خبرگزاری شبستان//مازندران
با نزدیک شدن فصل بهار، شکوفه درختان جلوه زیبایی به طبیعت می دهد و لباس سبز و سفید بر تن طبیعت می پوشاند.
مازندران مانند دُری است که از یک طرف کوه زیبای البرزو از طرف دیگر دریای آبی مازندران، آن را در آغوش گرفته است که یکهزار و 222 امامزاده همچون نگینی سبز در تارک این استان می درخشند و مازندران را به قطب گردشگری مذهبی تبدیل کرده اند.
خیلی ها، مازندران را تنها با طبیعت سرسبز و زیبایش می شناسند اما از اماکن مذهبی و تاریخی آن غافل هستند چرا که این استان علاوه بر پذیرایی از گردشگران طبیعت می تواند پذیرای بسیاری از گردشگران مذهبی باشد.
براساس آمار سازمان جهانی گردشگری، 38 درصد گردشگران دنیا را گردشگران مذهبی تشکیل می دهند و سالیانه حدود 600 میلیون سفر مذهبی در دنیا صورت می گیرد که ایران، افتخار میزبانی بیش از 10هزار امامزاده را دارد که از این منظر، مازندران با دارا بودن یکهزار و 222 امامزاده و بقعه متبرکه در جایگاه ممتازی قرار دارد.
نوروز امسال از آنجا که رنگ و بویی فاطمی دارد و حضور در بقاع متبرکه، مایه آرامشی بهاری با عطر فاطمی است و مسافران نوروزی با استقبال و حضور در بقاع متبرکه، عطر یاس و کرامت فاطمی را می جویند و این امر موجب ترویج بیش از پیش زیارت و اخلاق حسنه فرزندان حضرت فاطمه الزهرا(س) می شود.
مازندران پایگاه محکمی برای نوادگان ائمه معصومین(ع)
حجت الاسلام ستار علیزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: اولین حکومت شیعی در مازندران تشکیل شد و ساکنان این استان با استقرار اولین حکومت شیعی در این دیار، عشق و ارادت وافر و خالص خود را به ائمه اطهار (ع) نشان دادند و از آن زمان، مازندران به پایگاه محکمی برای نوادگان ائمه معصومین(ع) تبدیل شد که تعداد بالای امامزاده ها در این استان، خود گواه صادقی بر این ادعاست.
تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی
وی با اشاره به اینکه مازندران با یکهزار و 222 امامزاده رتبه دوم و همچنین با داشتن بیش از 13 هزار موقوفه و بیش از 160 هزار رقبه رتبه سوم را در کشور دارد، اظهار کرد: حضرت امام خمینی(ره) جایگاه امامزاده ها را محل آرامش مردم دانست و مقام معظم رهبری بر تبدیل امامزاده ها به قطب فرهنگی تاکید دارند که برای رسیدن به این مهم، طرح جامع امامزاده ها در راستای توسعه و ایجاد فضاهای اقامتی و محوطه های امامزاده ها و ایجاد فضاهای شاد فرهنگی و تفریحی برای گردشگران و زائران در مازندران و تبدیل به قطب فرهنگی اجرا می شود.
حجت الاسلام علیزاده تصریح کرد: برگزاری مسابقات قرآن کریم در سطح استانی و شهرستانی، برپایی طرح نشاط معنوی، برپایی طرح ضیافت الهی، اجرای بصیرت عاشورایی، اجرای جشن ولادت علوی و اکمال دین نبوی، برگزاری مراسم گرامیداشت هفته وقف، برگزاری کنگره های ائمه معصومین(ع)، برگزاری مسابقات تواشیح، اذان و ابتهال و تربیت حافظان قرآن در 250 امامزاده و بقاع متبرکه از جمله برنامه های اداره اوقاف و امور خیریه مازندران برای تحقق منویات رهبری برای تبدیل امامزاده ها و بقاع متبرکه به قطب فرهنگی در این استان محسوب می شود.
امامزاده های مازندران، آمادگی پذیرش مسافران و زائران در نوروز 93 را دارد
مدیرکل اوقاف و امورخیریه مازندران با اشاره به تشکیل طرح آرامش بهاری در استان و شهرستان ها و خدمات دهی به مسافرین و زائرین و تهیه بروشور و مشخصه امامزاده های شاخص استان و توجه به ظرفیت گردشگری، ادامه داد: مازندران با دارابودن 800 زائرسرا و 110 سوئیت در امامزاده های مازندران، آمادگی پذیرش مسافران و زائران در نوروز 93 را دارد.
وی تصریح کرد: طرح آرامش بهاری با برپایی خیمه های معرفت و اعزام 150 مبلغ از قم و همچنین مبلغین محلی، خواندن دعای تحویل سال در 250 امامزاده شاخص استان با پخش پیام مقام معظم رهبری در آغاز سال اجرا می شود.
ظرفیت های بالقوه گردشگری مذهبی در مازندران
حجت الاسلام علیزاده به ظرفیت های بالقوه گردشگری مذهبی در مازندران اشاره کرد و گفت: استفاده از خادمان رسمی و برپایی نمایشگاه ثابت در 30 امامزاده و همچنین برپایی مباحث قرآنی و فرهنگی به همراه محصولات نمایشگاهی در جوار امامزاده ها از جمله برنامه های اوقاف برای فراهم کردن زمینه جذب گردشگر مذهبی و فرصت های شغلی پایدار است.
سرمایهگذاری در حوزه گردشگری مذهبی رو به افزایش است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه سرمایهگذاری در حوزه گردشگری مذهبی در تمام کشورهای دارای جاذبههای مذهبی رو به افزایش است، اذعان کرد: این نوع از گردشگری علاوه بر پیشبرد اقتصاد ملی و درآمدهای ارزی به عنوان یکی از صنایع پاکیزه و عاری از آلودگی به ویژه در حوزه سلامت روانی و در عین حال ایجادکننده مشاغل جدید مشابه سایر انواع گردشگری در جهان، شناخته شده است.
پایان پیام/
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما