به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری با اصحاب رسانه در جلسه هیئت دولت گفت: در مورد اکسپوی 2015 سوال شد، این موضوع به شرکت نمایشگاههای بینالمللی مسئولیتاش واگذار شد، طرح ما شاید طرح بسیار جالبی است، 30 نفر از مهندسان توامان روی آن کار کردند تا جایی که مسئولان اکسپوی 15 نیز از لحاظ مشخصات زمین طرح را ارسال کردیم و حدود 1900 متر مربع زمین در این امر قراردادش بسته شده است.
وی افزود: این طرح به گونهای طراحی شده است که اگر خواستیم اجزا را بتوانیم باز کنیم و در محل نمایشگاه نصب کنیم تا مردم ایران نیز از آن بازدید کنند، تم این اکسپو تم جالبی است، در واقع تغذیه انسانها از زمین است که به کشاورزی و نوآوری در بخش تولید و مصرف بازمیگردد. سعی کردیم مسایل جدید و نوین و سنتهای ایرانی را در جهت تولید و مصرف ببینیم.
نعمتزاده در مورد برنامههای خود در سیاستهای اقتصاد مقاومتی اعلام کرد همین که این سیاستها ابلاغ شد و رییسجمهور نیز ابلاغیهای را در این زمینه صادر و معاون اول وظایف را تفکیک کرد ستادی در وزارتخانه به سرپرستی بنده و چندین نفر از معاونان و مشاوران تشکیل شد.
وی گفت: طرح اولیهای به صورت برنامه تا آخر این ماه ارایه میشود و همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند اقتصاد مقاومتی یک مسئله گذرا نیست بلکه بحث درازمدت مطرح میشود.
وزیر صنعت در مورد خودرو و کیفیت و قیمت اظهار کرد: خودروسازان ما شرکتهای خصوصی هستند ممکن است از لحاظ تذکرات و نظر ارشادی و پیگیریها نظراتی را ارایه دهیم همانگونه که در جلسات ماهانه موضوعاتی را مطرح میکنیم.
نعمتزاده اعلام کرد: نظر ما این است که قیمت خودرو تغییر نکند همانگونه که چند ماه پیش گفتیم که به قیمت اول سال 91 و آخر سال 92 نگهداری شود و واحدهای تولیدی پذیرفتند برای سال آینده نیز نظرمان این است که قیمتها ثابت بمانند و هزینههایی که از محل تورم و سایر هزینهها به صنعت تحمیل میشود از لحاظ افزایش تولید جبران کنیم.
نعمتزاده در مورد سبد کالا و عدم تعلق به اقشار کمدرآمد اظهار کرد: به برخی از اقشار کمدرآمد این سبد تعلق نگرفته است و لیستی در دولت فراهم شده بود که بر مبنای همان لیست که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میدهد، عمل کردیم؛ بنابراین لیستی را از خود تهیه نکردهایم تا اضافه یا کم کنیم، انشاءالله ستاد هدفمندی یارانهها دنبال این است که در سال آینده طوری کار را تنظیم کند که بتواند شامل تمام نیازمندان بشود اما به لحاظ اینکه آمار و اطلاعاتی وجود نداشت در مرحله اول این امر کار بسیار سختی بود و بیشتر افرادی که از آنها اطلاعات داشتیم را شامل شد.
وی ادامه داد: 15 میلیون و 700 خانوار را تاکنون سبد کالا شامل شده است و تا به امروز نیز قریب به 14 میلیون توزیع سبد کالا انجام شده است.
وی در مورد توزیع سال آینده و واگذاری این مسئولیت به وزارت کشاورزی اعلام کرد: هنوز دولت تصمیمی در این زمینه نگرفته است و هر تصمیمی بگیرد همانگونه عمل میشود.
وی گفت: اغلب کالاها زیر نظر وزارت صنعت و معدن است البته برخی کالاها مانند گوشت به وزارت جهاد و کشاورزی محول شده است؛ به هر صورت هرگونه تصمیمی که باشد، تعامل خواهیم کرد.
نعمتزاده در مورد تعرفههای سال 93 افزود: شب گذشته گزارشی که آماده شده بود و در کمیسیون ماده 1 بر آن صحه گذاشت، مطالعه کردم؛ امیدواریم اوایل هفته آینده به دولت ارایه شود و بعد از تصمیم دولت اعلام میشود.
وزیر صنعت اعلام کرد: تغییرات عمدهای نداریم و در جلسات متعدد با گمرک آنها اظهار کردند که تعرفهها با زیرنویس و تبصره مسایل را پیچیده کرده و ارزیابی را با ابهام مواجه کرده است که سعی در برطرفکردن آنها کردیم.
وزیر صنعت در مورد خودروسازان چینی و ورود آنها به کشور اظهار کرد: بعد از تحریم کشور نمیتوانستیم صنعت خودروسازی را کاملا تعطیل کنیم و با توجه به تحریمها تولید خودرو در سال گذشته و امسال تقلیل یافت.
وی ادامه داد: خوشبختانه توانستیم تا چند ماه گذشته جلوی روند کاهش تولید را بگیریم و اخیرا نیز در چند ماه اخیر تولیدمان نسبت به ماههای مشابه سال گذشته افزایش یافته است اما هنوز در سطح پایینی هستیم، به همین جهت خودروسازان از هر جا که ممکن بود سعی کردند نیازمندیهای خود را برطرف کنند.
نعمتزاده تاکید کرد: بخشی از نیازمندان خودروسازان از قطعهسازان داخلی و بخشی از منابع خارجی تامین شد و حتی با خودروسازان چینی وارد مذاکره شدند.
وی با بیان اینکه امروز صنعت خودروسازی در چین با گذشته متفاوت است، افزود: امروز حتی اجزا و قطعات هواپیماهای بوئینگ در چین ساخته میشود و یا هواپیماهایی برای صادرات به فرانسه در این کشور ساخته میشود. چین از لحاظ تکنولوژی متفاوت از گذشته شده البته صنایعی در چین وجود دارد که کیفیت پایینی دارند اما صنایع نوین آنها کیفیت بهتری دارند و امروز چین بزرگترین تولیدکننده خودروی جهان است.
نعمتزاده اعلام کرد: بسیاری از خودروسازان جهان در چین سرمایهگذاری کردند و با نامهای مختلف خودروها را تولید میکنند، برای ایجاد رقابت خودروسازان با آنها مذاکره میکنند و اگر ما به شرایط مناسب برسیم چرا نتوانیم با آنها مذاکره کنیم و چرا خود را اسیر خودروسازان غربی کنیم.
وزیر صنعت با اشاره به توافقات 5+1 تصریح کرد: خوشبختانه با توجه به توافقات اخیر در یک ماه اخیر از لحاظ قطعهسازی و ادامه همکاریهای خودروسازی تغییرات خوبی انجام شده است و سعی میکنیم با شرایط بهتر از گذشته همکاریها را ادامه دهیم.
وی در مورد ورود برخی از نظامیان برای بهرهبرداری از معادن اظهار کرد: من چنین خبری ندارم، تنها موردی که میدانم این است که یک معدن بسیار کوچکی بود که مواد اولیه آن میتوانست به درد آنها بخورد و کسی برای بهرهبرداری از این معدن اعلام نکرده بود و این کار بسیار کوچکی است و در مورد ورود نظامیان به بحث فولادسازی خبری ندارم.
وی در مورد تنظیم بازار شب عید اظهار کرد: خوشبختانه از لحاظ سیب و پرتقال مانند سالهای گذشته تأمین شده است و مشکلی نداریم و حمل آن به شهرستانها آغاز شده است و از بیست و پنجم اسفند و یا زودتر از آن به توزیع آن مبادرت میکنند و قرار شده است در تعطیلات عید نیز توزیع ادامه داشته باشد. با قراردادهایی که بسته شده است و کمک دولت در برخی هزینهها قطعا قیمتها و شرایط بهتر را پیشرو خواهیم داشت.
وی اظهار کرد: به بقیه صنوف و توزیعکنندگان در سراسر کشور اعلام شده است که در قیمتها رعایت انصاف را داشته باشند و قیمتها را افزایش ندهند.
وی گفت: 2 میلیون صنف رسمی در کشور داریم که صنوف خود را به ثبت رساندهاند اما در این میان یک میلیون از اصناف نیز هنوز فعالیت خود را به ثبت نرساندهاند.
وی گفت: در مورد حمایت از صنعت در سال جدید ما وظیفهمان حمایت منطقی و قانونمند از صنعت است اما تمام مسایل اقتصادی دست ما نیست بحث تصمیمات بانکی و شورای پول و اعتبار در دست ما نیست، همت دولت امسال بر این بود که با تورم مبارزه کند و میبینیم که تورم رو به کاهش بوده است.
وی در مورد رکود بازار در برخی از اصناف اظهار کرد: وقت آن شده است که به فکر مبارزه با رکود باشیم، این رکود از چند روز اخیر آغاز شده است و به دولت پیشنهاد دادهایم تا با کمک همکاران اقتصادی بعد از عید بتوانیم در مورد مقابله با رکود تصمیمگیری کنیم.
وی گفت: رکود خوب نیست البته ممکن است از جهتی به عدم افزایش قیمتها کمک کند اما از جهت دیگر نشانگر بیکاری است، امیدواریم از اول سال آینده به همت مجموعه دولت در جهت مبارزه با کاهش رکود تلاش شود.
پایان پیام/
نظر شما