به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در یازدهمین همایش بین المللی بانوان قرآن پژوه با اشاره به اهداف مقدس پژوهش در حوزه قرآن گفت: تحقیق در همه علوم و عرصه ها صرفا برای اثبات یک نتیجه علمی است و افراد با این هدف پژوهش می کنند اما این موضوع در حوزه قرآنی تفاوت داشته و محققان علاوه بر اثبات یک موضوع علمی راهکارهای تحول عملی در وجودشان را تمیرین می کنند.
وی افزود: انسان وقتی از حوزه عرفان گام برمی دارد صرفا به دنبال اثبات یک موضوع علمی نیست در واقع دری را به روی خود باز می کند که موضوع تعلیم و تعلم را مهمترین هدف خود می داند لذا پژوهش در حوزه قرآن نیز همین گونه بوده و نباید از قرآن برای فخر فروشی و زینت دنیا استفاده کرد.
حجت الاسلام خمینی تصریح کرد: در روایات بسیاری نقل است که بدا به حال کسانی که قرآن را برای دنیا و زینت آن یاد بگیرند، خداوند بهشت را بر چنین افرادی حرام می کند. وی افزود: کسانی که قرآن را به عنوان راه سعادت بشر و تنور قلب بازیچه اهداف دنیایی می کنند، نتیجه کردارشان همین است، همچنین بدترین اهل دوزخ قراء بدون عمل قرآن هستند.
مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) تصریح کرد: پژوهش گران قرآنی صرفا یک نتیجه علمی را دنبال نمی کنند، هدف آنها گشودن چشم، ول و آزاد کردن جان و روحشان است.
وی با تاکید بر اینکه قدم زدن در مسیر قرآن وظایفی را برای افراد به دنبال دارد گفت: کسانی که در حوزه قرآن فعالیت می کنند باید در عمل سرآمد باشند. شما بانوان قرآن پژوه که با قرآن مانوس هستید باید به مقوله حجاب بیش از پیش توجه کرده و سرآمد جامعه خود باشید.
حجت الاسلام خمینی با اشاره به شرایط یک قرآن پژوه برای استخراج سرچشمه معرفت از آیات الهی تصریحح کرد: کسی که به دنبال حقیقت قرآن است ابتدا باید در برابر پرودگار عالم احساس فقر مطلق کند. و اگر این طور نباشد وارد دریای قرآن می شویم اما خشک لب بیرون می آییم.
مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) گفت: به عنوان مثال در قرآن کریم هنگامی که اعراب به پیامبر(ص) فرمودند ما ایمان آورده ایم خداوند در جواب فرمود: شما ایمان نیاورده اید بلکه مسلمان هستید، همچنین وقتی از اسلام آوردنشان بر پیامبر(ص) منت گذاتشند خداوند به آنها گفت، خدا بر شما منت گذاشته تا هدایت شوید. لذا از جای جای آیات قرآن می توان بهترین و غنی ترین نکات اخلاقی و رفتاری را آموخت.
وی افزود: کسانی که در حوزه های قرآنی فعالیت می کنند دائم باید مراقبه رفتاری داشته باشند، در این خصوص جامعه ای دین دار است که به زوایای شرعی توجه داشته باشد. نمی شود انسان اهل دروغ و تهمت نباشد اما در نمازش کاهلی کند، لذا همه این موارد با هم جمع شده و معنا پیدا می کنند.
حجت الاسلام خمینی تصریح کرد: یک قرآن پژوه باید مراقبه گفتاری داشته باشد، متاسفانه جامعه امروز ما کمی بی ادب شده است در حالی که خصلت ایرانیان ادب است. باید نهضتی درست کنیم و با مشارکت جمعی و کمک رسانه ها برای بازگشت ادب به جامعه کاری کنیم.
وی خاطر نشان کرد: قرآن پژوهان علاوه بر مراقبه رفتاری و گفتاری باید ذهن و دل خود را پاک کنند و بدون حسد و کینه وارد این عرصه شوند.
حجت الاسلام خمینی تصریح کرد: قرآن کتابی است که اهل ایمان نجات داده و برای ظالمان خسران و ضرر است.
پایان پیام/
نظر شما