حجت الاسلام محمد لاکانی، مدیر حوزههای علمیه گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) در خصوص جایگاه علم در نظام آفرینش اظهار کرد: به وسیله علم، خداوند اطاعت و عبادت شده، به وسیله علم، ذات حضرت باری تعالی شناخته و یکتا شمرده میشود.
وی خاطرنشان کرد: تولید علم در جامعه مبتنی بر عواملی است که یکی از مهمترین و موثرترین آن عوامل، دین و نهادههای دینی به ویژه حوزههای علمیه و حاملان معرفت دینی است.
مدیرحوزههای علمیه گیلان تاکید کرد: حوزههای علمیه از گذشته با روشهای مختلف در عرصه تولید علم حضور جدی و موثر داشتند.
وی یادآور شد: یکی از روشهای حوزه علمیه در جهت تولید علم و ارتقای علم جامعه جهت دهی بوده است.
حجت الاسلام لاکانی اضافه کرد: حوزههای علمیه با تاکید بر ملاکهای علمی درستی که وجود داشت، سرعت گسترش یک جانبه علوم غیر ضروری را کنترل کردند و درصدد احیای فرهنگ علوم و اندیشههای دینی و بومی بودند.
وی با بیان اینکه رشد علمی نیاز به انگیزه دارد، گفت: دومین روش حوزههای علمیه برای تولید علم ایجاد انگیزه است.
مدیرحوزههای علمیه گیلان افزود: حوزههای علمیه در بخش ایجاد در عرصه تولید علم، حضور جدی و بایستهای دارند و در تفسیر روشن و درست از گزارههای دینی به خوبی گام بر میدارند.
وی اعلام کرد: حوزههای علمیه با تعریف و تالیف موضوع تحقیق و پژوهش در تولید علم در جامعه موثر هستند.
نظام آموزشی خاص در حوزه علمیه
حجت الاسلام لاکانی در ادامه با اشاره به تفاوت نظام آموزشی در حوزه های علمیه با مراکز علمی دیگر، اظهار کرد: تفاوت در روش درس خوانی از برجسته ترین تفاوت نظام آموزشی حوزه علمیه و دیگر مراکز علمی است.
وی اذعان کرد: در دانشگاه درس خواندن غالباً به صورت شخصی و فردی بوده و در حوزههای علمیه مطالعه و فهم مطلب در قالب مباحثه است که منجر به درک مطالب و نقش بستن علم میشود.
مدیرحوزههای علمیه گیلان، ارتباط طلاب و اساتید را از دیگر تفاوتهای نظام آموزشی حوزه علمیه با مراکز علمی دیگر برشمرد و گفت: در حوزههای علمیه ارتباط استاد و شاگرد بسیار نزدیک است و در مراکز دیگر علمی این ارتباط به شکل کلاسیک و رسمی است.
وی روش آموزشی نظام علمی حوزه را نیز خاص توصیف کرد و گفت: طلبه در کسب دانش احساس سیری نمیکند و هیچگاه خود را بینیاز از تحصیل نمیداند.
حجت الاسلام لاکانی با بیان اینکه در حوزه علمیه چیزی به نام فارغ التحصیلی وجود ندارد، اظهار کرد: طلبه همیشه خود را در کسب دانش و علم مبتدی میداند و دنبال یادگرفتن مطالب جدید است.
پایان پیام/
نظر شما