به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد قاسمی، عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) صبح امروز(24اسفند) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مسئله اسکان مهمترین دغدغه و احتیاج زائر است.
قاسمی توسعه و ارائه خدمات در جهت پاسخگویی به نیازهای زائرین را نیازمند مدیریت جهت ایجاد زیر ساخت های مناسب و امکانات روبنایی دانست و گفت: مدیریت در امور زیربنایی سلیقه ای ومقطعی نیست بلکه یک امر استراتژیک و بلند مدت است که مستلزم تفکر کیفی است.
وی با بیان اینکه شناخت نیازهای زائران اولین شرط برای داشتن نگاه نظام مند و استراتِژی بلند مدت در مدیریت زیارت است، تصریح کرد: از آنجا که عرضه تابعی از تقاضا است، نیازهای زائران به عنوان جز اصلی تقاضای زیارت، تعیین کننده نوع، میزان و نحوه ارائه هر یک از کالاها و خدمات زیارتی است.
وی با بیان اینکه فکر اسکان و مهیا کردن آرامش برای خانواده در سفر زیارتی یکی از دغددغه های فکری اکثریت زائرانی است که به برنامه ریزی و زمینه سازی سفر زیارتی می پردازند، افزود: در رابطه با اسکان زائر و ماهیت مفهومی این دسته از احتیاجات زائران، طبقه بندی و گونه شناسی زائر بر بنیان سطوح طبقاتی و خاستگاه اجتماعی از اهمیت برخودار است.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) تصریح کرد: تاثیرگذاری متغیرهای همچون سطوح طبقاتی و خاستگاه اجتماعی به علاوه متغیر نوع سفر از یک سو و خدمات اقامتی ارائه شده در مقاصد شهری سفرهای زیارتی همچون واحدهای اقامتی رسمی و غیر رسمی از سوی دیگر، یک فرایند دو سویه را در رابطه با اسکان زائر در مقاصد سفرهای مذهبی شکل می دهد که نیازمند بررسی و تحقیق بوده تا از این طریق راهکارهای تعادل مابین این متغیرها و بهینه سازی فرایند اسکان زائر فراهم شود.
وی با بیان اینکه اقامت و اسکان ازجمله خدمات مورد نیاز زائران در کلانشهر مشهد است، تصریح کرد: زائرانی که به مشهد سفر می کنند از طبقات مختلف و پایگاه های اجتماعی متفاوت هستند بنابراین هر گردشگر بر اساس توان و تمایلش در مراکز اقامتی متفاوتی اسکان می یابد.
قاسمی افزود: برآورد خدمات اقامتی و اسکان زائر به عنوان دغدغه اول زائران در کلانشهر مشهد سبب شده که اقامتگاه های عمومی فراوانی در این کلانشهر احداث و مورد بهره برداری قرار گیرد به گونه ای که حدود 93/14 درصد اقامتگاه های عمومی کشور در کلانشهر مشهد واقع است.
وی با اشاره به اقامتگاه های غیر رسمی همچون حسینیه ها، منازل شخصی، زائرسراها، مدارس و سایر اماکن اسکان در کنار اقامتگاه های عمومی و رسمی، خاطرنشان کرد: با وجود انواع اقامتگاه ها، روند ورود زائران به کلانشهر مشهد هم رو به افزایش بوده و بنابر پیش بینی های انجام گرفته، تعداد زائران در سال 1395 به حدود 27 میلیون نفر خواهد رسید.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: اگر چه قم و مشهد مقصد عمده سفرهای زیارتی در داخل کشور محسوب می شوند اما در میان مقاصد سفرهای زیارتی، شهر مشهد به علت وجود بارگاه ملوکوتی امام رضا (ع) جایگاه خاصی دارد.
وی افزود: تشرف بالای زائران و گردشگران به به کلان شهر مشهد فارغ از مقیاس سفر خارجی یا داخلی، سبب شده تا این کلانشهر به عنوان دومین کلانشهر مذهبی جهان از نظر ورود زائر به شمار آید.
قاسمی با اشاره به احتیاجات یک زائر در طول یک سفر زیارتی در مقاصد شهری، اظهار داشت: این نیازها را می توان در سه دسته اسکان، تغذیه، رفاه تقسیم بندی کرد.
عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) ادامه داد: بی شک کمبود و کاستی در هر یک از این سه دسته احتیاجات زائر، سبب می شود تا دل مشغولی و مشکلات زائر را از پرداختن کامل به امر زیارت و سودمندی معنوی و روحانی آن باز دارد.
پایان پیام/
نظر شما