تاکنون 300 میلیارد تومان ذکر کرد و اظهار داشت: این در حالی است که حدود هزار و 600 میلیارد تومان سرمایه داریم.
وی خاطرنشان کرد: حتی در صورتی که میزان تعهدات صندوق بیشتر از این میزان نیز شود باز هم مشکلی برای صدور ضمانت نامه نداریم و می توانیم از محل های دیگری منابع مالی مورد نیاز را تامین کنیم.
میمنت آبادی، یادآور شد: تاکنون در لایحه بودجه به اسم صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون مبلغ خاصی برای افزایش سرمایه مستقیم صندوق تصویب نشده اما در قانون برای وزارت تعاون اعتباری درنظر گرفته شده که مبلغی نیز به صندوق اختصاص می یابد.
بهره مندی 600 طرح تعاونی از 300میلیاردتومان ضمانت نامه صندوق
وی تصریح کرد: تا کنون برای 600 طرح تعاونی در بخش تولیدی، توزیعی و خدماتی حدود 300 میلیارد تومان ضمانت نامه از ناحیه صندوق صادر شده است.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون کشور میزان نرخ کارمزدهای صندوق را طی سنوات گذشته یک تا دو درصد اعلام کرد و بیان داشت: بر اساس تجربه سه سال گذشته از آذر ماه امسال مقرر شد همین مقدار کم کارمزدها نیز به نصف کاهش یابد.
وی ادامه داد: در مجموع یک طرح 5 ساله در سال اول تا یک درصد و در سال های بعد حدود 25/0 درصد به صندوق کارمزد پرداخت می کند که در مجموع طی 5 سال معادل دو درصد می شود در حالی که در صورت خوش حسابی 30 درصد کارمزد پرداختی به شخص عودت داده می شود.
میمنت آبادی با بیان اینکه هدف صندوق سودآوری نیست، گفت: کل کارمزدی که صندوق در طول یک سال دریافت می کند شاید به اندازه یک طرح که به خسارت برخورد کند، نخواهد بود.
وی در این رابطه به میزان خسارت های پرداخت شده توسط صندوق در طول این سه سال اشاره کرد و اظهار داشت: تاکنون طی این مدت میزان خسارت های پرداخت شده کمتر از سه درصد کل پرداختی بوده چرا که صندوق سرمایه گذاری تعاون حتی در صورت دیرکرد یک تا سه قسط نیز اقدام به پرداخت خسارت به بانک ها می کند که ممکن است این میزان مجدداً توسط وام گیرنده به صندوق بازگردد.
5میلیارد تومان، سقف پرداخت در ضمانت نامه ها
وی با بیان اینکه ما به دنبال طرح های کوچک و زودبازده هستیم، خاطرنشان کرد: سقف پرداخت در ضمانت ها به شرطی که از 70 درصد بیشتر نباشد حدود 5 میلیارد تومان است.
میمنت آبادی افزود: علاوه بر این، صندوق علاوه بر تسهیلات طرح های تولیدی بخش تعاون، طرح های خدماتی و توزیعی به خصوص در بخش مسکن را نیز تایید می کند.
وی، عنصر اصلی در صندوق را اعتماد دانست و تصریح کرد: به هیچ وجه بنا نداریم سفته و وثیقه کسی را به اجرا بگذاریم و با شرکت های تعاونی درگیر شویم ولی از مردم تقاضا می شود برای جلوگیری از هر گونه مشکل و استفاده مجدد از مزایای صندوق، حتما اقساط خود را به موقع پرداخت کنند.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون کشور با تاکید بر اینکه برای هر طرح به طور میانگین حدود پنج میلیارد ریال ضمانت نامه صادر شده است که 10 درصد سقف تعهدی است، اظهار داشت: این صندوق تا 70 درصد از ضمانت طرح های تولیدی و اقتصادی شرکت های تعاونی را که مورد تایید بانک های عامل باشند، پرداخت می کند.
فعالیت 70 نمایندگی صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون در استان ها
وی یادآور شد: هم اکنون 70 نمایندگی صندوق در استان های کشور در بانک های توسعه تعاون، اتناق تعاون، بنیاد توسعه تعاون و کارآفرینی و در چند استان در شرکت های تعاونی خصوصی فعال است که از این تعداد دو نمایندگی در خراسان شمالی فعال است.
میمنت آبادی اشاره ای به وضعیت نمایندگی صندوق در خراسان شمالی کرد و گفت: طی سال 93، مبلغ 15 هزار میلیارد تومان توزیع اعتبارات از محل صندوق برای این استان در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: با این وجود هر میزان طرح مناسب که در استان به تایید بانک برسد و اعتبارسنجی طرح قابل قبول باشد، ضمانت نامه صادر می شود.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون کشور یادآور شد: تاکنون برای 15 طرح به میزان 9 میلیارد و 770 میلیون تومان متقاضی از خراسان شمالی داشته ایم که 3 میلیارد و 800 میلیون تومان آن مصوب شده است.
وی متذکر شد: این استان با داشتن 300 کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان و پتانسیل بالای کشاورزی و منابع آب می تواند بهترین بهره برداری را از ظرفیت های صندوق داشته باشد.
میمنت آبادی در پایان از مدیران استان خواست چند طرح جامع برای تحول در استان ارائه دهند و صندوق نیز حمایت می کند.
پایان پیام/
نظر شما